Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 12:21, 10 lip 2019

Mi się wydaje,że rózowe rosły zbyt blisko białych.I chyba się pozapylały nawzajem.Ale jednoczesnie wydaje mi sie, że wtedy nowe powinny rosnąc rózowe, ale białe powinny zostać białe...
Końiec końców posadziłam kilka Virgin...daleko od rózowych i mam nadzieję ,że takie pozostaną
Poppy 12:52, 10 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)

Z tymi hortkami zabawna historia. W zeszłym roku kupowałam na nową rabatę bukową Pink Anabelle z dwóch źródeł. W tym sezonie wszystkie bujnęły tak, że mam ich morze, ale jedne się nie kładą i mają ciemne liście, a drugie pokładające się i listek jaśniejszy. Wydumałyśmy z Kwartetem, że to nie może być to samo, po czym pojechałyśmy poszwendać się po okolicy i w jednej ze szkółek stały różowe. I ciemnym liściem. A na metce Hortensja drzewiasta Candybelle Bubblegum. Dokupiłam jeszcze 3 sztuki na front

Ta Marshmallow też smakowita.

No pacz pani, jak przypadkiem sie czlowiek moze dokopac nowej fajnej odmiany
Ale dobrze, ze piszesz o Pink Anabelle, wyrzucam z listy, skoro sie poklada i zamienniki sa
Ja bym je wszystkie chciala zobaczyc na zywo, by ocenic kolory, ale cholera, nigdzie nie ma
Poppy 12:55, 10 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)

Iza, busz masz nie przy zwo ity
I faktycznie, widac golym okiem roznice, zwlaszcza liscie im sie roznia
TAR 14:35, 10 lip 2019

pozazdrosciłam i tez pojechałam ale nie po masło a po "lody" cały bagaznik lodów, i tylne siedzenia i przednie w lodach

mialam juz nie kupowac ale jednak zabiore sie za wejsciowa, no i omina mnie targi we wrzesniu to kupilam akonto tych targow
UrsaMaior 21:14, 10 lip 2019

Ojezuuu właśnie skończyłam ryć, padam na pysk, jutro dzień zacznę od siekiery, bo korzenie mnie pokonały.
Magara 22:42, 10 lip 2019

Iza, Ty to dzień jutro zacznij od wzmocnienia się czyli śniadania (jak nie masz - skocz do sklepu )
potem siekiera, a w przerwie pokaż te swoje bubblegumy solo - taka moja mała prośba
sama zakupy roślinne robię głównie jako no name bo albo w necie (masa pomyłek) albo w powiatowym "CO" (głównie węgiel na zimę, artykuły budowlane, a rośliny jedynie w lecie na doczepkę, choć nie narzekam ) albo w przycmentarnej kwiaciarni (też nie narzekam ) ale z tych właśnie powodów jestem złakniona wiedzy na temat tego co jak się nazywa i jak wygląda, więc pokaż te gumowce
Johanka77 23:06, 10 lip 2019

A tu baby o kolorach...
Johanka77 23:08, 10 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)

Taki róż kontrolowany to i mnie się podoba
Zana 23:08, 10 lip 2019

TAR napisał(a)
pozazdrosciłam i tez pojechałam ale nie po masło a po "lody" cały bagaznik lodów, i tylne siedzenia i przednie w lodach

mialam juz nie kupowac ale jednak zabiore sie za wejsciowa, no i omina mnie targi we wrzesniu to kupilam akonto tych targow

Opróżnij zamrażalnik, bo Ci się lody nie zmieszczą.
Gosiek33 07:19, 11 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Z mojego punktu widzenia zamiana białych na różowe jest do zaakceptowania, gorzej jakby się na żółte zamieniały... .

Ten temat przerabiałam w ubiegłym roku i protestuję

W zakątku gdzie sadziłam pierwsze moje jeżówki, między jeżówką typu jeżówka i summer coctail posadziłam dwie białe też bez odmianowe. Do dziś białe są białe, inne sieją się na potęgę w różnych miejscach czasem. Może te białe zanikły jak to bywa