Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

babka 15:38, 03 wrz 2017

makadamia napisał(a)
Iza - czy Ty przypadkiem nie planujesz zrobić "dnia otwartego" w swoim ogrodzie? Byłabym gotowa zakupić bilet (albo przynajmniej przynieść coś słodkiego na wkupne)

To i ja czekam na hasło, ustawiam się w kolejce
Cofnęłam się do fotek i dech mi zaparło. Jak klimatyczny masz ten ogród ! Coś pięknego !!
Kasia_CS 15:45, 03 wrz 2017

Iza, dziś jest dzień buntu dzieci - ja tez przez Kubę nic dziś nie robię.. jeszcze byliśmy z nim na ostrym dyżurze ortopedycznym, bo się przewrócił i noga go boli. Choc lekarz groził gipsem, bo podejrzewał złamanie kości śródstopia, to na szczęście przeswietlenie nie wykazało złamania, uff

A doniczki stoją
Kasia_CS 15:46, 03 wrz 2017

Dubelek
Kasia_CS 15:46, 03 wrz 2017

Triplet sorki
Toszka 16:33, 03 wrz 2017

I nic nie pochwalisz się co kupiłaś
Niedobrótka Iza...eh...

Ta twoja trawa, wytargana z lasu to chyba Luzula sylvatica - Kosmatka olbrzymia
Tess 18:47, 03 wrz 2017

UrsaMaior napisał(a)

Nie. Jak chcesz to są Twoje!

A dlaczego się pozbywasz?
UrsaMaior 19:39, 03 wrz 2017

Jestem, jestem! Syna musiałam spacyfikować, a musicie wiedzieć, że walczył do końca

Mary napisał(a)

U mnie to tyle doniczek i przechowalników, że tych kilka nowych doniczek nie robi różnicy...

Kurczę no, ja nie lubię jak mi stoją i patrzą na mnie z wyrzutem. A nakupowałam tego dobra tyle, że nie wiem kiedy posadzę ehhh...

babka napisał(a)

To i ja czekam na hasło, ustawiam się w kolejce
Cofnęłam się do fotek i dech mi zaparło. Jak klimatyczny masz ten ogród ! Coś pięknego !!

No dziękuję, ale te drzewa i klimat to nie moja zasługa

Kasia_CS napisał(a)
Iza, dziś jest dzień buntu dzieci - ja tez przez Kubę nic dziś nie robię.. jeszcze byliśmy z nim na ostrym dyżurze ortopedycznym, bo się przewrócił i noga go boli. Choc lekarz groził gipsem, bo podejrzewał złamanie kości śródstopia, to na szczęście przeswietlenie nie wykazało złamania, uff

A doniczki stoją

Bosz no to jest niezły numer ten Kuba hahah Ja jeszcze przez internet jarzmianek dokupiłam wczoraj, więc już totalna kaplica.

Toszka napisał(a)
I nic nie pochwalisz się co kupiłaś
Niedobrótka Iza...eh...

Ta twoja trawa, wytargana z lasu to chyba Luzula sylvatica - Kosmatka olbrzymia

No czasu nie miałam, poza tym dzwoniłam do Ciebie, ale oczywiście dodzwonić się jest trudniej niż do królowej angielskiej!;D

Kupiłam kilka języczników Undulata, fajne, takie niepaprociowe. Jarzmianki, hakone Sunflare (fajne, jasnolimonkowe), kilka jeżówek z tej odmiany, którą mi ślimaki prawie zamordowały. 2 miskanty Memory. Poza tym Mrokasia przytargała mi 2 żurawki cytrynowe z czerwonymi nerwami, a Tess odgraża się, że też przywiezie, tylko Citronelki A dziś jeszcze dokupiłam białych jeżówek i muszę zdobyć do nich więcej zielonej hakone koniecznie. No i tak to wygląda. Roboty a roboty przede mną.

A z tą trawą to może się faktycznie zgadzać...zaraz doczytam.

Tess napisał(a)

A dlaczego się pozbywasz?

Bo to jedyne różowe, reszta na rabacie jest biała. No i chcę tam dosadzić coś niebieskiego, bo zdaje się, że malutka szałwia z ZP mi wygniła
Tess 20:12, 03 wrz 2017

Hakone zielone mogę Ci dać, ale myślę, że dopiero wioną. Chyba że Toszka uzna, że teraz jeszcze można dzielić i sadzić.

Jeżówki chcem.
A ile mam przywieźć citronelek? Policzyłaś?
UrsaMaior 20:37, 03 wrz 2017

Teraz dzielić już chyba nie bardzo. Jutro rozstawię to co mam i policzę.
UrsaMaior 20:21, 04 wrz 2017

Kochane, w ramach porządków szukam domu dla klonów polnych Carnival. Mam 3 sztuki, wysokość ok. 165 cm.