Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Toszka 11:24, 20 sie 2018

Uśmiałam się z waszej dyskusji jeżówkowo-trawiastej. Czekałam kiedy wasze tory (dyskusji) zejdą się

Granulowany owczy daję pod jezówki siewki, maleństwa. Pikuję do ziemi przemieszanej z granulatem.
Jesli by teraz chcieć sypać to koniecznie granulat trzeba namoczyć, bo na rabacie pęcznieje kilka tygodni. Ten etap na jesieni trzeba "przeskoczyć" namaczając. Bo zanim na rabacie napęcznieje i zacznie wchłaniać się to zima nas zastanie
Brzozowadzie... 12:36, 20 sie 2018

Te jeżówki zielone masz super. Chyba zaraz gdzieś poszukam. A Wasz dialog był genialny Też czekałam finału
malgol 16:26, 20 sie 2018

Toszka napisał(a)
Uśmiałam się z waszej dyskusji jeżówkowo-trawiastej. Czekałam kiedy wasze tory (dyskusji) zejdą się

Granulowany owczy daję pod jezówki siewki, maleństwa. Pikuję do ziemi przemieszanej z granulatem.
Jesli by teraz chcieć sypać to koniecznie granulat trzeba namoczyć, bo na rabacie pęcznieje kilka tygodni. Ten etap na jesieni trzeba "przeskoczyć" namaczając. Bo zanim na rabacie napęcznieje i zacznie wchłaniać się to zima nas zastanie

Na szczęście nie podsypalam sporobulusow ta owcza qupa
Jutro kupie w casto, chyba widziałam owczy granulat

Toszko, czytałaś i się nie wtracilas?
TAR 19:03, 20 sie 2018

mowicie ze owcza qpa jest lepsza? u nas w ogrodowym jest kurza, bydleca, konska i owcza. kupilam bydleca i owcza. planuje podsypac jablonki, grusze i warzywniak. w jednej skrzyni warzywniakowej roie "sadzonkarnie" wsadzilam teraz patyczki hyzopowe. jesienia planuje ukorzenic patyczki hortkowe. sprobuje, a moze wyjdzie.
Toszka 21:00, 20 sie 2018

Tar, o owczym granulacie pisałyśmy, że cuda z jezówkami robi. Owcza jest mocno zasadowa i nie pod wszystko się nadaje, ale jezówki maja turbonapęd.
UrsaMaior 21:02, 20 sie 2018

Owcza to rarytasik
Ja już sobie patyki odpuściłam, odkłady pewniejsze. Pomijając, że wolę jechać i kupić bardziej wyrośnięty egzemplarz. Taka ze mnie ogrodniczka
TAR 22:01, 20 sie 2018

wiosna kupilam nawoz na bazie owczej welny czy cos w ten desen, polecono mi go pod pomidory gruntowe. czy pomogl pomidorom nie wiem, raczej srednio za to rukola zarosla pol skrzyni oborniki laduje tylko do warzywniaka i pod 3 drzewa owocowe. jezowki rosna mi jak szatany, jesienia przesadzam w inne miejsce.
Kasia_CS 22:16, 20 sie 2018

hihi, też się uśmiałam jak czytałam Mus zakupić owcze bobki! bo moje GJ tak nie chcą wyglądać póki co
malgol 22:31, 20 sie 2018

Ja też lecę jutro po Owcze bobkiprzeoczylam dywagacje o zbawiennym wpływie tychże więc dopytam: czyli np pod budleje też powinny być dobre? Skoro zasadowe toto jest?bo marne te moje budleje, że na kompost już je szykuje...
asiak 07:30, 21 sie 2018

Lecę dzisiaj po owczą koopkę Podleję swoje jeżóweczki
Toszko ile garści na wiadro tej koopy? Ona się rozpuści?