Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 22:51, 16 mar 2016

Niby to wiem Romciu, ale czasami szlak mnie trafia jak ma świadomość jak niewiele trzeba, żeby ogarnąć jakiś teren a tu pustki. Do tego tylko jedna para rąk, bo jestem sama na włościach. A oprócz 0,5 ha ogrodu jest jeszcze gospodarstwo.
Ale narzekam co... ale mam chandrę... do kompletu połamałam dzisiaj szpadel przy przesadzaniu tawuły.

Słonka i wiosny wszystkim życzę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 22:53, 16 mar 2016

Metesekwoja i cyprysik błotny w młodym wieku są bardzo podobne....można je rozróżnić przez gałązkę układem igiełek...nie mam fotki żeby Ci pokazać, Mariusz mi pokazał przy naszej wizycie u niego i przy zwiedzaniu arboretum w Bolestraszycach, naocznie tylko możesz rozpoznać
Całuję , żeby znieczulić chandrę
anka_ 22:54, 16 mar 2016

Czy pomidory do gruntowej uprawy można już wysiewać?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 22:55, 16 mar 2016

O to samo pytam?
anka_ 22:56, 16 mar 2016

Agania napisał(a)
Metesekwoja i cyprysik błotny w młodym wieku są bardzo podobne....można je rozróżnić przez gałązkę układem igiełek...nie mam fotki żeby Ci pokazać, Mariusz mi pokazał przy naszej wizycie u niego i przy zwiedzaniu arboretum w Bolestraszycach, naocznie tylko możesz rozpoznać

Dzięki Agato. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się upolować cypryśnika. Super, że mogłaś zobaczyć na żywo te wszystkie cudeńka w Bolestraszycach.
Kasya 22:56, 16 mar 2016

anka_ napisał(a)
Czy pomidory do gruntowej uprawy można już wysiewać?

ja wysialam ze 3 dni temu
anka_ 23:01, 16 mar 2016

Dzięki Kasiu. W takim razie ja jutro posieję.
roma2 23:07, 16 mar 2016

A narzekaj! "Czasami człowiek musi, inaczej się udusi". Często i po to tu gadamy. Ja na przykład u siebie mało piszę, bo tak naprawdę nie mam o czym. Ciągle gdzieś daaaaleko od poczynań innych. Ale boku se nie wyrwę. Póki mnie nie wyganiacie, to tak sobie dyrdam po ogrodach, zaglądam i czytam różne mądre rzeczy. I mądrzy ludzie doradzą bezinteresownie, że nie wspomnę o roślinkach które dostałam ku wielkiej mej uciesze. Aniu. Wiosna co prawda człapie jeszcze, ale zaraz zacznie truchtać bliziutko i zawita do nas. A wtedy wszystko ma wiosenne i jasne barwy.
Agania 23:16, 16 mar 2016

Do Romy....ja teź mam zastój u siebie, to co mam to jest to co wytargałam i wywalczyłam przy budowie domu, wnętrze mam teraz nijakie, ale ogród jest gęsty
Teraz brakuje środków i na ogród i na wykończenie domu, ale co roku tydzień zimowy w Dolomitach zaliczamy..eM szczęśliwy więc pomoc będzie w ogrodzie
Marlenaa 23:42, 16 mar 2016

anka_ napisał(a)

Marlenko a jak twoje plany stawowe? Jak dobrze doczytałam siatka sprawdziła się na bobry...

Jak na razie z bobrami spokój W tym sezonie zamierzam obsadzić jeden brzeg stawu. Jak się uda będzie super Bo tak jak piszecie boku sobie nie wyrwę A na tym brzegu ma być: kosaciec syberyjski, śmiałek darniowy, trzęślica modra, tarczownica tarczowata i kilka drzew i krzewów.