Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Kasia_CS 21:13, 10 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

To są hakony na obwódce?! co one żrą?! Urzeka mnie to zdjęcie, trawniczek jak tłuściutki dywanik. Pięknie..

Hortki chcą Ci ławeczkę zeżreć

Iza, jak Ty stacjonarnie kupujesz hortki, to moze kojarzysz mniej wiecej - ile może kosztować w miarę "odchowana" Bobo? Kolo mnie widziałam dziś za 4 dyszki i sie zastanawiam, czy taka cena jest spoko, bo nie mam porównania.
Zana 21:17, 10 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Z A D O W O L O N A Pani???;D

Siem zachwycam normalnie, chyba piąty raz oglądam
Zana 21:18, 10 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Czy to Pastelgreen?
UrsaMaior 21:20, 10 sie 2018

UlaB napisał(a)
Ja tez wole stacjonarnie, tylko niektore trawy wysyłkowo, bo u mnie niedobory. I róze.
Ciekawe jaka to hortka od Ani-Kwartet, Moze bedzie pamietała. U mnie te małe mają jezcze szanse, bo dużych nie wcisne raczej. Chyba ze po przeróbce tyłu, ale to dopiero przyszły rok. W tym roku koryguje przód po 10 latach - własnie przesadzilismy magnolię. Chorowała mi co roku bardziej, chociaz kwitła niezawodnie - jak nie przezyje przesadzania to trudno.

Anka będzie pamiętała na pewno, zapytam. Najmniejszą jaką mam to Polestar. W tym sezonie kupiłam jeszcze Diamant Rouge, ale malutkie, więc opinii na razie nie mam.
Ile Twoja magnolia miała lat? Ja ostatnio przesadziłam dwie, jedna po tej operacji w końcu zakwitła, a druga też ma się super i widać, że odżyła. Nie ma co się bać tego przesadzania.
UrsaMaior 21:25, 10 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

To są hakony na obwódce?! co one żrą?! Urzeka mnie to zdjęcie, trawniczek jak tłuściutki dywanik. Pięknie..

Hortki chcą Ci ławeczkę zeżreć

Iza, jak Ty stacjonarnie kupujesz hortki, to moze kojarzysz mniej wiecej - ile może kosztować w miarę "odchowana" Bobo? Kolo mnie widziałam dziś za 4 dyszki i sie zastanawiam, czy taka cena jest spoko, bo nie mam porównania.

Tak, to zielone hakonki Lubimy się baaardzo, rosną, cieszą oko, nie grymaszą. Kocham je!
Ha, tą ceną mnie zabiłaś... Nie pamiętam, ale nie sądzę, żeby to były 4 dychy. Trochę za dużo.
UrsaMaior 21:25, 10 sie 2018

Zana napisał(a)

Siem zachwycam normalnie, chyba piąty raz oglądam

No nareszcie!;D Misja wykonana, mogę iść spać
UrsaMaior 21:26, 10 sie 2018

Zana napisał(a)

Czy to Pastelgreen?

Tak, Pastel Green. Na żywo dużo lepsza, nie wiem dlaczego nie potrafię jej zrobić dobrego zdjęcia.
UlaB 21:37, 10 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Anka będzie pamiętała na pewno, zapytam. Najmniejszą jaką mam to Polestar. W tym sezonie kupiłam jeszcze Diamant Rouge, ale malutkie, więc opinii na razie nie mam.
Ile Twoja magnolia miała lat? Ja ostatnio przesadziłam dwie, jedna po tej operacji w końcu zakwitła, a druga też ma się super i widać, że odżyła. Nie ma co się bać tego przesadzania.

Moja Polestar ma jakis problem (w skrzyni - pisałam juz dzisiaj - pigrzebie w korzeniach ktoregos dnia).
Magnolia u mnie z 8-9 lat ale to George Henry Kern wiec nie idzie mocno wzwyż, a rozkrzewia sie. Poza tym tnę ją. Te przesadzanie to raczej danie jej ostatniej szansy. Co roku od lipca choruje, ale kwitnie od poczatku niezawodnie. Jak przetrwa i bedzie jej lepiej w nowym miejscu to super, jak nie - bedzie miejsce na cos w zamian Bryła korzeniowa była przyzwoita.

Kasia, 4 dyszki to musiałaby mieć z 8-10 pędów kwiatowych i to minimum, a doniczka 3-5 litrów. Dzisiaj u siebie widziałam taką 8-pędową Bobo za 35zł.
Zana 21:40, 10 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Tak, Pastel Green. Na żywo dużo lepsza, nie wiem dlaczego nie potrafię jej zrobić dobrego zdjęcia.

Mam ją na liście

Możesz iść spać
kwartet 22:11, 10 sie 2018

Ta mojego chowu to bobo.Rośnie w zwarty kszaczek,ma tendencje do nierównego kwitnienia, ja lubię taki efekt,widać kwiatostany już przekwitające i te dopiero otwarte.
Kocimiętkę to chętnie łyknę na przedpłocie, jak jeszcze co zostało.
Jeżówki to w tym roku czegoś się obćpały.
A Iza to słabo pokazała środkowe jeżówki( wintage wine chyba albo fatal coś tam)jak oglądam na żywo to morze tego jest,ciągnie człowieka.
A wogólne to skrętu głowy można dostać(łepek w tą ,łepek w tamtą).
Oj rozhulały się te serki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies