Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 23:44, 14 wrz 2015

Raczej nie na deszcz... Dopiero przed chwilą zaczęło padać, wcześniej tylko lekko kropiło. Na razie robota w ogrodzie stoi... na tapecie priorytety zdrowotne.
sylwia_slomc... 00:26, 15 wrz 2015

U mnie delikatnie pokrapuje, ale nie na tyle aby choć trochę podlało
Juzia 07:22, 15 wrz 2015

A nie podlewałaś ich całych w upały???
Nawet jak wieczorem lałaś, to kropelki wody w zimniejsze noce sobie zostają do rana i później takie efekty
Wyglądają jak spalone słońcem.
07_Rene 07:32, 15 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie delikatnie pokrapuje, ale nie na tyle aby choć trochę podlało

Teraz ja mialam farta, bo nawet polalo tak, że widać golym okiem że ziemia mokra; )
07_Rene 07:37, 15 wrz 2015

Juzia napisał(a)
A nie podlewałaś ich całych w upały???
Nawet jak wieczorem lałaś, to kropelki wody w zimniejsze noce sobie zostają do rana i później takie efekty
Wyglądają jak spalone słońcem.

Wydaje mi sie że nie. Parę razy pokropilam liście przy podlewaniu w pierwszej polowie lata, ale potem juz uważałam. Musialam opracowac te technike podlewania z uzyciem nowej mocnej pompy. Opryski skrzypem robilam niby przed poludniem, ale po pryskaniu nic im nie było. ... dopiero ok. 2 tyg później tak się z nimi stało.
Pofobny efekt, czyli czernienie i usychanie liści mam na innych krzewach, ale w miejszej skali.
Juzia 07:55, 15 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

Wydaje mi sie że nie. Parę razy pokropilam liście przy podlewaniu w pierwszej polowie lata, ale potem juz uważałam. Musialam opracowac te technike podlewania z uzyciem nowej mocnej pompy. Opryski skrzypem robilam niby przed poludniem, ale po pryskaniu nic im nie było. ... dopiero ok. 2 tyg później tak się z nimi stało.
Pofobny efekt, czyli czernienie i usychanie liści mam na innych krzewach, ale w miejszej skali.

Moje Anabellki wyglądają tak samo, ale ja swoje przesadzałam i lałam dużo wody....po całości i nawet w dzień Są strasznie brzydkie, ale żyją

Teraz to już nic nie zrobisz. Musisz przyobserwować w przyszłym roku
babka 08:48, 15 wrz 2015

Cokolwiek stało się hortensjom to lepiej ściąć by nie hodować ewentualnego grzyba. Muszę Ci powiedzieć że moje vanillki mają podobnie i też nie wiem co z tym fantem teraz zrobić bo kwiatostany mają piękne. Jest sens teraz zrobić oprysk p.grzybom?
Łudzę się że to przypalenie, Twoje też może słońce zmęczyło.
07_Rene 08:59, 15 wrz 2015

Juzia napisał(a)

Moje Anabellki wyglądają tak samo, ale ja swoje przesadzałam i lałam dużo wody....po całości i nawet w dzień Są strasznie brzydkie, ale żyją

Teraz to już nic nie zrobisz. Musisz przyobserwować w przyszłym roku

Ja przesadzałam jedna, a klapły obie, więc to nie od przesadzania. Po cichu mam nadzieje, że to jednak susza i pogoda, a nie grzyb. Pocieszyłaś mnie trochę

Cokolwiek stało się hortensjom to lepiej ściąć by nie hodować ewentualnego grzyba. Muszę Ci powiedzieć że moje vanillki mają podobnie i też nie wiem co z tym fantem teraz zrobić bo kwiatostany mają piękne. Jest sens teraz zrobić oprysk p.grzybom?
Łudzę się że to przypalenie, Twoje też może słońce zmęczyło.

Olu, na vanilkach też mam, ale pojedyncze listki i widzę że to nie postępuje. Ja pryskałam dwukrotnie na grzyba i więcej nie będę. Mam to gdzieś jak i tak nie pomaga.
A może jednak to pogodą?

W sumie to mam więcej porażek, bo równie tragicznie wygląda część moich host i hortensja pnąca

Juzia 09:18, 15 wrz 2015

Zimne noce, rosa, a później mocno grzejące słońce w dzień... tak mi się wydaje
Anda 16:42, 15 wrz 2015

Myślę, że Twoim Anabelkom nie podobało się to lato. One potrzebują naprawdę dużo wody. W przyszłym roku odbiją z korzenia. Grzyb to raczej nie jest.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies