Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

Milka 13:45, 03 lis 2012

Wielkie gratki na 700 dla tak uzdolnionej i bojowej dziewczyny..super!
beta 14:15, 03 lis 2012

kaisog1 napisał(a)
Dobra..... czas na stół

...nie wiem czemu zdjęcia robiłam jak tylko dwa krzesła stoją..... Firanki i zasłony widac także oki

Dzisiaj kończę taki sobie taborecik

no, no Gosia, powiem Ci że bardzo fajnie ten stół sie prezentuje właśnie zerkam na swój

a firan i zasłon zazdroszczę(oczywiście pozytywnie) ja się ich jeszcze niestety nie dorobiłam

achh , jak ja bym chciała umieć szyć, i jeszcze parę innych rzeczy bym chciała umieć

na drugim zdjęciu wykukałam balkon i tak się zastanawiam jak wyglądają Twoje donice?

beta 14:17, 03 lis 2012

ale świnka ze mnie tak się rzuciłam na Twój stół i krzesła że o życzeniach zapomniałam

więc Gosieńko Kochana z całego serducha gratuluję pięknych 700 stron, niezwykle ciekawej lektury i proszę o kolejne
Urszulla 14:19, 03 lis 2012

Brawo. Pięknie wyszedł blat stołu-jak to zrobiłaś z czarnego taki efekt! Całość się pięknie komponuje. A mam nadzieję że tych firanek nie będziesz musiała prasować
krisec 14:53, 03 lis 2012

Małgosiu przyłączam się do gratulacji.

Kondzio 15:11, 03 lis 2012

O gratulacje 700 stronki
Neska 17:17, 03 lis 2012

Gosia a jak Ty zrobiłaś to czary mary ze stołem i krzesłami? Zdrapywałaś tą czarną farbę? A ten blat do gołego drewna czyściłaś? Tryskałaś to, czy szalałaś z pędzelkiem? Końcowy efekt super.
Ja mam jeszcze po sobie dziecinny stoliczek z dwoma krzesełeczkami. Kiedyś był czerwony potem jako nastolatka opaćkałam go na brąz. Teraz korzystają z niego moje dzieciaki. Powinnam go odnowić. Poradź jak się za to zabrać. Plissssss.......
kaisog1 17:28, 03 lis 2012

Irenko dziękuję

Beatka szycie zasłon i firan to proste zajęcie bo szyjesz tylko prosto i już Ja chyba nic innego uszyć nie umiem
Donice maja się dobrze ale rosliny nie najlepiej..... pożerają je larwy opuchlaka Nie miałam kiedy pojechac po Dursban a z tego co wyczytałam jeszcze go wycofują....
Dzięki za życzenia

Ula dzięki za pochwałę stołu Firanki trzeba będzie prasować ale dla mnie to nie problem

Krzysiek dzięki i buziaki przesylam

Wróbelku ściskam

Kasia Podpytałam co nie co Anę bo przecież Ona cuda meblane wyprawia I zrobiłam tak: oszlifowałam całość..... z blatem to było cienko bo sie okazalo, że to nie drewno a płyta pokryta czymś drewnopodobnym. Mało tego, tego czegos była cienka warstwa więc musiałam uważać ze szlifowaniem Poźniej pomalowałam nogi farbą Fluggera ale nie białą bo dawałaby duży kontrast między blatem nogami tylko białą z domieszką... różu Blat pokryty jest woskiem w kolorze przydymionego dębu i wypolerowany . Nogi i krzesła zabezpieczone dwoma warstwami lakieru satynowego bezbarwnego I Tyle

....aaaa malowałam pędzlem co niestety widać w zbliżeniu
Madzenka 17:43, 03 lis 2012

Gosia świetna metamorfoza stołu i krzeseł!!! Biały z różem powiadasz???
Bogdzia 17:57, 03 lis 2012

Czytam jak chińszczyznę.szlifowałam , farba Flu...coś tam,biały róz,przydymiony i wypolerowany.......................Ty wszystko potrafisz???????????????????????????
Całkiem zgnębiona tym faktem że Ty wszystko a ja nic serdecznie gratuluję siedemsetki.