Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 21:43, 04 sie 2015

Zdecydowałam się przenieść warzywnik w inne miejsce. Tym sposobem zyskam miejsce do reorganizacji dużej rabaty z werbeną. W związku z tym, nie wiem czy zdąże czasowo wytyczyć nową rabatę, o której wcześniej pisałam.
Na pewno przenoszę kompostownik, dalej od domu, bo i tak się każdy miga, tylko ja chodzę Generalnie musze troche zwolnic, bo znowu wpadam w chaos. Musze dopieścić to co już mam, a potem myslec o nowych rabatach

Róża Miss Fine, ma wielkie kwiaty i bardzo ładnie pachnie. Szkoda tylko, że pędy nie są sztywne i kwiat lekko sie przewiesza. Miała więcej kwiatów, ale nie uwieczniłam

Jednym pączkiem zakwitła Double Delight, która kupowałam z Margaretką. Ta róża sadzona w doniczce, ciezko się zbiera i choruje. Środek lekko żółty. Pewnie będzie sie jeszcze zmieniał, bo w szkółce widziałam, że w pełni rozkwitu robi się biały, a brzeg płatków różowieje.

07_Rene 21:48, 04 sie 2015

Dzieki Ani-Monteverde mam Chandos Beauty. Cudownie pachnie, a do tego sztywna jak lubię.

Pastella też jest z moich najulubieńszych, choć zapach ma bardziej subtelny

Krzewuszki w końcu posadzone - żyją. Mam farta Bedą maskować nowy kompostownik.

07_Rene 21:54, 04 sie 2015

Werbena z dominowała wszystko

Mam mnóstwo poprawek do zrobienia... Moja dębolistna
07_Rene 21:56, 04 sie 2015

Fukcja niby kwitnie, ale żółkną jej liście... Gdzieś przesiałam zdjęcie całego krzaczka. Muszę jutro nadrobić

Konieczki 22:00, 04 sie 2015

Piękna ta Twoja werbena, ile lat ją masz?
07_Rene 22:15, 04 sie 2015

Konieczki napisał(a)
Piękna ta Twoja werbena, ile lat ją masz?

Co Ty... Wiosną siałam. Cześć siewek wysyłałam dziewczynom z forum, bo za duzo mi wzeszło. Obdarowałam rodzinę i jeszcze tyle mam... za dużo nawet. Chcesz to Ci ukopie i wyślę Po upałach oczywiście
babka 22:28, 04 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Dzieki Jakbyś chciała to pamiętaj, że zawsze mogę zapytać czy jeszcze mają i Ci podesłać Mam w końcu dług u Ciebie

Bez przesady

Pięknie róże Ci kwitną a werbena szaleje Ja miałam niby dużo siewek ale nie posadziłam jak Ty w kupie i efekt jest taki sobie.
Piszesz o radykalnych zamianach miejsc, no to będzie się działo, jestem ciekawa jak to zorganizujesz. Gdzie wylatuje kompostownik ?
sylwia_slomc... 22:31, 04 sie 2015

Mam nadzieję, ze werbena u mnie też się sprawdzi. podarowana od Ani posadziłam w bylinowej tej nowej i jeszcze planuję w łąkę kwietną, fajnie by wyglądała. Twoja piękna.
07_Rene 22:36, 04 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mam nadzieję, ze werbena u mnie też się sprawdzi. podarowana od Ani posadziłam w bylinowej tej nowej i jeszcze planuję w łąkę kwietną, fajnie by wyglądała. Twoja piękna.

Piękna, ale u mnie zdominowała innne kwiatki i jej za dużo po postu Znalazłam tez jedną siewkę po drugiej stronie ogrodu i do dziś sie zastanawiam jak tam nasionko się znalazło, jak przecież jeszcze nowych nasion nie zawiązała.
Czyżby to pierwszy symptom, że jednak rośnie jak chwast, jak dziewczyny piszą?
07_Rene 22:42, 04 sie 2015

babka napisał(a)

Bez przesady

Pięknie róże Ci kwitną a werbena szaleje Ja miałam niby dużo siewek ale nie posadziłam jak Ty w kupie i efekt jest taki sobie.
Piszesz o radykalnych zamianach miejsc, no to będzie się działo, jestem ciekawa jak to zorganizujesz. Gdzie wylatuje kompostownik ?

Jak tylko chcesz, to pisz na priv, bo to dla mnie nie problem. A tanie były.

Ja pojedynczo mam z trawą pod brzózkami i nie powala, gubi się faktycznie.
Kompostownik będzie po prostu niżej działki. Planuje go zasłonić nasadzeniami, na razie wszstko w fazie projektów. Mam obiecany 3-komorowy, jak u Aliny Tylko, że u mnie z palet będzie.

Jak skończę sprzątanie kupy drewna to fotki wrzucę całościowe. Na razie opadłam z sił w te upały. A wieczorem tez niewiele można zrobić, bo bąki i komary gryzą.