Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Poppy 23:31, 29 cze 2019

ja mam trzy hakone: all gold, aureole i nikolasa, wypierdki male, po podzielilam male sadzonki na jeszcze mniejsze I nikolas najbardziej mi sie podoba, ale to chyba dlatego, ze jest najbardziej zielony, jak ta zwykla hakone. Ale dopadne ja jeszcze. Iza, Ty masz potwory, a nie trawe.
I tylko nie mowcie, ze na albostriate tez mam polowac
Magara 23:49, 29 cze 2019

to ja się podepnę w dyskusję i zapytam o hakone nicolas, macie ją?
pytam ponieważ kilka dni temu wbiłam się w moim powiatowym CO akurat na moment dostawy traw - było "coś" co kierowca dostarczający miał w spisie jako hakone nicolas, ale jakoś mi nie pasowało - sadzonki przednie, duże doniczki, ale wysokość traw na wejściu jakieś 60-90 cm, liście hakonowate ale jakoś rosnące w górę nie w boki...
no i się nie zdecydowałam, ale może to błąd, który da się nadrobić???
mrokasia 00:01, 30 cze 2019

Ja mam nicolasy. Piękna, zielona hakone. Sadziłam w zeszłym roku i sadzonki były właśnie takie jak piszesz- wyprostowane i wysokie. W tym roku wyglądają już normalnie. Szybko rosną, mam już ładne, duże kępy.
Magara 00:07, 30 cze 2019

mrokasia napisał(a)
Ja mam nicolasy. Piękna, zielona hakone. Sadziłam w zeszłym roku i sadzonki były właśnie takie jak piszesz- wyprostowane i wysokie. W tym roku wyglądają już normalnie. Szybko rosną, mam już ładne, duże kępy.

czyli warto w poniedziałek po nie pojechać
mrokasia,chyba u Ciebie nie byłam, trzeba będzie nadrobić żeby zobaczyć te nicolasy
mrokasia 00:10, 30 cze 2019

Magara napisał(a)

czyli warto w poniedziałek po nie pojechać
mrokasia,chyba u Ciebie nie byłam, trzeba będzie nadrobić żeby zobaczyć te nicolasy

Wg mnie warto .
Wpadnij do mnie jutro, wstawię Ci fotkę nicolasów. Teraz już w łóżku z telefonu piszę .
Poppy 00:11, 30 cze 2019

moj nikolas ma jakies 15-20cm. Jak kupilam tez, jakos tyle mial
Dobrze wiedziec, ze urosnie, i ze szybko rosnie.
U Mrokasi tez nie bylam, boje sie, ze znowu wsiakne.
Magara 00:15, 30 cze 2019

mrokasia napisał(a)

Wg mnie warto .
Wpadnij do mnie jutro, wstawię Ci fotkę nicolasów. Teraz już w łóżku z telefonu piszę .

już sobie okno z Twoim wątkiem otworzyłam, dużo jest czytania, ale dam radę
mrokasia 00:20, 30 cze 2019

Magara napisał(a)

już sobie okno z Twoim wątkiem otworzyłam, dużo jest czytania, ale dam radę

Eeee tam, nie czytaj, szkoda czasu, przeleć tylko obrazki .
UrsaMaior 08:04, 30 cze 2019

Dziewczyny, Nicolasy pokazałam chwilę temu, strona 776, na fotce z postu Cień zostawiam. Po lewej Aureola, a po prawej właśnie one
UrsaMaior 08:16, 30 cze 2019

mrokasia napisał(a)
O mamo, dostałam od Kwartecika kilka piórek, już się boję... .

Haha ja też, ciekawe jak im pójdzie Jak na razie to zielona macra jest nie do pobicia, rośnie najszybciej.