Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

jola54 20:52, 18 wrz 2014

Ja również dziekuję Danusiu za Ogrodowisko, bo dzięki niemu, mogłam poznać cudownych ludzi, ich ogrody i odkryć w sobie nową pasję. Jesteś wyjątkową osobą,jak i Twój ogród, a uwagi innych, to zwykła polska małostkowość.A to że jesteś ponad wszystko i robisz swoje,tylko podkreśla Twoją niezwykłą osobę.
Gardenarium 20:55, 18 wrz 2014

Na szczęście nie był to żaden konkurs i nie ja się tam pchałam, sami mnie znaleźli. i nawet poprosili. I to by było na tyle, wracam do swojej pracy, którą uwielbiam.

Instagram Ogrodowiska
marta_losinska 21:41, 18 wrz 2014

Dzień dobry
Pragnę pogratulować sukcesów. Marzę, że kiedyś choć w małym ułamku osiągnę tak wspaniałe efekty w swoim ogrodzie. Póki co czytam, podpatruję i rozplanowuję prace. Ogromne dzięki za "Ogrodowisko".
Pozdrawiam
agata19762 22:33, 18 wrz 2014

Danusiu gratuluję sukcesów nie tylko na polskiej ziemi...
ale przede wszystkim światowych...to nie lada wyróznienie !!!

ogród bukszpanowy zachwyca nieustannie
u Ciebie w ogrodzie nie widać zbliżającej się wielkimi krokami jesieni ...

mam pytanie i prośbę zarazem o pomoc ...
Danusiu jakie drzewo polecałabyś jako pojedyńczy element w ogrodzie ...
podobają mi się formy płaczące o ile można tak powiedzieć ...pendula ..tak ?

A_gawa 22:37, 18 wrz 2014

Danusiu, chciałam Cię zapytać o ogrody bez trawnika. Odkąd postawiłam dom myślę o takim i ciągle nie potrafię podjąć decyzji.
Jakie jest Twoje stanowisko w tej sprawie? Czy Twoim zdaniem duży ogród może zostać urządzony bez trawy? Czy będzie się wtedy dobrze prezentował? A może zabraknie w nim wtedy harmonii?
Jakie są Twoje 'za' i 'przeciw'?
BaRa 06:29, 19 wrz 2014

Dołączam się do setek gratulacji!

Gratulacje!
Szacunek!
Podziw!
Gardenarium 07:47, 19 wrz 2014

agata19762 napisał(a)

mam pytanie i prośbę zarazem o pomoc ...
Danusiu jakie drzewo polecałabyś jako pojedyńczy element w ogrodzie ...
podobają mi się formy płaczące o ile można tak powiedzieć ...pendula ..tak ?

Fagus sylvatica "Purpurea Pendula"

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:50, 19 wrz 2014

A_gawa napisał(a)
Danusiu, chciałam Cię zapytać o ogrody bez trawnika. Odkąd postawiłam dom myślę o takim i ciągle nie potrafię podjąć decyzji.
Jakie jest Twoje stanowisko w tej sprawie? Czy Twoim zdaniem duży ogród może zostać urządzony bez trawy? Czy będzie się wtedy dobrze prezentował? A może zabraknie w nim wtedy harmonii?
Jakie są Twoje 'za' i 'przeciw'?

Mam taki ogród bez trawnika w swojej realizacji, nie ma jednak go nigdzie zaprezentowanego. Będzie w Werandzie i Mai w ogrodzie i jego zaprojektowanie miało sens. Wyszło wspaniale dzięki pewnemu mojemu (podkreślam) pomysłowi, labiryntowi pięknych ścieżek i żywopłotom węzłowym, przechodzącym z jednej strony ścieżki na drugą. Tam były drzewa (wielkie sosny), w pustym ogrodzie trzeba by było przemyśleć czy taki ogród ma sens, ale to do indywidualnego przemyślenia, widząc zdjęcia ogrodu. Tak w ciemno nie umiem ocenić sytuacji.

Instagram Ogrodowiska
popcorn 08:35, 19 wrz 2014

Katka 09:07, 19 wrz 2014

Wielkie gratulacje!!!
Zdjęcia powalające jak zawsze .