Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Kasia_CS 12:47, 21 sie 2018

April napisał(a)
różową z różami serii Renaissance. Świetne ażurowe akcenty.

Ale odkrycie! Też tak chcę mam Clair renaissance, wysoka w sam raz do łączenia z rutewką
malgol 12:47, 21 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)
U mnie też jarzmianki w hakone, ale powiem Ci, że chyba wysadzę. Rosną zdecydowanie słabiej niż w innych miejscach, pewnie światła za mało widzą.

Ja mam jedną jarzmiankę...bordową.Ponieważ kupiłam przypadkiem i nie miałam gdzie posadzić poszła w cień pod hosty z dużymi liścmi.Zyje,ale ma tylko liście i wcale nie zakwitła.Czyli jednak swiatło ma duze znaczenie nawet dla jarzmianek.Ponoc to ładna odmiana Moulin Rouge,ale nie dane mi było się o tym przekonać
mrokasia 12:47, 21 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Wiem kto chce!;D

Ja kiedyś też tak miałam, a teraz sadzę i sadzę i kocham je

Hmmmm, kto to może być ten chętny????
April 12:52, 21 sie 2018

Kasiu, kup rutewkę do tej róży bo nawet podpierać jej wtedy nie trzeba, bo ta róża jest sztywna i dość wysoka. Jak róża ma przerwę w kwitnieniu, akurat zaczyna rutewka. Ja posadziłam dwie rutewki po obu stronach róży, bardzo blisko, jakieś 20 cm. Splotły się razem i kto wchodzi do ogrodu to zwraca na nie uwagę, zwłaszcza że są na rogu rabaty.
UrsaMaior 12:57, 21 sie 2018

April napisał(a)
Czyli nie sadzić Jarzmianek do Hakone? Mam do tej pory jarzmianki z różami, w półcieniu. Są jako dodatek do róż, nie przytłaczają. Ale hakone chcę w głębszym cieniu. Może faktycznie być za ciemno zarówno od traw jak i od sosen.
No mam zagwozdkę teraz. Miałam dziś sadzić. Dobrze, że o tym napisałaś Izo.

Zrobiłam Ci na szybko fotki. U mnie są w miejscu widnym, w hakonkach dobrze rozrośniętych. Zakwitły co prawda, ale widzę, że kępki dalej są tylko małymi kępkami, a w innych miejscach są duużo bujniejsze.

UrsaMaior 12:58, 21 sie 2018

mrokasia napisał(a)

Hmmmm, kto to może być ten chętny????

Taka bardzo fajna, wiesz? Ucieszyłaby się;D
UrsaMaior 13:00, 21 sie 2018

malgol napisał(a)

Ja mam jedną jarzmiankę...bordową.Ponieważ kupiłam przypadkiem i nie miałam gdzie posadzić poszła w cień pod hosty z dużymi liścmi.Zyje,ale ma tylko liście i wcale nie zakwitła.Czyli jednak swiatło ma duze znaczenie nawet dla jarzmianek.Ponoc to ładna odmiana Moulin Rouge,ale nie dane mi było się o tym przekonać

Jeśli masz gdzieś w widnym miejscu Silvery, to posadź ją z nimi. Obłędnie do siebie pasują. Kiedyś nawet wrzucałam fotkę, spróbuję znaleźć.
malgol 13:02, 21 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Jeśli masz gdzieś w widnym miejscu Silvery, to posadź ją z nimi. Obłędnie do siebie pasują. Kiedyś nawet wrzucałam fotkę, spróbuję znaleźć.

To może do Vanilek by tez pasowała? Bo Silverów nie mam.
Bo o hortkach mówimy?...
malgol 13:04, 21 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Zrobiłam Ci na szybko fotki. U mnie są w miejscu widnym, w hakonkach dobrze rozrośniętych. Zakwitły co prawda, ale widzę, że kępki dalej są tylko małymi kępkami, a w innych miejscach są duużo bujniejsze.

Ile lat maja te Twoje Aureolki? Bo to one? fantastyczne są normalnie
TAR 13:09, 21 sie 2018

jarzmianki mam, chce jeszcze i dokupie, rutewki mam, sa bezproblemowe. host tez jeszcze chce ale chwilowo nie mam na nie miejsca zacienionego. z czasem sie zrobi

do czego pasowałaby gipsowka? dostalam 3 doniczki