Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Toszka 08:13, 30 mar 2016

Aniu, co tam u ciebie kwitnie?
07_Rene 08:52, 30 mar 2016

anka_ napisał(a)
Wiesz Aniu a ja nie do końca jestem przekonana do tych szmaragdów, ale trzeba mieć świadomość swoich ograniczeń. Duży ogród to duże możliwości ale i ogromna kasa. A u mnie pustki. Więc czasami trzeba iść na kompromis.
Choć przyznam, że chodzi za mną jeszcze choina.

Skąd ja znam takie dylematy...
U mnie przed domem jej tuja, ale własnie w ekran chciałabym ją ciąć, a tyły zaczęliśmy żywopłotem grabowym obsadzać.

Aniu, czy dobrze pamiętam, że siałaś kiedyś stipę z kupionego opakowania? Chyba miałyśmy taką samą. Moja uschła przez zimę, a teraz o dziwo zaczęła wypuszczać zielone źdźbła. Ciekawa jestem co to z nią się dzieje u Ciebie?
anka_ 12:52, 30 mar 2016

Kasya napisał(a)
Podoba mi się ta swiecznica, koło mnie takiej nie ma
Ale i tak jakaś dokupie
Mam nadzieję, że ona taka będzie na stałe a nie jest to reakcja na donicę, bo mi też bardzo się podoba. Za trochę jak ruszy pójdzie do gruntu i zobaczymy jak będzie sobie radzić. I chyba muszę spróbować ją wysiać.

Toszka napisał(a)
Aniu, co tam u ciebie kwitnie?
Iwonko u mnie wiosna ma mega opóźnienie, więc kwitnie to o czym ty już dawno zapomniałaś.

przebiśniegi

krokusy

Przylaszczki- nawet różowa się zdecydowała

Czosnki (masakra- narazie całe 3 szt wyszły), narcyzy, hiacynty lilie- dopiero pokazały kły.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 12:54, 30 mar 2016

I kwitną ciemierniki

Te dwa ostatnie bardziej różną się w realu.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 12:58, 30 mar 2016

07_Rene napisał(a)

Skąd ja znam takie dylematy...
U mnie przed domem jej tuja, ale własnie w ekran chciałabym ją ciąć, a tyły zaczęliśmy żywopłotem grabowym obsadzać.

Aniu, czy dobrze pamiętam, że siałaś kiedyś stipę z kupionego opakowania? Chyba miałyśmy taką samą. Moja uschła przez zimę, a teraz o dziwo zaczęła wypuszczać zielone źdźbła. Ciekawa jestem co to z nią się dzieje u Ciebie?

Renatko właśnie rano oglądałam twoją. Moja trochę słabsza, ale żyje. Może doczekamy się w tym roku jakiejś wiechy.

Dorzucę jeszcze moją ukochaną żaróweczkę.

anbu 13:44, 30 mar 2016

Aniu widziałam żywopłot z choiny w Pszczelarni.. cudo po prostu
Chciejstwo mi się kolejne włączyło
anka_ 14:37, 30 mar 2016

I jaka mięciutka do cięcia....Tyle, że ja bym chciała taki ze 2m wys żywopłot, to ile lat bym musiała czekać. Choć z drugiej strony już raz się pośpieszyłam i teraz ałycza czkawka mi się odbija.
07_Rene 08:45, 31 mar 2016

anka_ napisał(a)

Renatko właśnie rano oglądałam twoją. Moja trochę słabsza, ale żyje. Może doczekamy się w tym roku jakiejś wiechy.

Ja trochę zaspałam i nie obcięłam zanim ruszyła, dlatego mam tyle suchego, bo nie skubałam po źdźble... w sumie myślałam, że już po niej, a tu niespodzianka mnie spotkała. Tylko jedna kępka nie odbiła po zimie.

Kiedyś widziałam w Mai w ogrodzie duży żywopłot z chojny. Piękny był, ale 10 lat trzeba czekać jak nic... Ale tak jak piszesz nie ma co iść na łatwiznę, bo potem zamiast się cieszyć to problem jest.

Piękne ciemierniki. Ciekawe czy się doczekam takich, piastuje małe siewki, które dostałam jesienią.
anka_ 09:23, 31 mar 2016

Ja też nie ciachałam, bo ona w zasadzie całą zimę taka. Trochę ją oskubałam do fotki.

Żywopłot to i grabowy rozważam. W sumie to najtańsza wersja by była. Ale muszę do końca usunąć pozostałości po ałyczy, a nie ma jak wejść sprzęt, bo mokro i się kopie.

A ciemierniki kupowałam Renatko jako małe siewki.
Bogdzia 21:31, 31 mar 2016

Wiosenne kwiatki obejrzałam. Przylaszczki mam tylko niebieskie ale to mój wybór bo nie chce mieszac kolorów. Ta rózowa bardzo ładna.