Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

szemusia 21:47, 18 paź 2015

Zaległości, Iwonko nadrobiłam i słodkiego leniuchowania CI życzę Cieszę się, ze wszystko poszło po Twojej myśli, więc teraz tylko się nie przemęczaj. Dobrze, ze pada, to do ogrodu Cię nie ciągnie I plusy widzę - na bieżąco na O. będziesz

Ice danse też posiadam i tak jak TOszka pisze, ładniejsze są młode kępy. Ta mateczna, z której wiosną rozmnażałam pozostałe, nieciekawa teraz, a cala reszta ładnie się bujnęła. Wiosną nie cięłam, ale pamiętam, ze ktoś obciachał krótko i ładnie odbiły... tylko nie pamiętam, kto... Nawet zdjęcia porównawcze były...
Czyli reguły nie ma...
Pozdrawiam
lojalna_ 21:55, 18 paź 2015

u mnieID przezimowały ładnie miałam 5 sztuk, wiosna powyrywałam nieładne zdzbła a jak zaczeły odbijac to wyciełam to co jeszcze nieładnego zostało ) zobaczymy teraz jak bedzie )
07_Rene 22:12, 18 paź 2015

Pozdrowienia przesyłam...
Przeczytałam wywody o ID, przydadzą się, bo w tym roku nabyłam kilka kępek
Iwk4 10:00, 19 paź 2015

babka napisał(a)
Iwonka przyszłam o zdrówko spytać ... ???

Olu, przepraszam, że od razu nie odpisywałam. Czuję się dobrze, dziękuję
W tym tygodniu bedę miała czas na nadrobienie wątków, aż do znudzenia.
Szukam też inspiracji na doszlifowanie moich rabat wiosną. Na razie oglądam realizacje Danusi, bo od kogo się uczyć, jak nie od fachowca?
Pozdrawiam. Chyba już do pracy wracasz?
Iwk4 10:15, 19 paź 2015

Dziękuję bardzo wszystkim zbiorowo za wywody nad Ice Dance. Bardzo chciałam je mieć, bo widziałam jak ładnie przyrastają. Cieszą mnie bardzo. Teraz już wiem, jak się z nimi obchodzić.
Chciałam każdemu z osobna podziękować, ale jest tych wpisów troszkę, zajęłoby mi to trochę czasu, niestety.
Poszłam za to na chwilkę na spacer po ogrodzie i wróciłam z nowymi jesiennymi fotkami. Jak wgram na kompa, to wrzucę kilka
Moja jesień nie jest taka spektakularna, jak w wielu ogrodach. Jest dużo żółtego, zieleni i brązów. Brakuje mi czerwieni, ale mrozy z kilku nocy zrobiły swoje. Mówi się trudno. Cieszę się z tego, co jest
Wczoraj szukałam czegoś w folderze październik 2014. To była piękna jesień, choć w ogrodzie miałam mniej roślinek,niż obecnie
październik 2014 był taki kolorowy
Iwk4 10:26, 19 paź 2015

Aniaaa napisał(a)
Iwonko miłej niedzieli
To dobrze,że już jesteś w domu i że wszystko odbyło się po Twojej myśli,teraz najważniejszy odpoczynek i powrót do zdrówka..

U nas też okropnie,pada sobie trzeci dzień ale to dobrze bo deszcz potrzebny. Cieszę się,że jest jesień.Odpoczniemy od biegania z łopatami,grabiami,czas zwolnienia ogródkowego potrzebny nam wszystkim

Aniu,ja jeszcze roślinek nie zadołowałam. Zastanawiam się, co zrobić z sadzonkami bukszpanów, co nie wypuściły jeszcze dobrze systemu korzeniowego. Czy wziąć skrzyneczki do garażu, czy zadołować? Sama nie wiem, co lepsze. Mam jeszcze kilka doniczek bluszczu ukorzenionego, muszę zakopać, ale to musi troszkę poczekać. I dwie doniczki derenia, nie wiem jeszcze, gdzie go wsadzić, chyba go zadołuję I dwie irgi ukorzenione z cięcia wiosennego. Nawet zakwitły i mają owoce

Wczoraj Zbyszek chciał mi udowodnić, że mam masę cebul, jak zobaczył moje zapasy czekające na posadzenie. Zaczął liczyć, a ja mu mówię, by nie liczył tych kilku cebul, bo dziewczyny i tak mają 10 razy więcej
Policzył, jak doszedł do 106, to już nic nie mówił, że jest ich dużo.
Dał mi spokój
Dziewczyny mają sporo więcej, ale to nie maraton przecież i mój ogródek nie jest przecież taki wielki
Mam jeszcze zeszłoroczne cebulki tulipanów, tylko nie wiem, co z nich zakwitnie. Podzieliły się okrutnie na mniejsze
Iwk4 10:32, 19 paź 2015

Toszka napisał(a)

Jeszcze moja obserwacja - warto, zdaje się, we wrześniu obsypać ID kompostem, bo ma tendencję, przy sporych kępach, że kłącza wybrzuszają się i w efekcie nowe "piórka" wiszą nad ziemią. Obsypać, czyli uzupełnić ziemię nie na około, a pomiędzy. To samo widzę przy 4-ro letnich kępach SC.

Toszko, tego nie wiedziałam zupełnie. Dziękuję za twoje cenne uwagi i obserwacje. Jesienią oddzieliłam kilka takich młodych dzieci i posadziłam na rabatę baronową. Bardzo ładnie się oddzielały sadzonki.
Iwk4 10:46, 19 paź 2015

Kacha123 napisał(a)
Iwonko, spóźnione życzenia z okazji Twojego święta i z okazji rocznicy. Kochajcie się tak dalej W ogrodzie nadal masz cudnie Pozdrawiam

Kasieńko, dziękuję, jesteś bardzo miła.
Choć ta jesień oznacza, że przeminęło lato i już w tym roku nie wróci

eda 10:51, 19 paź 2015

Pięknie Jolcia kolorki jesieni....lato będzie za rok i na nowo szaleństwa teraz pomału zaczyna się odpoczynek zbieraj fotki będziemy podziwiać jak będzie śnieg macham serdecznie
Iwk4 11:03, 19 paź 2015

Dzisiaj deszczowe fotki, słońca nie ma od kilku dni niestety
Coraz więcej ptaków gości jesienią w ogrodzie. Wyczekują na gałązkach drzew,a potem sfruwają na ziemię i wyskubują coś namiętnie
Róże jeszcze nie powiedziały ostatniego słowa. Thomas stwierdził,że nie da się przymrozkom