Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

kaisog1 09:05, 05 sty 2012

Agnieszka no niestety Tym bardziej, że pewnie jakbyśmy postawili taki pomost to od razu znaleźli by sie chętni na kąpiele...... a niestety zagrodzić dostępu do jeziora nie można, mimo, że to nasza własność....
agniecha973 09:07, 05 sty 2012

Wiele rzeczy, o których człowiek marzy, w zetknięciu z rzeczywistością niestety się nie sprawdza. I trzeba się z tym pogodzić.
anula_wn 11:02, 05 sty 2012

oj tak, dużo ziemi to marzenie niejednego ogrodowego maniaka ! a Ty Gosia masz bajkę !!! więc się ciesz, nie musisz zaraz całego terenu dopieszczac dopieśc k/domu , a reszta "dzika" - ja mam takie marzenie
Bogdzia 12:56, 05 sty 2012

Popieram, dziki ogród to też duża przyjemnośc, a pracy nie ma.A przy domu tyle grządek ile jest się w stanie obrobic by czuc się ogrodnikiem .
marzena 00:47, 06 sty 2012

kaisog1 napisał(a)
Agnieszka no niestety Tym bardziej, że pewnie jakbyśmy postawili taki pomost to od razu znaleźli by sie chętni na kąpiele...... a niestety zagrodzić dostępu do jeziora nie można, mimo, że to nasza własność....

no, ja tego nie rozumiem, czyli ta linia brzegowa i dostęp do jeziora i ewentalnie część jeziora to Wasza własność czy nie ?
monteverde 02:54, 06 sty 2012

kaisog1 napisał(a)

możesz zagrodzić teren k/ jeziora i postawić tabliczkę teren prywatny(ta linia brzegowa, Twoja)
Sebek 13:00, 06 sty 2012

Aniu - no ale przecież jak nie będą na działce to i tak mogą im tam wchodzić - jak krowa dała radę to człowiek tym bardziej
kaisog1 13:26, 06 sty 2012

marzena napisał(a)

no, ja tego nie rozumiem, czyli ta linia brzegowa i dostęp do jeziora i ewentalnie część jeziora to Wasza własność czy nie ?

Marzenko - cała działka, do jeziora i 30 metrów linii brzegowej należy do nas. Niestety w przepisach jest tak, że nie możesz zagrodzic całości nie pozostawiając przejścia dla ludzi. U nas jest ogrodzona działka i pozostawione pare metrów na to przejście.... Ja bym grodziła troszke inaczej ale Teść zadecydoał tak i ja nie mam tu nic do gadania
marzena 17:09, 06 sty 2012

no to paskudne te przepisy ! dla właścicieli ! a dla turystów czy spacerowiczów niezłe ...
więc nie można zagrodzić, mówisz ? no, to mogą się różni ludzie tam przemieszczać zaraz obok Twojej posesji... nieciekawe...
an_tre 17:13, 06 sty 2012

marzena napisał(a)
no to paskudne te przepisy ! dla właścicieli ! a dla turystów czy spacerowiczów niezłe ...
więc nie można zagrodzić, mówisz ? no, to mogą się różni ludzie tam przemieszczać zaraz obok Twojej posesji... nieciekawe...
Tylko,że w większości właściciele ignorują ten przepis, Gosi teść jest nielicznym wyjątkiem przestrzegania rzeczywiście nie jest fajnie jak watahy obcych przemieszczają się pod nosem
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies