Aniu mnie chodzi o tą roślinkę, co to?
acer to klon, już teraz nie wiem jak byłam zamyślona, że tak napisałam.
Mam o podobnych kwiatach ale to Wiekuistka i jednoroczna. Teraz jest za wysoka.
Ładnie ruszył. Szkoda tylko że ze względu na zabezpieczanie przed zającami musiałam usówać boczne przyrosty. Gdyby nie to byłby wielopniowy. Choć jakieś boczne rosną teraz, zostawiam- zobaczę.
Haniu to anafalis perłowy. Dostałam sadzomkę od pewnej cuuudownej forumowiczki razem z sadzonkami anabellek. Bardzo ładnie przyrasta. Fajnie wyglądają liście i pięknie kwitnie. Jedyna jedo wada że mi się rozłożył na boki po deszczu. Ale może za płytko wsadziłam. Oczywiście nasionka zbiorę, a sądzę że i sadzoneczkę dałoby się uszczknąć.
Gosiu mój pierwsze dwa lata mial 2-5cm przyrosty. Teraz ruszył jak głupi- ponad metr w zeszłym roku. Teraz już ok 0,5m. A twój jak duzy jest?
Aniu, Elu- bardzo mnie cieszą takie opinie, bo już miałam obawy czy przyszło to co powinno. Po wyjęciu z paczki miała zupełnie inny kolor.
Tak Irenko, to anafalis perłowy. Piękna roślinka.
Efekt wczorajszej wycieczki- eMuś zrobił mi pobudkę o 4.45 z tekstem- "jak chcesz mieć taki ogród jak dziewczyny to wstawaj pielić" I weź tu chłopa ze sobą....
A trzeba go było zaprosić do tego pielenia. We dwoje raźniej
Dziękuję za wszystko Aniu. Za to że jednak nas odwiedziliście, za prezent i mile spędzone chwile. Szkoda tylko że czas tak szybko upłynął, ale mam nadzieję na kolejne wizyty