Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 22:13, 19 kwi 2019

Kokesz napisał(a)
Iza, a szafirki między jakimi roślinami masz posadzone?
Chodzi mi o to, czy one są czymś zasłonięte jak przekwitną?
Ja mam na brzegu rabaty i jakoś mi się to u mnie nie podoba...

W trzmielinach biało-zielonych Połączenie świetne, nawet Kwartecik dziś pochwalił
Magara 22:16, 19 kwi 2019

Iza, na drugim i trzecim i ostatnim zdjęciu to hakonki są? jak z nimi na wiosnę? tnie się do zera = paru cm? czy trzeba skubać?
Wiolka5_7 23:14, 19 kwi 2019

Magnolie masz śliczne,uwielbiam moja jedna jedyna też już zaczyna kwitnąć
Tulipanki i szafirki również cudne
Kokesz 00:40, 20 kwi 2019

UrsaMaior napisał(a)

W trzmielinach biało-zielonych Połączenie świetne, nawet Kwartecik dziś pochwalił

A masz jakieś zdjęcie jak to miejsce wygląda o innej porze roku?
Kasia_CS 01:19, 20 kwi 2019

UrsaMaior napisał(a)

Czekam na otwarte kwiaty Elisabeth, ta to daje czadu. W zeszłym roku ludzie mnie pytali co to za odmiana
Pamiętam, Alba Superba, wyślę Ci na priv.

A ona nie jest żółtawa? Na fotce wyglada cudnie!

No właśnie, utwierdzam się w przekonaniu, że Lennei Alba z pąkami jest nie do dostania, taki z niej egzotyk dzięki za priva!
mrokasia 07:49, 20 kwi 2019

UrsaMaior napisał(a)

A jaką ma odmianę? Magnolie są boskie, moja Elisabeth po przekwitnięciu też zdobi, bo ma ogromne liście.

Niewiadomo . Wprowadzili się jak już rosła...
UrsaMaior 08:15, 20 kwi 2019

Magara napisał(a)
Iza, na drugim i trzecim i ostatnim zdjęciu to hakonki są? jak z nimi na wiosnę? tnie się do zera = paru cm? czy trzeba skubać?

Hakone są na trzecim i ostatnim. Na wiosnę ścinasz nisko i patrzysz jak odrastają - w oczach
UrsaMaior 08:16, 20 kwi 2019

Kokesz napisał(a)

A masz jakieś zdjęcie jak to miejsce wygląda o innej porze roku?

Hmmm muszę sprawdzić, bo nie kojarzę... To jest po prostu dywanik z trzmieliny z pniami brzóz - tam cała ich grupka jest. Trzmieliny jeszcze nie tworzą dywanu zwartego, bo to roczne nasadzenie, ale i tak wygląda to fajnie.
UrsaMaior 08:18, 20 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)

A ona nie jest żółtawa? Na fotce wyglada cudnie!

No właśnie, utwierdzam się w przekonaniu, że Lennei Alba z pąkami jest nie do dostania, taki z niej egzotyk dzięki za priva!

Na fotce to Lennei Alba, już otwiera kwiaty. W zeszłym roku przesadziłam i widać, że w nowym miejscu odżyła. Elisabeth załapała się na fotę z Genie, widać ją w tle. Jeszcze w pąkach, ale już kwiat widać. Na razie cytrynowy, po rozwinięciu jest maślany. Śliczna jest!
Kasia_CS 09:39, 20 kwi 2019

UrsaMaior napisał(a)

Na fotce to Lennei Alba, już otwiera kwiaty. W zeszłym roku przesadziłam i widać, że w nowym miejscu odżyła. Elisabeth załapała się na fotę z Genie, widać ją w tle. Jeszcze w pąkach, ale już kwiat widać. Na razie cytrynowy, po rozwinięciu jest maślany. Śliczna jest!

No to już jasne dlaczego ta "Elizabeth" mi się podoba, skoro to moja wymarzona LA jak Ci zniknie to.. zapomnij komu się ona umyśliła