Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Zana 20:25, 04 wrz 2017

Jeny, Ty ciągle się czegoś pozbywasz. Chętnie jednego przygarnę. Proszę mi zostawić najładniejszy egzemplarz
UrsaMaior 20:28, 04 wrz 2017

Hahaha no klar robię Dziś ruszyłam poazaliową, wychodzi na to, że paprocie będę kupowała. Masz jakieś Anula? Coś możesz polecić? Kupiłam na targach kilka języczników, ale one malutkie, a ja potrzebuję czegoś na tyły.
Zana 20:39, 04 wrz 2017

Nie mam kochana za wiele paproci, niektóre nie wiem jak się nazywają. Ładna jest narecznica mocna Pinderi, bardzo ją lubię. Wysoka na jakieś 60 cm (ale u mnie ma za sucho, może by urosła trochę wyżej). Poza tym mam wietlice japońskie (takie srebrne z fioletowym nalotem), też ładne. I jeszcze narecznicę Cispa Cristata, ładna, zwarta, niska ok. 30-40 cm. Nie kupuj pióropusznika strusiego, mnie nie powala i potwornie wędruje.
mrokasia 20:42, 04 wrz 2017

O paprociach pierwsze słyszę .
A klona nie mam miejsca bo bym przygarnęła .
UrsaMaior 20:52, 04 wrz 2017

Zana napisał(a)
Nie mam kochana za wiele paproci, niektóre nie wiem jak się nazywają. Ładna jest narecznica mocna Pinderi, bardzo ją lubię. Wysoka na jakieś 60 cm (ale u mnie ma za sucho, może by urosła trochę wyżej). Poza tym mam wietlice japońskie (takie srebrne z fioletowym nalotem), też ładne. I jeszcze narecznicę Cispa Cristata, ładna, zwarta, niska ok. 30-40 cm. Nie kupuj pióropusznika strusiego, mnie nie powala i potwornie wędruje.

O tym strusim już słyszałam. Wietlice znam, po namiętnych poszukiwaniach Ursuli dla Toszki Jakaś o jasnym odcieniu by mi pasowała, muszę się rozejrzeć.

mrokasia napisał(a)
O paprociach pierwsze słyszę .
A klona nie mam miejsca bo bym przygarnęła .

Sytuacja ewoluuje;D A ten klon jest szczepiony na pniu, nie zajmuje miejsca
Kasia_CS 21:08, 04 wrz 2017

Gdyby nie to, ze nie widzę jakoś miejsca dla niego, to sama bym się do klona uśmiechnęła poki co, to mam wizję przeprowadzki suchego drzewa, które się nie przyjęło posadzone przez spółdzielnię. Pniemy po nim bluszcz Swoją droga zastanawiam się czy wykonawca budynku bierze za cos takiego odpowiedzialność... drzewo nie odzylo po pierwszej zimie od oddania budynku. Ktos cos?

Iza... Ty to rewolucje u siebie normalnie przeprowadzasz a propo paproci -żebyś wiedziała, ze na kiermaszu na targach przeglądałam wietlice z myślą o Toszce poszukiwania trwają haha!
Tess 21:16, 04 wrz 2017

Może ja bym wzięła? Jesli nie ma ograniczeń co do ilości w ramach wymiany
UrsaMaior 22:04, 04 wrz 2017

Kasia, ja już znalazłam Toszce tę Ursulę, więc relax

Teresa, no pewnie, że nie ma haha Jutro sadzę Twoje ciemierniki, nareszcie!
Toszka 06:17, 05 wrz 2017

Hakone już nie dzielcie i nie przesadzajcie - ona teraz kwitnie i nie ukorzeni się należycie.

Tak, Ursulę (wietlicę) już mam dzięki Izie i sobie rośnie (Ursula, bo Iza już chyba nie).
Iza, skocz na wątek Zbyszka, on ma sporo paproci - to dobry człowiek i wiedzą się podzieli Pytaj go, bo chciałam ci podrzucić jego zakątek z paprociami, ale znaleźć nie mogę (ale trafiłam na zdjęcia z jego młodości - dalej jest ciacho, ale kilka lat wstecz...)
UrsaMaior 13:26, 05 wrz 2017

Dziewczyny, nie chce się któraś z Was pozbyć świecznicy? Tylko ciemnej, a nie zielonej. U mnie w ogrodniczym były ładne i duże, ale się zgapiłam i już sprzedane.