Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 00:35, 18 lip 2015

ana_art napisał(a)
Iwonko ja nie matematyczna jestem i nigdy nie zwracałam uwagi na te cyferki, do momentu aż pewna osoba mnie uświadomiła... Jak zaczęłam się temu przyglądać toooo się przeraziłam... rozmawiałyśmy o tym w Pęchcinie Na dzień dzisiejszy mam ponad 3 miliony wyświetleń i niespełna 20tyś wypowiedzi.
Do Ciebie zaglądam zawsze pomimo że nie zawsze się wypowiadam, ale kibicuje

Ana, właśnie na to chciałam zwrócić uwagę. Sami sobie nie zdajemy sprawy czasami z tego, ze forum odwiedzane jest przez osoby postronne. I warto, by treści na wątkach dostarczały nowej wiedzy, mówiły o naszych doświadczeniach. Pamiętam początki na twoim wątku - cały zdołałam przeczytać, jak obrazowo pokazałaś zadołowanie róży piennej na zimę. Dziś rozmawiałam z sąsiadką - tak jej się marzą róże pienne, nigdy jej nie przetrwały zimy. Opowiadałam jej, jak zabezpieczyć. Skąd bym to wiedziała, gdybyś nie pokazała?
A ja, zanim powołałam do życia swój wątek, twój Ana po nocach czytałam do poduszki. Czekałam tylko, jak M chrapnie i podglądałam na telefonie, po cichutku, by go nie obudzić Chyba wszyscy zaczynają od twojego ogrodu - te 3 stożki są niesamowite
Iwk4 00:37, 18 lip 2015

rzulieta napisał(a)
Bo tak to wyglada jak masz piekny ogrod Iwonko ze nie ma jak doradzać, bo juz z Ciebie niezla ogrodniczka ja też oglądam codziennie ale nie zostawiam wpisu

Nina, komplement to dla mnie wielki. Dziękuję pięknie
Podglądaj dalej, wpisywać się nie musisz. Chyba, ze masz jakieś pytanie, to tak.
Ps. Ładny awatarek. Ostatnio sporo osób pokazało swe oblicza
Iwk4 00:42, 18 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Żółte róże i lawenda.. pięknie to wygląda.
Ognista jest ognista.. i taka miała być.
Pasikonik na róży zaprał się łapkami i mówi "to moje".

Leciałam pismo obrazkowe.. al czytam ,że zastanawia Cię ilość wpisów do ilości wyświetleń.. Większość to ludzie co szukają inspiracji, informacji..oni wpisu nie zostawiają. Ale jak coś znajdą co jest im potrzebne to fajnie... wtedy wątek spełnia swoje zadanie To nie jest do końca monolog.. kiedyś też myślałam że piszę czasami monologi

Aniu, ty jesteś specjalistką od fachowego prowadzenia wątku. Bardzo lubię twoje opisy przy każdej fotce. Staram się robić podobnie, choć nie zawsze mi się chce
Już teraz wiem, ze mój monolog nie zawsze jest monologiem. Ja też często szukam na innych wątkach inspiracji. Czasem w zaskakującym nas momencie przyjdzie myśl na połączenie naszych roślinek. I to jest fajne - by tworzyć na bazie naszych inspiracji, tego, co rodzi nam się w głowie
Iwk4 07:41, 18 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Iwonko, przez Ciebie poszłam w koszty - kupiłam jeżówki

Byłam zobaczyć. Śliczne.
Iwk4 07:43, 18 lip 2015

makkasia napisał(a)

Pamiętam mój zachwyt nad stipą w tamtym sezonie ale wierz mi w tym roku oglądam ją i zachwycam się codziennie, to nie mija...przynajmniej nam ogrodnikom
Spotkania zazdraszczam - niestety nie było mi pisane. Ale miło mi, że mogłam Cię "poznać" Iwonko

Kasiu, następnym razem pojedziesz. A wiesz, że stipa była po 12 zł ?
Każdy stał i przeliczał, ile kasy zaoszczędził siejąc
Iwk4 07:45, 18 lip 2015

kosolka napisał(a)

Wczoraj u kogoś czytałam że na mrówki wrotycz. Twoja nowa rabata niebiesko- zolto- biała to mój kolorystyczny plan na kolejną rabate

Wczoraj sąsiadka przywiozła gałązkę, ale nie wiem, czy to jest to?
Czytałam, że napar na mszyce pomaga.
Iwk4 07:47, 18 lip 2015

Mira napisał(a)
Ja kupuję proszek specjalny na mrówki w sklepie ogrodniczym,po jednym dniu giną albo się przenoszą,w każdym razie nie widzę by dalej bytowały w tym samym miejscu.Ostatnio w kamykach usypały mi kopczyki,weszłam w to niechcąco,noga się zapadła a tam gniazdo sobie zrobiły.Posypałam,po jednym dniu był spokój.

Ups. Jak weszłam w takie mrowisko, pół dnia po mnie chodziły.
Brrr...
Takie małe i wredne
Iwk4 07:50, 18 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Iwonko, nie masz pojęcia jak ciężko nadgonić Twój wątek Dobrze, że czasami są same wyświetlenia bez wpisów Wyobraź sobie, że po całym dniu masz 726 wpisy. Odpowiesz na nie?
Zajrzyj do mnie nocą jak nie będziesz mogła zasnąć Nie wiem jak poprawić rabatkę z różami A Ty masz tyle pomysłów

Jutro zaczynam remont w pokoju córki

No na 726 wpisów bym nie dała rady odpowiedzieć.
Nad twoją pomarańczową różą debatuję. Trudny kolor. Ni jak z różowym nie pasuje.
Iwk4 07:52, 18 lip 2015

Anusia napisał(a)
Ja dzisiaj nie dam rady posiedzieć dłużej, padam. Iwonko czy z tych buksików w rzędzie będziesz formowała kule?

Aniu, te przy lawendzie, robię z nich obwódkę.
Kulki robię na innej rabacie. Potem cyknę fotki.
Iwk4 07:54, 18 lip 2015

ana_art napisał(a)
chciałabym tylko swoje dwa grosze dodać do dyskusji 'ogród/roślina dla ubogich' cokolwiek to znaczy.... według mnie można mieć cisa czy buksa w kiepskiej formie i cudnie zadbanego jałowca czy thuje...
Ważne by to co sie ma, było poprostu zadbane!

Dziękuję za słuszny głos. Już czuję się lepiej i mniej ubogo