Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

kosolka 15:39, 24 sie 2015

Werbenowy las cudowny! Pozdrawiam Reniu!
waldek727 15:53, 24 sie 2015

07_Rene napisał(a)
Jak zebrać nasiona z tego typu kwiatów i gdzie ich szukać??? W tym czarnym środku? Czy kwiat musi zaschnąć? czy już teraz? Kto pomoże?

Po całkowitym przekwitnięciu obróć koszyczek nad białą kartką i delikatnymi ruchami palców wyciśnij to, co jest w rurkach kwiatu środkowego.
babka 22:03, 24 sie 2015

Ren, te hortensje chciałaś rozdzielać ? Tak jak są teraz jest uroczo, może jednak zostaw takie przemieszane. Ty masz je w szpalerze ? a może posadź w grupie ale nie pod rząd ?
Jeżówki z werbeną pięknie wyglądają, całkiem przez przypadek zrobiłam podobnie ale nie mam takiego szałowego efektu jak u Ciebie I powiem Ci, że mnie bardzo podoba się rabatka różano bylinowa.
I jeszcze coś na temat trawnika skoro już wspomniałaś. Kiedyś pomyślałam, że fajnie u Ciebie wyglądałby nie płaski jak stół a bardziej pagórkowaty, nierówny. Chociaż własciwie Ty ścieżki trawnikowe planujesz wiec nie wiem czy to razem by grało, chyba jednak nie
Juzia 22:19, 24 sie 2015

MI też kolorowe hortki się podobają bardziej
sylwia_slomc... 23:30, 24 sie 2015

Renia nie poprawiaj już tych hortek bo dobrze, a nawet lepiej jest jak jest, po co zmieniać coś co się wszystkim podoba, nie lepiej energię spożytkować na nowe rabaty?
Kawa 08:15, 25 sie 2015

werbeny cudowne Reniu
mogę liczyć na nasionka???
Konieczki 13:24, 26 sie 2015

Reniu wyczytałam że tniesz orzecha włoskiego - mam prośbę możesz mi zrovbić zdjęcie. Ja dziś porobię fotki mojego orzecha (o na działeczce orzechów mam kilka - samosiejek, będę wywalać (ostatnio stolarz mi pokazała kuchnię z orzecha włoskiego - cudniasta). Ja się chyba załapię na cięcie korygujące teraz (napisane jest że jeszcze można)
sylwia_slomc... 14:03, 26 sie 2015

Macham
07_Rene 15:24, 26 sie 2015

kosolka napisał(a)
Werbenowy las cudowny! Pozdrawiam Reniu!

Dziękuję, podwójnie

waldek727 napisał(a)

Po całkowitym przekwitnięciu obróć koszyczek nad białą kartką i delikatnymi ruchami palców wyciśnij to, co jest w rurkach kwiatu środkowego.

Dzięki Waldku, będę próbować

babka napisał(a)
Ren, te hortensje chciałaś rozdzielać ? Tak jak są teraz jest uroczo, może jednak zostaw takie przemieszane. Ty masz je w szpalerze ? a może posadź w grupie ale nie pod rząd ?
Jeżówki z werbeną pięknie wyglądają, całkiem przez przypadek zrobiłam podobnie ale nie mam takiego szałowego efektu jak u Ciebie I powiem Ci, że mnie bardzo podoba się rabatka różano bylinowa.
I jeszcze coś na temat trawnika skoro już wspomniałaś. Kiedyś pomyślałam, że fajnie u Ciebie wyglądałby nie płaski jak stół a bardziej pagórkowaty, nierówny. Chociaż własciwie Ty ścieżki trawnikowe planujesz wiec nie wiem czy to razem by grało, chyba jednak nie

Tam jest zbyt mało miejsca, żeby w grupach sadzić. Na razie tego nie widać, ale jak tuje urosną to mocno ograniczą przestrzeń.

U mnie wcale nie jest płasko. Moja działka położona na stoku północnym niestety, a takie górki-pogorki to są bardziej przy drzewach przy domu. Równamy je w miarę mozliwości to źle się kosi. Żeby zrobić tak ekstra to musiałabym ciezki sprzęt zamówić i kilkadziesiąt ciężarowek ziemi...

Juzia napisał(a)
MI też kolorowe hortki się podobają bardziej

Chyba jednak tak zostawie
Nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na ogrodowanie, bo szłoła przychodzi wielkimi krokami, ale rozmyślam cały czas.... szczególnie nad brzozami.

sylwia_slomc... 15:33, 26 sie 2015

_Rene napisała

"U mnie wcale nie jest płasko. Moja działka położona na stoku północnym niestety, a takie górki-pogorki to są bardziej przy drzewach przy domu. Równamy je w miarę mozliwości to źle się kosi. Żeby zrobić tak ekstra to musiałabym ciezki sprzęt zamówić i kilkadziesiąt ciężarowek ziemi...

Chyba jednak tak zostawie
Nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na ogrodowanie, bo szłoła przychodzi wielkimi krokami, ale rozmyślam cały czas.... szczególnie nad brzozami."

Renia to mamy takie samo nachylenie stoku i ja tez przy domu muszę kiedyś równać bo góry i doliny, że, aż koła pourywane w kosiarce.

Ale to na kiedyś po remontach zostanie

Czytam, że w szkolnictwie pracujesz?