Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Gosiek33 05:59, 17 kwi 2019

UrsaMaior napisał(a)

Eh Ty wiesz Gosia, że mnie się nigdy nie udało? Ani z rozchodnikami, ani z hortkami. Odpuściłam sobie...co prawda w zeszłym sezonie kawałki Thunderheada wsadziłam do ziemi, po tym jak mi dzieci połamały, ale nawet nie sprawdziłam czy żyją. Pewnie nie.

To sprawdź, ale ciemne trudniej się rozmnażają, pewno dlatego droższe

Też skopiowałabym takie podcienia
makadamia 09:26, 17 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką o takich różnych bzikach i ona mi opowiada, a chodzi na rurkę (pole dance znaczy), że ma takie jazdy, że np w tramwaju jak się trzyma poręczy to sobie myśli, że fajnie byłoby jakoś sobie zawisnąć itd na co ja mówię, że ja mam kurcze inny problem... bo jak idę ulicą, to mam ochotę wyrywać chwasty po drodze

Padłam!:
Wiolka5_7 10:13, 17 kwi 2019

Ja też
TAR 10:53, 17 kwi 2019

UrsaMaior napisał(a)

Eh Ty wiesz Gosia, że mnie się nigdy nie udało? Ani z rozchodnikami, ani z hortkami. Odpuściłam sobie...co prawda w zeszłym sezonie kawałki Thunderheada wsadziłam do ziemi, po tym jak mi dzieci połamały, ale nawet nie sprawdziłam czy żyją. Pewnie nie.

noo wieeesz, jak to sie nie udalo? banalnie proste, tniesz galazke jeszcze kwitnacą, i wtykasz ja do ziemi (tak na 2-3 oczka głęboko). na wiosne masz krzaczek. ja ostatnio trzymałam tydzień w wodzie takiej brudnej z ziemia (nie mialam czasu na sadzenie) po tygodniu byly małe korzonki i sruu do ziemi. wiekszosc moich rozchodnikow to juz moje obecne sadzonki. tyle, ze trzeba je dosc wczesnie odciac i do ziemi zeby przed jesienia cos wypuscily. Gosia wie no nie?
UrsaMaior 12:23, 19 kwi 2019

Dzień dobry dziewczęta Co tam u Was? Ja pojechałam po kawę, a wróciłam z niezapominajkami. I bez kawy, oczywiście;D
UrsaMaior 12:24, 19 kwi 2019

TAR napisał(a)

noo wieeesz, jak to sie nie udalo? banalnie proste, tniesz galazke jeszcze kwitnacą, i wtykasz ja do ziemi (tak na 2-3 oczka głęboko). na wiosne masz krzaczek. ja ostatnio trzymałam tydzień w wodzie takiej brudnej z ziemia (nie mialam czasu na sadzenie) po tygodniu byly małe korzonki i sruu do ziemi. wiekszosc moich rozchodnikow to juz moje obecne sadzonki. tyle, ze trzeba je dosc wczesnie odciac i do ziemi zeby przed jesienia cos wypuscily. Gosia wie no nie?

No tak robię! W ziemi zasychają, a w wazonie gniją
UrsaMaior 12:25, 19 kwi 2019

effka napisał(a)

A masz All Gold, żeby porównać listki?

Mam. All Gold bardziej żółta. Spróbuję poszukać fotek, choć moje sadzonki Sunflare były niehandlowe i nie kolajrzę teraz czy robiłam im zdjęcia...
eVka 12:25, 19 kwi 2019

UrsaMaior napisał(a)
Dzień dobry dziewczęta Co tam u Was? Ja pojechałam po kawę, a wróciłam z niezapominajkami. I bez kawy, oczywiście;D

Iz pojechałam wczoraj do szkółki na spacer z zamiarem kupienia TYLKO I WYŁĄCZNIE ozdoby wielkanocnej na stół a wróciłam z 3 metrowym drzewem przewiezionym w dodatku osobówką 3-drzwiową , klapa bagażnika w górę i heja 15 km/h do domu
Koszyk wielkanocny kupiłam przynajmniej
UrsaMaior 12:26, 19 kwi 2019

AnnaCh napisał(a)
No, ja tam bym chciała, żeby moi mój dom skopiowali

Hahaha No tak, w sumie to lepiej. Co za ludzie, dom kopiują, ale dzień dobry mi nie mówią
eVka 12:26, 19 kwi 2019

UrsaMaior napisał(a)

Mam. All Gold bardziej żółta. Spróbuję poszukać fotek, choć moje sadzonki Sunflare były niehandlowe i nie kolajrzę teraz czy robiłam im zdjęcia...

Wiesz co już nie kłopocz się, jednak zrezygnowałam z nich, są jeszcze dosyć drogie a cholera wie jakie tak naprawde będą. Poczekam aż wejdą mocniej na rynek