Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Gosiek33 09:44, 12 lip 2019

April napisał(a)

A co tobie przywieźć?

trochę siły w rękach
Toszka 09:50, 12 lip 2019

Miskanty też można ciachnąć na około np. 50cm. Nie za krótko i nie za długo. Przeżyją na 100%. Rozplenice - kiedyś, jak miałam więcej - także cięłam na 35-40cm w słomiane, fajne kule.
Johanka77 10:14, 12 lip 2019

TAR napisał(a)
i jeszcze mam jedno wazne pytanie. Czy praktykowałyscie obcinanie traw pozna jesienia po ich zasuszeniu? u mnie te posiadane ilosci po prostu robia spory nieład. Miskanty zima nie do ruszenia ale takie miłki czy prosa? mozna by ciachnac?

Ja raz ciachnęłam śmiałki darniowy ale nie polecam.
Od tej pory mają rzadsze kwiatostany...

Oczywiście ciachnęłam jak się patrzy
mrokasia 10:21, 12 lip 2019

Boszszsz, ale natrzaskałyście postów!!!

April, Ty do mnie przyjeżdżasz, prawda? To nie będę targać tej hosty do Izy tylko wykopiemy u mnie .
TAR 10:27, 12 lip 2019

Toszka napisał(a)
Miskanty też można ciachnąć na około np. 50cm. Nie za krótko i nie za długo. Przeżyją na 100%. Rozplenice - kiedyś, jak miałam więcej - także cięłam na 35-40cm w słomiane, fajne kule.

akurat miskanty i rozplenice zamrozone sa bardzo dekoracyjne i te akurat nie lataja po calym ogrodzie. proso to straszny smieciuch. chociaz rozplenice bym spróbowala na razie na probe w miejscach gdzie chodza psiury. przynajmniej nie bede wydłubywac nasionek z siersciuchow.

Johanka77 napisał(a)

Ja raz ciachnęłam śmiałki darniowy ale nie polecam.
Od tej pory mają rzadsze kwiatostany...

Oczywiście ciachnęłam jak się patrzy

no jakże inaczej ciachac, tylko jak sie patrzy akurat smiałkow nigdy nie ciachalam, wiosna je wydrapuje. w zasadzie moge powiedziec w czasie przeszlym, wszystkie jutro ida do innego ogrodu.
inka74 10:29, 12 lip 2019

tulucy napisał(a)
Tablica ogłoszeń
Coś komuś na jutro?
Ostrogowiec to wiem.
Była mowa o tojeści orszelinowej? Mogę przytargać. Siewki rudbekii? Funkie zielonożółte duże liście?

tojeść mam ale jakbyś miała za dużo z chęcią przyjmę jeszcze. Ostrowiec też przyjmę
Toszka 10:33, 12 lip 2019

TAR napisał(a)

akurat miskanty i rozplenice zamrozone sa bardzo dekoracyjne i te akurat nie lataja po calym ogrodzie. proso to straszny smieciuch. chociaz rozplenice bym spróbowala na razie na probe w miejscach gdzie chodza psiury. przynajmniej nie bede wydłubywac nasionek z siersciuchow.(...)

Największym śmieciuchem jest Zebrinus. Śmieci w zasadzie już od pierwszego przymrozku w październiku.
Pomysł z przycinaniem rozplenic wykluł się u mnie też z powodu wydłubywania kłosów w mega sierściuchów
Kasya 10:35, 12 lip 2019

kwartet napisał(a)
Łucja to ja poprosze o rudbekie najlepiej żółte bo mi z poprzednich nagietek jednak wyróśł

Ale rudbekie przeciez jednoczne, nie ? Czy może dwuletnie jak naparstnice ? U mnie chodzą po całej rabatce, są co roku ale w różnych miejscach
TAR 10:38, 12 lip 2019

Zebrinusa nie mam inne miskanty trzymaja sie w kupie. chociaz nie mam jakiegos sentymentu do nich, jak beda blee wygladac to tez pojda pod nóż.
Magda70 11:20, 12 lip 2019

TAR napisał(a)
i niech ktos jej jakiegos dobrego drinka poda

Oo...proszę, ktoś się zlitował To ja mogę zapodać drinusia