Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

TAR 15:12, 01 sie 2024

UrsaMaior napisał(a)
Taki dorodny dość Były większe, ale do samochodu bym nie zmieściła.

No co ty? wtedy ładujesz na przod i otwierasz okno boczne. Mozna wtedy korone owinac streczem zeby nie zniszczyc lisci. Ostatnio jak wozilam klony to korone zawijalam w ślimaka

W sumie moglabym jeszcze jednego Purple wcisnac, akurat zwolnila mi sie miejscowka po klonie. I miejsca miałby duzo na rozrost. Pomysle w nastepnym sezonie.
Kordina 16:23, 01 sie 2024

malgol napisał(a)

Nie wiedziałam ze Ty taka delikatna jesteś
Ja takie biorę gołą ręka i przenoszę do lasu ,żeby koty ich nie upolowały Piękny okaz

Ja tak samo jak Ty mam gdzieś zdjęcie z nim na ręku, ale ten taki ładny, dorodny w ciekawym kolorze w odcieniu zieleni. Światy równoległe obok nas są faktem, to jest potwierdzenie
UrsaMaior 16:47, 01 sie 2024

TAR napisał(a)

No co ty? wtedy ładujesz na przod i otwierasz okno boczne. Mozna wtedy korone owinac streczem zeby nie zniszczyc lisci. Ostatnio jak wozilam klony to korone zawijalam w ślimaka

Ja mam pickupa, już ten był dłuższy od całego auta. Ale w sam raz, ten większy mniej mi się podobał.
Agatorek 17:19, 01 sie 2024

Piękny ❤️.
Widzę że ciągle masz niedosyt

TAR 18:17, 01 sie 2024

Na zdjeciu wyglada na mniejszego ale i tak sie zaslinilam
April 18:47, 01 sie 2024

No niesamowite te twoje zdobycze
Wiolka5_7 20:21, 01 sie 2024

UrsaMaior napisał(a)
Może za mokro? One jednak lubią przepuszczalną ziemię.

Za mokro to u mnie nigdy nie ma przepuszczalną mam. 2 buki duże ,wysokie a środkowy jakby nie rósł. Rok temu zgubił liście najszybciej , nie wróżę mu dobrze. Bo ten wycięty tak samo się zachowywał no i posadź sobie szpaler drzew
Gruszka_na_w... 21:22, 01 sie 2024

Dzięki za informacje o zimowaniu derenia.
Nowy nabytek wygląda imponująco. Zostawiam też wielki zachwyt dla Twojej niewyczerpanej energii.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 21:37, 01 sie 2024

Ufff siostry, właśnie po ciemnicy zakończyła się akcja wyprowadzki jednego buka i sadzenia nowego

Kwartet był prawie w komplecie

UrsaMaior 21:39, 01 sie 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Za mokro to u mnie nigdy nie ma przepuszczalną mam. 2 buki duże ,wysokie a środkowy jakby nie rósł. Rok temu zgubił liście najszybciej , nie wróżę mu dobrze. Bo ten wycięty tak samo się zachowywał no i posadź sobie szpaler drzew

Hmm dziwne... buki są przecież, cytując Toszkę, nie do zaj... Może materiał od początku był wadliwy?