dziwne z tą magnolią masz..ja swojej nie poświęcałem jakoś duzo uwagi może ze 3 razy podalełem i pąki kwiatowe ma...ale moja mikrut jest na razie to jej może tyle wody starczyło? Twoje duża? zrób fotę tak z dalsza...
albo może jaka odmiana inna bardziej wrażliwa ?
No i się zaczęło szaleństwo zakupowe Fajnie masz z tym wypasionym punktem ogrodniczym, u mnie w tym temacie bieda. Cokolwiek chcę kupić muszę jeździć do Bydgoszczy.
Jest szansa, że te róże odbiją ? Szkoda, ze takie marne ale w sumie niewielka strata jak na taką ilość róż jaką posiadasz.
Jakaś szansa chyba jest, przynajmniej przy tej jednej. Na razie je zostawię, zobaczymy.
U mnie pełno szkółek w okolicy, ale w większości to szkoda kupować, bo marny materiał mają i drogo. Jedynie w Krzywaczce lubię kupować. Choć mam blisko to w tamtym kierunku rzadko jeżdżę. Zakupy cieszą, ale mają to co siebie, że strasznie wciągają
Przytargałam jeszcze
świerk pospolity Ehrengolg (po lewej) i świerk pospolity Rothenhaus (po prawej)
I dla Juzi.... szklarenka, moja długo wyczekana, obok poziomkownik... z daleka. Szklarenka malutka, ale parę krzaczków pomidorów wejdzie Pokazuje, bo robota mi idzie jak krew z nosa i niepędko będą jakieś zbliżenia. Najpierw muszę rabaty ogarnąć, póki jeszcze mogę... Kompostowniki będą zasłonięte w przyszłości zasłoną roślinną
Wspaniałe te igiełkowe zakupy. Troszeczkę zazdroszczę bliskości szkółek.
Nigdy nie wiadomo... Jodła koreańska ponoć też rośnie powoli a u mnie akurat śmignęła szybko, więc nie wiadomo w co wierzyć. Mam nawet dobrą ziemię, nie glina, ale dobrze trzyma wodę więc może jak nie będę non stop przesadzać to coś urośnie szybciej