Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Tess 22:04, 26 sie 2017

UrsaMaior napisał(a)
Rozjaśnić tam na pewno trzeba, bo to jakieś takie smutne miejsce.

Ale białym nie rozjaśnisz tego zakątka dostatecznie. Tzn. tak myślę, wszak nie znam jeszcze Twojego ogrodu.

A co masz dalej?

Siedzę właśnie u Łukasza z rozdziawioną gębą - choć znam już te widoki.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=126
UrsaMaior 08:20, 27 sie 2017

anka_ napisał(a)
'trochę' to mocne niedomówienie. Mój kombiak był tak wypchany, że aż usiadł. A ile razy po drodze słyszeliśmy teksty- "ty k... zobacz..." z paluszkiem wskazującym na naszą brykę. No i jak rozpakowaliśmy to wszystko to... trafiły mi się szwagierki. (te to mają wyczucie) Mina ich bezcenna...

Łupy niestety nie posadzone, ale dopiero przed chwilą skończyliśmy 'prace polowe'. Ale od świtu działamy.

Izo jesteś niesamowicie pozytywnie naładowaną osobą i ogromnie miło było mi Cię poznać. Ogród- cudowny. Ten klimat, gra światła....

Anka, nie przesadzaj, tam dużo ziemi było;D Fajnie, że wpadliście! Pokaż koniecznie jak posadzisz, ciekawa jestem jak to wszystko sobie poukładasz Zazdroszczę Ci słońca, żeby u mnie trochę więcej było ehh...
UrsaMaior 08:26, 27 sie 2017

Tess napisał(a)

Ale białym nie rozjaśnisz tego zakątka dostatecznie. Tzn. tak myślę, wszak nie znam jeszcze Twojego ogrodu.

A co masz dalej?

Siedzę właśnie u Łukasza z rozdziawioną gębą - choć znam już te widoki.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=126

Jakiś kolor chcę, fiolet baardzo lubię, więc może jednak tawułki? W tej chwili mam na stanie i do wykorzystania klon Shirasawy Aureum, mam dwie tawułki Vision in Red (więc fajny fiolet). Mam też chyba 3 sztuki rh Nova Zembla, rosną w innym miejscu, ale mogę przesadzić ewentualnie... Aaa i mam 3 bodziszki wspaniałe.

A ogród Ele znam, załamać się można Ja nie wiem czym on karmi te rośliny
UrsaMaior 19:07, 27 sie 2017

Dziewczyny, jeździłam dziś traktorem po Kampinoskim Parku Narodowym. Czad po prostu, Piet Oudolf się chowa. Pachnące łąki, bzyczenie, turzyce po pas, barwy obłędne. Szczególnie jedna roślina wpadła mi w oko. Na fotkach trochę zbyt jaskrawa, w realu kolor to taki przypudrowany mocno i zgaszony fiolet. Z limonkowymi i słomkowymi trawami robiła po prostu niesamowity efekt.
Czy któraś z Was zna?

jolanka 19:47, 27 sie 2017

Kobiety na traktory Nowoczesna jesteś
Zobacz czy to nie czasami firletka poszarpana.
UrsaMaior 19:51, 27 sie 2017

Nie, nie. Już sprawdzałam. Poza tą tajemniczą było tam sporo krwawnic.
tulucy 19:55, 27 sie 2017

Wiązówka czerwona?
JoannA 20:00, 27 sie 2017

Sadziec konopiasty
jolanka 20:00, 27 sie 2017

Znalazłam, to sadziec konopiasty. Zobacz w int.
UrsaMaior 20:10, 27 sie 2017

Dziewczyny, no niezawodne jesteście

Łucja, to nie to, ale też ładna! Muszę o niej poczytać.

Joanna, Jola, macie rację! Dzięki! Mówię Wam, jak ta roślina cudnie wyglądała. Dobrze, że szpadla nie miałam, bo tam nie można kopać, a nie wiem czy dałabym radę się powstrzymać