Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Kasia_CS 19:40, 25 sie 2017

u mnie jarzmianki w sloncu, swiezy nabytek i sobie radzą. Może po prostu są tolerancyjne ?
tulucy 19:42, 25 sie 2017

dobrze im i na słońcu
iwka 19:56, 25 sie 2017

Moje też na słońcu ale muszą mieć wilgotno. Kilka dni suszy i zwisają
UrsaMaior 20:10, 25 sie 2017

Ufff dziewczyny, właśnie wróciłam z ogrodu, bo już za ciemno na pracę. Wszystkie nabytki posadzone i podlane Korzonkiem. Jestem czarna jak diabeł! Zawilce miały bryły takie, że prawie do Australii się dokopałam. Znajdując cegły po drodze ehh:/
mrokasia 20:13, 25 sie 2017

No kochana, działasz jak błyskawica!!!
Ja jutro mam mega dzień tujowo-qpowy .
inka74 20:23, 25 sie 2017

To z tych dużych zawilców tam już wiele nie zostało Młody miał miejsce jeszcze? Miło po prostu sprawić komuś taką frajdę. I prawda, że sztuki obłędne. Ja też jedną przygarnęłam )))

Kawę zawsze chętnie wypiję a jak jeszcze do kawy ogród można obejrzeć to z największą przyjemnością
UrsaMaior 21:05, 25 sie 2017

Tess napisał(a)

Kiedyś Magnolia mi polecała na cienistą jarzmianki. Cudne są. Ale wg tego co radziła Magnolia, to albo tawułki, albo jarzmianki.
U mnie tawułki dobrze sobie radzą. Ale jarzmianki... mniam, mniam.

Ogrodowych hortensji pewnie nie chcesz? Dałyby radę.

A może po prostu zrób hostowisko?
Ile masz tych ciemierników ode mnie?

Tawułki mam w innym miejscu, bardzo ładnie rosną. Jarzmianki nie robiły na mnie wrażenia, jakieś malutkie te kwiatki, ale może gdyby więcej posadzić? Pomysł całkiem, całkiem.
Hosty na pewno też posadzę, bo co innego w takim miejscu... Ciemierników mam chyba 6? Czy 7?
Ogrodowych nie chcę, wiem, że nie będę okrywała.

MirellaB napisał(a)
Piękne zawilce Chyba zaproszę je do swojego ogrodu

MirellaB napisał(a)
Kto podpowie czy można jeszcze sadzić trawy?

Zawilce naprawdę obłędne To mój pierwszy sezon z nimi, naprawdę nie wiem dlaczego wcześniej nie kupiłam.

A trawy posadziłam. Dziś nawet 3 przesadziłam, żeby zawilce miejsce miały. Podlałam Korzonkiem i mam nadzieję, że dadzą radę. A jak nie to trudno, z naturą się kopać nie będę.

mrokasia napisał(a)
No kochana, działasz jak błyskawica!!!
Ja jutro mam mega dzień tujowo-qpowy .

No co Ty, sama nie dałabym rady. Oleg mi pomógł z kopaniem, trochę korzeni też trzeba było powyciągać.
Jutro rób fotki z akcji koniecznie!

inka74 napisał(a)
To z tych dużych zawilców tam już wiele nie zostało Młody miał miejsce jeszcze? Miło po prostu sprawić komuś taką frajdę. I prawda, że sztuki obłędne. Ja też jedną przygarnęłam )))

Kawę zawsze chętnie wypiję a jak jeszcze do kawy ogród można obejrzeć to z największą przyjemnością

No jakoś się zmieścił haha Radość mam ogromną, także jeszcze raz Ci dziękuję, że o mnie pamiętałaś! I zapraszam jak będziesz miała czas. Faktycznie szybko się jedzie, wracałam jakieś 30 minut.
UrsaMaior 21:10, 25 sie 2017

To mi się podoba. Tylko co poza tawułkami kwitnie na fioletowo?
https://pl.pinterest.com/pin/323837029431734281/
Toszka 21:40, 25 sie 2017

hosty
UrsaMaior 21:45, 25 sie 2017

Haha no tak A jeszcze coś? Bergenie na różowo, nic innego mi do głowy nie przychodzi.