Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

lojalna_ 21:29, 14 lis 2014

Lawenda z bukszpanem ładnie sie na jego zieleni wybija
Iwk4 21:35, 14 lis 2014

Tylko to musi urosnąć, bo na razie z lupą szukać wszystkiego , hi, hi
Ale lubię patrzeć na tę rabatkę
lojalna_ 21:36, 14 lis 2014

Mnie tez sie podoba nie dziwie sie ze ja lubisz , ładnie skomasowałas info o lawendzie
lojalna_ 21:36, 14 lis 2014

Twoja piesa mnie ujeła sliczna dama takie kreciołki ma
Iwk4 21:51, 14 lis 2014

Ma na imię Tola (takie imię już miała, jak ją braliśmy). W zeszłym roku miała młode - mój syn powiedział, że następnej porodówki nie przeżyje - 6 szczeniaków u niego oszczeniła w nocy w pokoju 5 czarnych podpalanych i jeden po innym ojcu chyba, biały z czarną łatką na oku. Śliczne psiaki były, moja mama wtedy umierała, a japo tym wszystkim miałam zajęcie i pomagało mi to wyjść z depresji. Ale teraz szczepimy ją co pół roku, bo mi żal psiaków i zmartwienia, czy następne małe znalazłyby dobry dom

Toszka 21:53, 14 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
W czerwcu sadziłam moją pierwszą lawendę za bukszpanami. We wrześniu doszły 3 krzaczki Perovski i ML. Z tyłu róże.:

Lawenda zbyt blisko buksów - rozrośnie się, wyłoży na buksach i te będą chorować od ciasnoty. Buksy jednak lubią przewiew, a nie lubią tłoku.
Perowska jeśli klasyczna to za gęsto - to krzaczor rośnie... i dość szybko.
Gracki mają fochy (wnioski wyciągnęłam z forum - wiele osób narzeka, że wolno rosną). Sadź ML - ja je lubię - kiedy inne miskanty już suche ten jeden jest cały czas zielony i trzyma pion do końca - co ważne nie wykłada się.
Toszka 21:54, 14 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Ma na imię Tola (takie imię już miała, jak ją braliśmy). W zeszłym roku miała młode - mój syn powiedział, że następnej porodówki nie przeżyje - 6 szczeniaków u niego oszczeniła w nocy w pokoju 5 czarnych podpalanych i jeden po innym ojcu chyba, biały z czarną łatką na oku. Śliczne psiaki były, moja mama wtedy umierała, a japo tym wszystkim miałam zajęcie i pomagało mi to wyjść z depresji. Ale teraz szczepimy ją co pół roku, bo mi żal psiaków i zmartwienia, czy następne małe znalazłyby dobry dom

Iwonko, co to znaczy, że szczepicie ją co pół roku?
Tess 21:59, 14 lis 2014

Toszka napisał(a)

Iwonko, co to znaczy, że szczepicie ją co pół roku?

No pewnie chodzi o antykoncepcję.
lojalna_ 22:00, 14 lis 2014

Piekna jest dama z niej z małymi to zapewne sporo roboty fiu fiu
Iwk4 22:02, 14 lis 2014

U weterynarza zastrzyk hormonalny rozwiązuje na pół roku problem cieczki u suczek. Zawsze można zrezygnować i pozwolić, by miała młode. Jest pod kontrolą weterynarza, a takie szczepienie u nas 20 zł kosztuje.
Serce mnie bolało, jak dwa szczeniaki potem w stodole musiały zamknięte siedzieć u nowych właścicieli, bo im za głośno szczekały Pozostałe z ogłoszenia były wzięte.

Toszka, jeśli chodzi o lawendę, to wiosną ją odsadzę w takim razie, tam jest dość miejsca. Jak sadziłam, były malutkie sadzonki, to wydawało mi się, że dość miejsca mają.
Nie wiem tylko, czy perovska z boku róż za duża nie będzie, czy może do tyłu ją dać? Bo takie mini mini sadzonki były, że nie chce mi się wierzyć, że urosną wielkie