Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 21:52, 22 sie 2015

Milka napisał(a)
Mało osób lubi pęcherznice, ja je uwielbiam za wszystko, wolę już bardziej od berberysów, bo nie kłują

U mnie dużo miejsca, więc na razie lubię
Śliczny avatarek

Nikita napisał(a)
Wpadłam na chwilkę, podglądnęłam piękne widoczki i lecę dalej...

Ale zabiegana jesteś

babka napisał(a)
hej, a co tam u Pani Reni ? Dalej u Ciebie myślenice czy coś już działasz ?
Humor jak humor, raz lepszy raz gorszy Czasem chciałabym coś przyśpieszyć a się nie da Buntuję się wtedy albo padam zrezygnowana ale jakiekolwiek mam nastawienie to i tak czuję, ze kopię się z koniem więc odpuszczam

Coś tam grzebie, ale nie jestem zadowolona. Jak będzie co pokazać, to będę się radzić.

Dziś rozwoziłam ziemię darniową, równając nią różne dziury i dolinki w trawniku. Sporo tego było... Potrzebuję miejsce na składowanie nowej darni z poszerzania rabat.

Poza tym wywozilismy gruz, który był w jednym miejscu zmieszany z ziemią. Wszystko trzeba było przekopać widłami i wybrać kamyki jak kopciuszek... Przy kopaniu wypatrzyłam takiego gościa i kilkanaście pustych skorupek po ślimakach. Zaczęłam się nawet zastanawiać, czy jaszczurki preferują ślimaki skorupkowane? Bo te golasy wciąż siedzą w ziemi

Poza tym, mam już wyznaczony rys poszerzenia koła. No i warzywnik. Od poniedziałku ściągam darń!

babka 22:10, 22 sie 2015

Czyli się dzieje !! Super, najważniejsze że masz plan Ściąganie darni to ciężka praca ale perspektywa pieknych rabat zrekompensuje Ci odciski
Nie wiem jak jaszczurki ale czytałam ostatnio, że ślimaki tygrysie gustują w rudzielcach, a ja je durna wyrzucałam Jaszczur spory u mnie mnóstwo maleńkich się wykluło, trzeba uważać jak się chodzi po trawniku
sylwia_slomc... 23:42, 22 sie 2015

To lubię jak człowiek wie czego chce - super plany i ogromny zapał- trzymam kciuki by sił starczyło
Konieczki 15:15, 24 sie 2015

No to kopiesz? Jaką jestem zła że ją chodzę do pracy wolałabym pracę w ogrodzie....
07_Rene 15:19, 24 sie 2015

Dziewczyny, ja nie jestem zadowolona. Plan jest niestabilny, ciágle cos zmieniam....
Niby wiem czego chce, ale mam chwile zwątpienia, że nie wiem co dalej... stoje w miejscu.

To co mam do tej pory, "bardzo" (raz bardziej, raz mnie ale mi się podoba...
Nawet się zastanawiam, czy ujednolicać hortensje (vanilki do przesadzenia miały iść, a tu szpaler limek, które mam już nawet kupione).

07_Rene 15:28, 24 sie 2015

Konieczki napisał(a)
No to kopiesz? Jaką jestem zła że ją chodzę do pracy wolałabym pracę w ogrodzie....

Nie kopię... Dziś mam przerwę.
W życiu jest tak, że jak masz więcej czasu, to automatycznie mniej pieniędzy... Tak źle, i tak niedobrze...

Miałam plan, że w miejsce poszerzenia kółka przeniosę same róże z molinią. Nie jestem zdecydowana, bo patrząc na zdjęcia bardzo podobają mi się róże wymieszane z bylinami. Na pewno kupię parę golasków o mocnej barwie, bo jest za mdło.

Teraz mam tylko jedną, której nie trzeba wypatrywać

i Mariatheresia

07_Rene 15:34, 24 sie 2015

Werbenowy las

Rozplenice puszczają pierwsze "piórka"

Petunie pędzone gnojówką z żywokostu i pokrzywy
waldek727 15:35, 24 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Dziś rozwoziłam ziemię darniową, równając nią różne dziury i dolinki w trawniku. Sporo tego było... Potrzebuję miejsce na składowanie nowej darni z poszerzania rabat.

Mulczując trawnik kompostem wcześniej go przesiej. W pozostałych przypadkach wprowadzania go do gleby lub kopczykowania jest to czynność zbędna.
07_Rene 15:38, 24 sie 2015

Jak zebrać nasiona z tego typu kwiatów i gdzie ich szukać??? W tym czarnym środku? Czy kwiat musi zaschnąć? czy już teraz? Kto pomoże?

kosolka 15:39, 24 sie 2015

Werbenowy las cudowny! Pozdrawiam Reniu!