Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Iwk4 23:36, 30 cze 2014

Podoba mi się Chopin - biała
A żółta albo czerwona ?
Napia 23:40, 30 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Agnieszko, i mnie się wydaje, że twoja róża ma się troszkę lepiej, może się uda? Pozdrawiam

Agnieszko, tak bardzo bym chciała. To jedna z dwóch ulubionych Pozdrawiam serdecznie
Napia 23:46, 30 cze 2014

Iwk4 napisał(a)
Trzymam kciuki za twoją różę. Ja niedługo planuję kupić różyczki, tylko nie wiem jakie. Jakieś rabatowe. Żółte, białe lub czerwone - 2 kolory, by pasowały do niebieskich i żółtych kwiatków na rabatce. To ma być rabatka KU PAMIĘCI ... poświęcona mojej mamie. Zbliża się pierwsza rocznica jej śmierci, postanowiłam, że wykończę tę rabatkę, aby o niej pamiętać. Może mi polecisz jakieś różyczki?

To wspaniały pomysł. Pamięć zachowana w różach. Moja mama też lubiła kwiaty i miała małą działeczkę. Nie mogę sobie darować, że po jej śmierci wyrzuciłam plany przyszłych rabat, ale wtedy w ogóle nie myślałam jeszcze o własnym ogrodzie i nie sądziłam, że mogą się kiedykolwiek przydać. Tak to jest. Teraz, gdy pracuję w ogrodzie, myślę też o rodzicach - mamie, która kochała kwiaty, i tacie, hodującym pomidory na parapecie i dbającym o winogrono obrastające altanę i specjalną pergolę.
Napia 23:50, 30 cze 2014

Iwk4 napisał(a)
Podoba mi się Chopin - biała
A żółta albo czerwona ?

Ale interesują Cię róże rabatowe czy wielkokwiatowe?
zawitka 08:34, 01 lip 2014

Napio myslałam o Twojej róży mnie się wydaje że może polałaś ją wodą zimną po liściach w upał bo tote listki wyglądają na sparzone ale będzie dobrze jak ma korzenie w orządku to będzie rosła .Pięknie że róże przypominają Ci Mamę moje czerwone i jedna różowa to po Teściach teść tak lubił kwiaty.Pozdrawiam cieplutko i lecę walczyć ze ślimaczkami ha ha
Napia 08:46, 01 lip 2014

zawitka napisał(a)
Napio myslałam o Twojej róży mnie się wydaje że może polałaś ją wodą zimną po liściach w upał bo tote listki wyglądają na sparzone ale będzie dobrze jak ma korzenie w orządku to będzie rosła .Pięknie że róże przypominają Ci Mamę moje czerwone i jedna różowa to po Teściach teść tak lubił kwiaty.Pozdrawiam cieplutko i lecę walczyć ze ślimaczkami ha ha

Zawitko, być może, nie pamiętam, czy podlewałam ją w upał, ale nie mogę tego wykluczyć Zaraz też pędzę zobaczyć, jak wygląda.
Czas mija, ludzie odchodzą, a wspomnienia pozostają. Och, chyba zbyt refleksyjnie się zrobiło
Pozdrawiam ciepło i życzę miłego dnia
Napia 08:53, 01 lip 2014

Na miły początek dnia zdjęcia róż zrobione w ogrodach w Pradze

Iwk4 08:55, 01 lip 2014

Napia napisał(a)

Ale interesują Cię róże rabatowe czy wielkokwiatowe?

Chyba rabatowe. Mają więcej kwiatków i lepiej zapełniają miejsce.
marta_d 09:59, 01 lip 2014

Napia napisał(a)
Rabata przed domem

bardzo ładna tej strony ogrodu u Ciebie jeszcze nie widziałam tawuła olbrzym i rozchodnik piękny
Mirella 12:33, 01 lip 2014

Widzę że róża wygląda znacznie lepiej, będzie dobrze.
Dzwoneczki ślicznie wyglądają, kolor mają piękny.