Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 08:18, 16 mar 2016

Milka napisał(a)

Nie muszą być rewolucje, w sezonie pracy nie braknie, wiosna juz jest pod czapeczką

Pracy nie braknie wiem wiem. Mam nadzieję, że podołam. Jak uda mi się zadbać o to co mam zrobione to będę zadowolona.

sylwia_slomczewska napisał(a)
No i co , że rewolucji nie będzie ważne , że wróciłaś

Juzia napisał(a)

Jak zaczęłam wczoraj buszować po Waszych wątkach to prawie się do przedszkola po syna spóźniłam Za chwilę do Ciebie wpadnę

Kasya napisał(a)

sialas juz tak cleome i tyton wprost do gruntu ? wyrastaja ładnie ?

Nie siałam, ale Margaretka "od nasionka" mówiła, że raczej nie ma problemu z wysiewem, więc stwierdziłam, że sobie życia nie będę utrudniać.
Widziałam Twój nowy wątek

margaretka3 napisał(a)
Hej, Śpiochu
Dobrze, że się pojawiłaś Na te drobne zakupki to ja się piszę
Mam nadzieję, że rubekia ładnie Ci skiełkuje. Ja z tęsknoty za tamtą kupiłam rudbekię Cherokee Sunset, bezproblemowo skiełkowała i ładnie rośnie.

Przykryłam wysiewy szybą, co ustabilizowało warunki. Liczę, że w ciągu kilku dni coś się pojawi. Obym się nie pomyliła.

Jana napisał(a)
wiesz, że takie zakupy na poprawę humoru to mogą z torbami puścić? cieszę się, że wróciłaś

Ja mam zasadę: kupuj tyle, ile możesz unieść (do domu, samochodu). Ale zawsze to się kończy, że jak już "zachoruje" to wracam do szkółki
renatamama3 08:25, 16 mar 2016

Myślałam ,że zające Cię znowu zdenerwowały ,podgryzając nasadzenia
Juzia 08:45, 16 mar 2016

Wyrodna matka

Fajnie, że się wybudziłaś
07_Rene 09:07, 16 mar 2016

renatamama3 napisał(a)
Myślałam ,że zające Cię znowu zdenerwowały ,podgryzając nasadzenia

Zająców u mnie nie ma, na szczęcie. A sarny mnie oszczędziły tej zimy, choć wpadały w odwiedziny nie jeden raz.

Juzia napisał(a)
Wyrodna matka

Fajnie, że się wybudziłaś

A gdzie tam wyrodna
Tyle się u Was dzieje, że nie sposób się oderwać
Juzia 09:11, 16 mar 2016

U mnie się nic nie dzieje! Ogrodowo
07_Rene 09:13, 16 mar 2016

Juzia napisał(a)
U mnie się nic nie dzieje! Ogrodowo

No właśnie widziałam, że kanciki jak świeżo zrobione, zero śmieci, liści... nic do roboty nie ma Za to działasz parapetowo
Juzia 09:21, 16 mar 2016

07_Rene napisał(a)

No właśnie widziałam, że kanciki jak świeżo zrobione, zero śmieci, liści... nic do roboty nie ma Za to działasz parapetowo

Kanciki się trzymają same Ale miejscami już poprzerastały...będzię co robić tej wiosny.
Śmieci i liści nie ma, ale do cięcia wszystko łącznie z bylinami jeszcze!
Jak to roboty nie ma????
sylwia_slomc... 11:02, 16 mar 2016

07_Rene napisał(a)

Ja mam zasadę: kupuj tyle, ile możesz unieść (do domu, samochodu). Ale zawsze to się kończy, że jak już "zachoruje" to wracam do szkółki

Ja niby też , ale ostatnio rąk mi brakło i chłopaki musieli wyjść na przystanek , żeby zabrać do domu, bo do busa jeszcze jakoś wsiadłam , ale z busa to już był kłopot
laurowisnia 13:40, 17 mar 2016

Witam się wiosennie Reniu.
07_Rene 14:47, 17 mar 2016

Juzia napisał(a)

Kanciki się trzymają same Ale miejscami już poprzerastały...będzię co robić tej wiosny.
Śmieci i liści nie ma, ale do cięcia wszystko łącznie z bylinami jeszcze!
Jak to roboty nie ma????

Wiem, wiem robota jest zawsze
Ja najbardziej nie lubię wiosennego grabienia, bo u mnie mnóstwo gałązek z liśćmi

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja niby też , ale ostatnio rąk mi brakło i chłopaki musieli wyjść na przystanek , żeby zabrać do domu, bo do busa jeszcze jakoś wsiadłam , ale z busa to już był kłopot

Dobrze, że masz silnych chłopaków chętnych do pomocy.

laurowisnia napisał(a)
Witam się wiosennie Reniu.

Witam

Coś tam podziałałam przez ostatnie dwa dni, ale powiem Wam, że to kilka godzin prac to kropla w morzu potrzeb.

Wycięłam maliny, większość traw i nawet wpadłam na pomysł, żeby molinię wysiać z moich nasion, ciekawe czy coś wzejdzie. Pozazdrościłam większości z Was i wysiałam pomidory - najwyżej będę hodować w donicach, bo miejsca nie mam przygotowanego.

Przycięłam szpaler z Boniki (na wystawie południowej pod murem), zaprawiłam dołki obornikiem. Pozostałe róże dopiero po świętach ruszę, jak forsycja u mnie zakwitnie

Ścięłam hortensje, przygotowałam patyczki, które do jutro muszą przeleżeć w wodzie. I tyle....

U mnie na razie tak mokro, że po wejściu na rabaty grzęznę do kostek w błocie. Mam nadzieję, że ładna pogoda utrzyma się jakiś czas i trochę ziemia obeschnie.