Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 12:09, 21 sie 2018

były 10l opakowania tylko... jaką to ma w ogóle wydajność?
UrsaMaior 12:11, 21 sie 2018

April napisał(a)
Uśmiałam się z waszych dyskusji o nawozach Ale znów się czegoś ciekawego dowiedziałam. Nawóz, który jest za razem odkwaszający, to byłoby dla mojego sosnowego lasu bardzo cenne znalezisko.
Choć na jeżówki nie narzekam. Szczególnie Green Jewel i Avalanche świetnie się krzewią. Więc wiele zależy od odmiany.

Znasz może rutewkę Delavay Splendide White? Cudownie wyglądałaby w twoich prześwitach słonecznych. Jest też fioletowa Hewitt's Double. Pooglądaj sobie w necie.

Super krzewiąca się jest też Orange Skipper - genialna po prostu i kolor obłędny!
Do rutewek jakoś nie mogę się przekonać... Oglądam je w szkółkach i sama nie wiem. Ale sprawdzę te, o których piszesz, bo na hosty też kręciłam nosem, a mam sporo
malgol 12:12, 21 sie 2018

April napisał(a)

Znasz może rutewkę Delavay Splendide White? Cudownie wyglądałaby w twoich prześwitach słonecznych. Jest też fioletowa Hewitt's Double. Pooglądaj sobie w necie.

Ja co jakiś czas natykam się gdzieś w gazetach na rutewkę,ale jakos nie miałam okazji na żywca spotkać.Też czytałam ,że dobrze w cieniu się czuje i chętnie bym u siebie posadziła
eVka 12:14, 21 sie 2018

Hehe wariatki qpowe skoro jest zasadowy, to dla mnie nie bardzo, bo moje jeżówki rosną przed hortkami a hortki lubią kwaśniej.
mrokasia 12:14, 21 sie 2018

To tak jak Wy z rutewkami to ja mam z jarzmiankami... no jakoś się nie mogę przekonać... i nawet kupiłam, bordowe Venice wsadziłam a drugie - niby Roma - stoją i chyba jednak będą na wydanie bo nie są tak różowe jak myślałam, że są...
UrsaMaior 12:16, 21 sie 2018

mrokasia napisał(a)
To tak jak Wy z rutewkami to ja mam z jarzmiankami... no jakoś się nie mogę przekonać... i nawet kupiłam, bordowe Venice wsadziłam a drugie - niby Roma - stoją i chyba jednak będą na wydanie bo nie są tak różowe jak myślałam, że są...

Wiem kto chce!;D

Ja kiedyś też tak miałam, a teraz sadzę i sadzę i kocham je
UrsaMaior 12:22, 21 sie 2018

malgol napisał(a)
były 10l opakowania tylko... jaką to ma w ogóle wydajność?

Ja też chyba mam w 10 l, tylko nie pamiętam ile u siebie zużyłam. 2 worki? Jakoś tak. A jeżówek mam dużo.
April 12:33, 21 sie 2018

Jeżówka Orange Skipper bardzo ładna, choć nie w moim kolorze. Niby pomarańcz z fioletem wygląda bosko. Nawet dziś o tym myślałam ale na myśleniu pewnie się skończy.
Rutewki kocham od zeszłego roku, jak zobaczyłam u koleżanki to monstrum to mnie zauroczyło. Wymagają tylko podsadzenia czymś niższym. Białą rutewkę mam w hacone macra, a różową z różami serii Renaissance. Świetne ażurowe akcenty.

Jarzmiankę Roma właśnie nabyłam sztuk 3 i też dołączy do hakonek. Bardzo podoba mi się ten porcelanowy róż. Za dużo już mam purpury... muszę stonować odrobinę.
UrsaMaior 12:36, 21 sie 2018

U mnie też jarzmianki w hakone, ale powiem Ci, że chyba wysadzę. Rosną zdecydowanie słabiej niż w innych miejscach, pewnie światła za mało widzą.
April 12:40, 21 sie 2018

Czyli nie sadzić Jarzmianek do Hakone? Mam do tej pory jarzmianki z różami, w półcieniu. Są jako dodatek do róż, nie przytłaczają. Ale hakone chcę w głębszym cieniu. Może faktycznie być za ciemno zarówno od traw jak i od sosen.
No mam zagwozdkę teraz. Miałam dziś sadzić. Dobrze, że o tym napisałaś Izo.