Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 09:52, 21 sie 2018

TAR napisał(a)
wiosna kupilam nawoz na bazie owczej welny czy cos w ten desen, polecono mi go pod pomidory gruntowe. czy pomogl pomidorom nie wiem, raczej srednio za to rukola zarosla pol skrzyni oborniki laduje tylko do warzywniaka i pod 3 drzewa owocowe. jezowki rosna mi jak szatany, jesienia przesadzam w inne miejsce.

Mniam, mniam, lubię rukolę Na bazie owczej wełny? Nigdy nie słyszałam. Ostatnio za to polecano mi Triabon, ale jeszcze nie próbowałam. Ja ogólnie z nawożeniem jestem na bakier, nigdy nie pamiętam.

Kasia_CS napisał(a)
hihi, też się uśmiałam jak czytałam Mus zakupić owcze bobki! bo moje GJ tak nie chcą wyglądać póki co

Kup koniecznie. One śmiesznie wyglądają, takie czarne gąsienice.

malgol napisał(a)
Ja też lecę jutro po Owcze bobkiprzeoczylam dywagacje o zbawiennym wpływie tychże więc dopytam: czyli np pod budleje też powinny być dobre? Skoro zasadowe toto jest?bo marne te moje budleje, że na kompost już je szykuje...

Gosia, nie wiem, budleję mam jedną malutką, niedawno kupioną. Skoro jednak nie są kwasolubne, to czemu nie?

asiak napisał(a)
Lecę dzisiaj po owczą koopkę Podleję swoje jeżóweczki
Toszko ile garści na wiadro tej koopy? Ona się rozpuści?

Ja dawałam niedużą garść pod każdy krzaczek.
malgol 10:05, 21 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Ja dawałam niedużą garść pod każdy krzaczek.

Ale my teraz juz musimy namoczyć a Ty pewnie przy sadzeniu dawałaś?
Ja myslę,że po prostu zaleje wodą tak żeby przykryła granulat i jak spęcznieje to po takiej garści namoczonej papki pod krzaczek. Będzie dobrze?
TAR 10:07, 21 sie 2018

to byl nawoz do pomidorow bio compo, rukola rosnie przy pomidorach, chyba jej sie nie pozbede, bo ile mozna jesc
UrsaMaior 10:18, 21 sie 2018

malgol napisał(a)

Ale my teraz juz musimy namoczyć a Ty pewnie przy sadzeniu dawałaś?
Ja myslę,że po prostu zaleje wodą tak żeby przykryła granulat i jak spęcznieje to po takiej garści namoczonej papki pod krzaczek. Będzie dobrze?

Tak, tak, ja sypałam pod już wsadzone. Kupa w papce hmmm...brzmi doskonale!;D
UrsaMaior 10:20, 21 sie 2018

TAR napisał(a)
to byl nawoz do pomidorow bio compo, rukola rosnie przy pomidorach, chyba jej sie nie pozbede, bo ile mozna jesc

Szkoda, że daleko mieszkam, miałabyś odbiorcę;D Szkoda, że u mnie nie ma gdzie zrobić takiej warzywkowej skrzyni, przydałaby mi się.
malgol 10:51, 21 sie 2018

Wróciłam z casto...nie ma owczej koopy!! i jak życ??
UrsaMaior 10:52, 21 sie 2018

A nie masz jakiegoś PNOSu w okolicy? Tam to mają wszystko.
malgol 11:46, 21 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)
A nie masz jakiegoś PNOSu w okolicy? Tam to mają wszystko.

No nie mam, nawet w necie sprawdzałam.
Ale właśnie osiągnęłam sukces marketingowy bo zadzwoniłam do hurtowni, w której zaopatrują się sklepy ogrodnicze z okolicy i zamówiłam sobie ten obornik do jednego ze sklepówAle się zdziwi właściciel jak mu jutro owcza koopa wjedzie na zaplecze, hi,hi
April 12:02, 21 sie 2018

Uśmiałam się z waszych dyskusji o nawozach Ale znów się czegoś ciekawego dowiedziałam. Nawóz, który jest za razem odkwaszający, to byłoby dla mojego sosnowego lasu bardzo cenne znalezisko.
Choć na jeżówki nie narzekam. Szczególnie Green Jewel i Avalanche świetnie się krzewią. Więc wiele zależy od odmiany.

Znasz może rutewkę Delavay Splendide White? Cudownie wyglądałaby w twoich prześwitach słonecznych. Jest też fioletowa Hewitt's Double. Pooglądaj sobie w necie.

UrsaMaior 12:04, 21 sie 2018

malgol napisał(a)

No nie mam, nawet w necie sprawdzałam.
Ale właśnie osiągnęłam sukces marketingowy bo zadzwoniłam do hurtowni, w której zaopatrują się sklepy ogrodnicze z okolicy i zamówiłam sobie ten obornik do jednego ze sklepówAle się zdziwi właściciel jak mu jutro owcza koopa wjedzie na zaplecze, hi,hi

Hahahah brawo, dzielna dziewczyna Dużo wzięłaś?