Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 11:59, 20 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
No to nas Alinka zaczarowała Ale jak w trawniku ścieżki trawiaste? - rozumiem, że po prostu trawnik tak? Czy znowu coś nie tak pojęłam

Nie wyobrażam sobie nawet ile roślin musiałabym posadzić, żeby mieć taki efekt

Tam gdzie bedą rabaty po obu stronach będziesz ścieżka z trawy, w miektórych miejscach ściezka będzie sie łączyła z szerszym trawnikiem

Generalnie nanosiłam jakby ciągi komunikacyjne.

Jaka Alinka?
U stóp klasztoru?

Tak, to ta Alinka Wrzucam dla ciekawskich zdjęcia ze spotkania w jej ogrodzie i link do jej wątku

Alinko, chyba się nie obrazisz? że my tu tak o Twoim ogrodzie dyskutujemy bez Ciebie

Pisząc o trawiaste ścieżce miałam na myśli coś takiego...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5725-ogrod-u-stop-klasztoru-cz-ii#

Juzia 12:07, 20 sie 2015

Miodzio
Gardener27 12:29, 20 sie 2015

Juzia napisał(a)
Miodzio

To ostatnie zdjęcie to podobny efekt jaki chcesz osiągnąć mi się zdaje A wiesz ile lat ma ogród Alinki ? Dużo starszy od Twojego
Juzia 12:46, 20 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

To ostatnie zdjęcie to podobny efekt jaki chcesz osiągnąć mi się zdaje A wiesz ile lat ma ogród Alinki ? Dużo starszy od Twojego

Podobny.
Wiem, że starszy i wiem, że nie będę tak miała nawet za 5 lat.... ale chodzi o to jak jest posadzone.
Widzisz różnicę tu a u mnie?
07_Rene 12:57, 20 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

No własnie ja też chce tak u siebie ale nie umiem. Ciągle walczę z myślami jak to zrobić, żeby tak wyszło i chyba muszę zacząć od wytyczenia rabat, tak jaa zrobiłam.

Ogród Aliny ma 13 lat, ale ten efekt to wynik pracy ostatnich może 5 lat. Nie pamietam dokładnie, ale zawsze możecie jej dopytać
Gardener27 13:02, 20 sie 2015

Juzia napisał(a)

Widzisz różnicę tu a u mnie?

Tak ... wiek ogrodu

Tak na poważnie to Alinka ma ogród angielski a Twój idzie w kierunku nowoczesnego
Juzia 13:47, 20 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

Tak ... wiek ogrodu

Tak na poważnie to Alinka ma ogród angielski a Twój idzie w kierunku nowoczesnego

Nowoczesnego???
O matko! Ja nie chcę!

No i widzisz?
Ja chcę...może i angielski, ale na pewno nie nowoczesny!
15:00, 20 sie 2015
co za szkic? jaki szkic ?

a jesli chodzi o angielskie rabaty ...to Kondzio takie ma ...najbardziej angielskie bylinowe rabaty ))

MałaMi też ma ogórd bylinowo-różany wzorowany na angielskich ogrodach

natomiast u Alinki to ja bym powiedziała że tych bylin w dużych kepach (ilościach) to mi brakuje ...styl nasadzeń typowo Alinkowy bardzo fotogeniczny w szerokich kadrach.
07_Rene 15:34, 20 sie 2015

Nie znam się az tak żeby oceniać kto ma jaki styl w ogrodzie... Ja raczej stronie od porównywania. Ale mnie osobiscie inspirują też ogrody:

Pszczółki (Pszczelarnia)
Małej_ Mi
Vivy (kolorowy ogród na piasku)
Poziomki (ogród zapachów u Jasi)
AgnieszkiW (Jurajski ogród)
Laurowiśni (ogród w cieniu brzozy)

ale Agani, Dzidki, Kondzia, kasiek i agatanowa też....

Teraz uświadomiłam sobie, że mi się nazbieralo trochę tych ulubionych Pewnie o kilku jeszcze zapomniałam...
Bynajmniej nie jest to jakiś ranking, bo w każdym z tych ogródów jest to coś, co mnie urzeka i chciałabym odtworzyć u siebie w jakimś stopniu.
16:14, 20 sie 2015
Reniu wszystkie te wątki odwiedzam....odwiedzam też ogrody mocno nowoczesne ...bo lubię zobaczyć tzw inny świat podróże kształcą lubie to forum za ta róznorodność

a takie porownanie dla Juzi zrobiłam, żeby jej łatwiej było siebie przyporządkować i coś odgapić skoro nie chce nowoczesnego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies