Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 10:34, 11 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)

Ten temat przerabiałam w ubiegłym roku i protestuję

W zakątku gdzie sadziłam pierwsze moje jeżówki, między jeżówką typu jeżówka i summer coctail posadziłam dwie białe też bez odmianowe. Do dziś białe są białe, inne sieją się na potęgę w różnych miejscach czasem. Może te białe zanikły jak to bywa

No nie wygląda jakby zanikły bo w tym miejscu co były białe rosna duże kepy co wskazuje ,że nie nowowysiane tylko kilkuletnie a kwitna juz na rózowo. Poszukam zdjęć , może będzie widać te zmiany
TAR 11:14, 11 lip 2019

moje biale tez białymi pozostały, zadna na rozowo sie nie przebarwiła. a mmiejsce, z ktorego je przenosilam jesienia dalej jest cale w jezówkach i mi bałagan robi. siewki sie mocno wysialy i mam białe, rózowe, big kahuny, summer coctail wszystko dublety.

nie wiem tylko co z chery fluff, bo ciagle nie maja pełnego kwiata. jakies takie kaprysne sa a takie ładne.
TAR 11:16, 11 lip 2019

Zana napisał(a)

Opróżnij zamrażalnik, bo Ci się lody nie zmieszczą.

mam pojemna lodowke i duuuuzy zamrażalnik
UrsaMaior 21:37, 11 lip 2019

Kiedyś znajdziecie mnie nieżywą pod krzakiem, nadgryzioną przez ślimaki, mając za towarzysza li tylko szpadel. Ten dzień się zbliża.
Toszka 21:57, 11 lip 2019

Stojąc okrakiem nad trupem Izy powiem jeszcze słowo o miksach jeżówek...
(a ty Izo nie krępuj się, poleż sobie z tym szpadlem i poodpoczywaj)

Mam miejsce z jezówkami bezodmianowymi białymi, jeden miks wysiał się z białych i czerwonej Hot Lavy. Wyszedł mocny róż, niemal amarantowy. No i w tym roku mam siewkę najwyraźniej pomarańczową. Jest w bloku startowym, ale kolor już intryguje...szkoda tylko, że kot sąsiadów położył mi łodygę.
TAR 22:07, 11 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Kiedyś znajdziecie mnie nieżywą pod krzakiem, nadgryzioną przez ślimaki, mając za towarzysza li tylko szpadel. Ten dzień się zbliża.

siostro, myslalam ze to o mnie nie poddawaj sie. czy sa gdzies w ofercie maczety akumulatorowe??? wiosna sie nie ogarne z trawami i krzaczorami
Johanka77 22:10, 11 lip 2019

Toszka napisał(a)
Stojąc okrakiem nad trupem Izy powiem jeszcze słowo o miksach jeżówek...
(a ty Izo nie krępuj się, poleż sobie z tym szpadlem i poodpoczywaj)

Mam miejsce z jezówkami bezodmianowymi białymi, jeden miks wysiał się z białych i czerwonej Hot Lavy. Wyszedł mocny róż, niemal amarantowy. No i w tym roku mam siewkę najwyraźniej pomarańczową. Jest w bloku startowym, ale kolor już intryguje...szkoda tylko, że kot sąsiadów położył mi łodygę.

Toszko, połóż tę łodygę obok Izy

A jeżówki to widzę obecnie temat no 1. wielu wątków.
Ja wczoraj oczopląsu dostałam, jak poczytałam ile jest odmian... białych!
mrokasia 22:13, 11 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)

Słuchaj, ale to na własne życzenie, nikt Ci nie każe .
TAR 22:18, 11 lip 2019

Johanka77 napisał(a)

Toszko, połóż tę łodygę obok Izy

i niech ktos jej jakiegos dobrego drinka poda
Toszka 22:26, 11 lip 2019

Tak śmichy-chichy nad Izą i zero współczucia i zrozumienia, ale ja zaczynam się na poważnie niepokoić, bo od prawie godziny koleżanka leży i milczy...no chyba ogród ją pokonał