Juzia jeśli Ty z twoimi włościami łapiesz doła, a Renia zaczyna rewolucje od nowa to co ja mam dziewczyny powiedzieć, ja już nie mam siły, żeby zaczynać wszystko od początku wiec konsekwentnie staram się brnąć dalej w to co już mam i resztę do tego dopasowywać. Rodzinka by mnie zamordowała i miałaby rację gdybym po takim morderczym wysiłku włożonym w to co już jest powiedziała im słuchajcie rozmyśliłam się i wszystko zaczynamy od nowa
Co z Wami już się Wam nie podobają Wasze ogrody?
Renia pomysł z zegarem słonecznym był rewelka i jedyny w swoim rodzaju i od razu kojarzył się z Twoim ogrodem ja Cie proszę nie powielaj innych ogrodów tylko stwórz swój własny ze swoim charakterem. Takich prawie jednakowych jest już cała masa na pewno tego chcesz?
Ja też z wycieczek ogrodowych wracam i myślę tak bym chciała i zastanawiam się, które z pomysłów i rozwiązań spotkanych u Was mogę zaadoptować do siebie, ale nie rujnuję wszystkiego i nie zaczynam od zera. Roślinki już masz przyjęte, pięknie rosną nie szkoda ich tak przerzucać? Znowu odchorują, a ogród zamiast dojrzewać musi startować od nowa, nie żal Ci?
Rozumiem potrzebę stworzenia pięknego ogrodu, oj rozumiem, ale Wy już macie pięknie

Teraz tylko dopracować i wymuskać i dopieszczać, a nie demolować i od nowa. Drobne zmiany ? - rozumiem, ale tak całkiem od nowa? A jak już skończycie to co znowu od nowa, bo gdzieś jest inaczej i Waszym przekonaniu ładniej. Hej co Wy wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.