Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 17:05, 30 cze 2019

TAR napisał(a)
tego nie wiem, ogolnie slyszalam, ze hakone przemarzaja. dlatego pytam u zródła u mnie one pierwszy sezon

Eee tam, jakieś farmazony, mam wiele odmian i nigdy takiego problemu nie było. Nie masz się czym martwić. To są totalnie bezproblemowe rośliny.
TAR 17:12, 30 cze 2019

no to super, a napisz mi jeszcze wiosna je obcinamy tak jak inne trawy czy wyczesujemy jak kostrzewy?
UrsaMaior 18:17, 30 cze 2019

Kochana, ja widzę, że Ty nieuważnie śledzisz moje ogrodowe poczynania;D Nie okrywam, nie kopczykuję, nie certolę się i nie wyczesuję Tniesz krótko i po zawodach
UlaB 19:34, 30 cze 2019

Tar, na białosctocczyźnie hakonki rosną jak rakiety żadna mi nigdy nie padla, nawet w donicy ceramicznej przetrwała zime. Jakaś ściema. Nie okrywam gwoli jasności.
Doczytałam o wyczesywaniu nie ma co wyczesywac - u mnie hakony po zkmie to calkowite suszki, zwykle mało co zostaje bo wiatr rozwiewa Wiążę tylko miskanty i rozplenice. I CZASAMI kopczykuje róze albo daje im jakies okrycie (jak ma byc mniej niz -20 a sniegu zero). Wszystkie rosliny sobie radzą.
Poppy 19:48, 30 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)

Hahah no mówimy właśnie;D

wolalaby jednak nie Twoja jedna rabata, to moj caly ogrod
UrsaMaior 19:49, 30 cze 2019

Pewnie, nie ma się czym martwić. To są naprawdę świetne trawy, nie chorują, nie wymagają uciążliwych zabiegów, rosną pięknie, nic tylko sadzić
UrsaMaior 19:50, 30 cze 2019

Poppy napisał(a)

wolalaby jednak nie Twoja jedna rabata, to moj caly ogrod

To Ty nie wiesz, że nasze ogrody są z GUMY?;D
Poppy 19:50, 30 cze 2019

TAR napisał(a)
no to super, a napisz mi jeszcze wiosna je obcinamy tak jak inne trawy czy wyczesujemy jak kostrzewy?

Tar, ich nawet nie trzeba wycinac, zolcieja i po prostu zbierasz je. No chyba, ze jak nie chcesz balaganu, to mozesz je sciac wczesniej
Poppy 19:52, 30 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)

To Ty nie wiesz, że nasze ogrody są z GUMY?;D

Moj na pewno, ale nie wiem, na ile go jeszcze naciagne TY masz jeszcze cale potencjalne hektary do zaanektowania, z taka iloscia trawnika Probowalam zaanektowac przedogrodek sasiada, ale woli swoja gola ziemie, buu.
Poppy 19:53, 30 cze 2019

April napisał(a)
Miałam napisać swoją prośbę u ciebie Izo, a napisałam u Makadamii.
Mam nadzieję że się nie obrazisz jak jeszcze raz napiszę u ciebie:

Wiem, że to jeszcze sporo czasu do spotkania u Izy ale mam prośbę.
Jeżeli któraś z was ma nadmiar hakonechloa macra, to przyjmę każdą ilość.
Potrzebuję jakieś 50 sadzonek, więc muszę uaktywnić wszelkie możliwości. Część uzyskam dzieląc swoje kępy. Część dokupię. Ale to i tak mało.
Tak więc jak komuś zbywa zielonej hakone to się bardzo serdecznie polecam. Mogę odebrać 13-ego u Izy

April, ja nie mam,a chce kupic, wiesz moze, gdzie mozna kupic je on line w pl?
O ile nie wykupilas juz wszystkiego