np. będąc za granicą nie wstydzę się mówić po polsku, tymczasem w tym roku zaobserwowałam taki obrazek. Rodzina 2+2 on Niemiec, ona Polka. Jak wydawało się pani, że jej nikt nie słyszy rozmawiała z dziećmi po polsku, gdy tylko ktoś był obok tylko po niemiecku. (w hotelu byli głównie Niemcy) Stwierdziłam, ze mówiąc po niemiecku uważa się za lepszą (mniej ubogą?)
Nie lubię takiej katogeryzacji w żadnej sferze życia...
Ktoś patrząc na moje stożki odrazu przeliczy je na grube trzy zera, tymczasem rabata sobie czekała na nie a ja szukałam, szukałam i znalazłam za trzy zapłaciłam 1/4 ceny względem wyceny za jednego... wielką obwódkę bukszpanową też upolowałam okazyjnie, za jednego wielkiego buksa wrocławskiego płaciłam tyle co za malutkie sadzonki buksików u nas. To samo z cisowym bonsajem którego kupiłam przez przypadek za ułamek ceny w porównaniu do centrum ogrodniczego, za ogromne kule cisowe płaciłam tyle co za malutkie buksowe. Cisy na żywopłot też kupowałam malutkie i kopane czyli dużo tańsze niż doniczkowane w CO... Mogłabym wymieniać i wymieniać
Pamiętam (tzn. czytałam), jak radziłaś się Danusi, co zrobić z tym najwyżdxym nieforemnym bukszpanem i jak radziła, by podsadzić wkoło małe bukszpany. Powinnaś napisać i pokazać na fotkach historię twoich stożków. Ja już nie pamiętam, gdzie tego szukać u Ciebie.
Krok po kroku pokazać razem z fotkami. Fajny temat.
Ja żałuję, że brzydkie kaczątko przywiezione przez M pocięłam na bonzaja. Mogłam powoli kształtować z niego stożka. Ładnie odbija młodymi przyrostami i cały czas się nad nim zastanawiam.
Edit. Mała przerwa na kawę, a telefon orty mi strzela
Trudno u Ciebie nadrobić zaległosci wątek żyje bardzo intensywnie !
Jak Ty to kobieto ogarniasz? Remont pokoju corki, goscie, sciana do ogrodu niemla gotowa, zmiany, zmiany zmiany Podziwiam
Dla mnie ogórd Lwk to takie energetyczne kolory, zawsze mi sie kojarzysz z płomienną rabata. A gdy zobaczyłam Cię w pEchcinie i kolor Twoich włosów to wiem ,ze to dopełnienie stylistyczne a Twoj nick kojarzy mi sie z Lwem a nie Iwoną i płomienną grzywą