Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 17:48, 08 lip 2019

TAR napisał(a)
moje zakwitły w polowie maja i kwitna do teraz pojedynczymi kwiatami, w weekend je zetne i za chwile beda znowu kwiaty. zauwazylam ze gozdziki tu na ogrodowisku nie sa popularne. a mnie sie kojarza z ogrodkami dzialkowymi, tam w prawie kazdym wielkie kępy byly.

No właśnie. Szkoda, bo i urocze i pachnące... Muszę poczytać o odmianach, bo niewiele wiem na ich temat.
UrsaMaior 17:49, 08 lip 2019

TAR napisał(a)
g

co tam jest ciekawego procz hortek i jezówek?

Cisy, derenie, ambrowiec, mikołajki. Coś chyba jeszcze, ale już nie kojarzę
UrsaMaior 17:51, 08 lip 2019

effka napisał(a)
Gdzie ty te masła i skarpetki jeszcze upychasz? Ja mam tyle chciejstw a już miejsca zaczyna brakować Fajne te goździki, jakie one wysokie rosną?

Hahaha po kątach O te moje goździki pytasz? Teoretycznie mniej więcej do kolan, a jak będzie to zobaczymy. Jestem ich bardzo ciekawa, oby się u mnie dobrze poczuły.
TAR 17:54, 08 lip 2019

ambrowca kto wział? jakiego? czaje sie ciagle na gumbala zamiast drugiej hakuro
eVka 17:55, 08 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)

Hahaha po kątach O te moje goździki pytasz? Teoretycznie mniej więcej do kolan, a jak będzie to zobaczymy. Jestem ich bardzo ciekawa, oby się u mnie dobrze poczuły.

Pojemne masz te kąty Muszę moje porozciągać
Tak o Twoje nowe goździki. Do kolan to całkiem całkiem wysokie. Może pomyśle gdzie by je u siebie wcisnąć.
TAR 18:01, 08 lip 2019

ja mam gozdziki sine, postrzepione, pierzaste i skalne - wszystkie sa wieloletnie, jednak co 3-4 lata rozszadzam kępy, bo srodek lubi wyłysiec z czasem
Gosiek33 19:00, 08 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Dziś wyskoczyłam z Kwartetem na szybki rekonesans po okolicy. Po drodze dołączył Gosiek I jak zwykle ledwo się w 7-osobowym aucie upchnęłyśmy

Tylko o jednym napiszę - ten spory krzew po lewej stronie (na zdjęciu żółty) w realu bardziej w zgaszonych czerwieniach to Zadrzewnia bezogonkowa, może Butterfly. Kiedyś chyba też takie przygarnę. To taki zadarniacz nawet do trudnych terenów
Magara 22:05, 08 lip 2019

Iza, w mojej wsi kierowca współpracujący z PKS na emeryturę idzie, autobus sprzedaje, gdybyś była zainteresowana daj znać, po co się masz męczyć i ograniczać
P.S. zakupy zacne, mało co tak w środku sezonu cieszy jak samochód wypchany po brzegi produktami niezbędnym do życia a jak zakupy grupowe to już w ogóle - wyrzuty sumienia idzie zamieść po dywan
mrokasia 22:07, 08 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Dziś wyskoczyłam z Kwartetem na szybki rekonesans po okolicy. Po drodze dołączył Gosiek I jak zwykle ledwo się w 7-osobowym aucie upchnęłyśmy

No nie, zlituj się!!!
UrsaMaior 22:45, 08 lip 2019

Magara napisał(a)
Iza, w mojej wsi kierowca współpracujący z PKS na emeryturę idzie, autobus sprzedaje, gdybyś była zainteresowana daj znać, po co się masz męczyć i ograniczać
P.S. zakupy zacne, mało co tak w środku sezonu cieszy jak samochód wypchany po brzegi produktami niezbędnym do życia a jak zakupy grupowe to już w ogóle - wyrzuty sumienia idzie zamieść po dywan

Hahaha No widzisz jak Ty mnie dobrze rozumiesz, moje dalsze życie bez hortek (Bubblegum btw) po prostu nie miałoby sensu;D