Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

Sebek 22:24, 05 maj 2011

Czyli wypad
badara 07:58, 06 maj 2011

kaisog1 napisał(a)
Mam problem.. chcę zrobic przy wejściu cos na kształt poręczy przy schodach. Uformować tak żywopłot by ją imitował, po dwóch stronach. Nie wiem co byłoby najlepsze.... bukszpan, cis a może w ogóle cos innego? Biorąc pod uwage to, że chciałabym też z tego samego "materiału" zrobić półkole przy placyku zabaw dla Kuby o chyba cis odpada... No sama nie wiem... Pomóżcie

Gosiu,a takie coś ?te schodki mogą byc albo z cisa albo z bukszpanu.
Syla 08:41, 06 maj 2011

Lub

Nie wyszło to najlepiej, ale może będziesz wiedzieć o co mi chodziło.
Można dodatkowo dla urozmaicenia tej ścianki np z ligustru pospolitego
uformować obok niższy taki sam żywopłocik formowany np tym razem z bukszpanu.
Powstanie wówczas podwójny żywopłot. Można zakończyć na dole żywopłotu małą uformowaną kulą bukszpanową, a w przypadku jw. kostką ??? Lub po obu stronach schodów dać pienną trzmielinę tak ją wypośrodkować w biegu schodów.
Syla 08:45, 06 maj 2011

Danusza 11:54, 06 maj 2011

Gosiu gratulacje za nagrodę w konkursie!
kaisog1 12:15, 06 maj 2011

Ania piękna ta śliwa. Z pewnością zagości w ogrodzie ale chyba raczej żywopłotu z niej nie zrobie... Chyba "przeciąży" ta pstrokatość...

Bogda - żesz ja o tym nie pomyślałam! Taniej, szybciej i bezroblemowo! A i ciąc nie trzeba hahahahha

Łucjo - piekne zdjęcie Myślałam raczej o prostych liniach. Z cisa by pięknie wyglądaly tylko nie wiem czy Kuba go nie pożre...

Sylwia ale narobiłaś! Super pomysł z tym podwojnym żywopłotem. Ligustr odpada bo właśnie wyczytałam, że toleruje półcień a tam jest tylko cień.... Kurtka na wacie - problem w tym, że nigdy nic nie cięłam, żeby nadac konkretny kształ a te fale mi sie podobają Jak mi nie wyjdzie to skoczę ze skarpy - moge nawet wybrac z której hahahahahah Muszę podpatrzec w ogrodzie minimalistycznym Danusi, bo tam byl taki podwójny żywopłot..... Tylko boje się tego cisa...

Danuszko - bardzo, bardzo dziękuję!
Neska 14:14, 06 maj 2011

Ja przy moich szkrabach też boję się trujących roślin. Cały czas tłumaczę, że niektóre roślinki są trujące, ale wiadomo co dziecku przyjdzie do głowy.
Neska 14:19, 06 maj 2011

Gratulacje Gosiu Zdjęcia piękne
an_tre 15:45, 06 maj 2011

Małgosiu serdecznie gratuluję
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Syla 17:29, 06 maj 2011

To może z choiny kanadyjskiej ten większy żywopłot, Można ją ładnie formować , aczkolwiek jest droga . Jest zimozielona i piękna . A ten mniejszy żywopłot z bukszpana ???