Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

paniprzyroda 10:01, 03 maj 2016

Czytałam o Twoich rozważaniach nt bodziszków. Mam kilkanaście gatunków, jednak na piwniczkę będą najlepsze korzeniaste, nic im nie przeszkadza. Zadarnią wszystko Łatwe do usuwania, jeśli będą zbyt ekspansywne. Z pozostałymi różnie bywa Pozdrawiam.
sylwia_slomc... 10:16, 03 maj 2016

Renia rabaty już zauważalne i uważam , że powinnaś często focić szersze kadry , żeby mieć porównanie ile co urosło
Tylipany , że nie równo za to dłużej kolor będzie
Stożek bukszpanowy psiknij nawozem dolistnym i zobaczysz jak wystrzeli
ryska 11:33, 03 maj 2016

Też lubię Twoje widoczki sielskie. Miłego dnia
katel 19:48, 03 maj 2016

Piękne widoki u Ciebie , tulipany szaleją . U mnie jedna sąsiadka kosiła 2 lata temu, druga jeszcze nie kosiła od 2008 chwasty są na 1,5m.
07_Rene 08:26, 04 maj 2016

babka napisał(a)
Zostawiłam wczoraj wpis i go nie ma to napiszę jeszcze raz że super przestrzeń masz, aż chciałoby sie
pospacerować Wiesz te rabaty dopiero teraz widzę i mam wyobrażenie Twojego zamysłu. Będzie ładnie, zresztą już jest i zdjęcia jak zawsze piękne. Miłego poniedziałku

Po dosadzeniu kilku iglaków, coś widać Ciągle robię jakieś poprawki, przesadzam pojedyncze rośliny. Mam plan dosadzenia konkretnych roślin, w konkretne miejsce, czekam na ukorzenienie hortensji No i mam plan na lekkie poszerzenie rabat Ale albo rabaty, albo piwniczka....

Juzia napisał(a)
Takie masz widoki i tak marudzisz!?!?!
Oj Renia

Marudzenie to taka nasza narodowa cecha.. Bo za zimno, za ciepło... ciągle coś nie tak.... Czasami mi się u mnie podoba, a czasami nie - zależy od humoru
Ostatnio nawet myślałam, że biorąc pod uwagę nakład pracy przy zrywaniu darni pod te rabaty i przekopywanie coś już jest Teraz tylko dopracować i ulepszyć

babka napisał(a)

lubię to !!

Mysza napisał(a)
Zazdroszczę takich widoków.I pewnie jest spokojnie.
Ja, owszem wszędzie mam blisko, ale i auta słyszę ciągle.Cena życia w mieście.
Piesio cudowny

Też mieszkam w mieście, ale małym. Tak się złożyło, że moja ulica ślepa, za mną tylko kilku sąsiadów mieszka i koniec...
07_Rene 08:37, 04 maj 2016

Kasya napisał(a)
Z przyjemnością obejrzalam fotki i piękne widoczki

anabuko1 napisał(a)
Reniu,ale masz już tam pięknie!!
Ta rabata jest piękna, taka wypucowana.
Tulipanki śliczne takie papuzie maja dużo uroku Ja też je lubię

Tulipany Roccoca przypadły mi do gustu. Widać je z daleka
Inne się ociągają, bo ostatnio mało słońca.

paniprzyroda napisał(a)
Czytałam o Twoich rozważaniach nt bodziszków. Mam kilkanaście gatunków, jednak na piwniczkę będą najlepsze korzeniaste, nic im nie przeszkadza. Zadarnią wszystko Łatwe do usuwania, jeśli będą zbyt ekspansywne. Z pozostałymi różnie bywa Pozdrawiam.

Dziękuję za opinię. Nie wiem do końca czy bodziszki to dobry wybór na piwniczkę. Wczoraj zajrzałam do Ciebie i przepadła.... Moje klimaty masz u siebie

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia rabaty już zauważalne i uważam , że powinnaś często focić szersze kadry , żeby mieć porównanie ile co urosło
Tylipany , że nie równo za to dłużej kolor będzie
Stożek bukszpanowy psiknij nawozem dolistnym i zobaczysz jak wystrzeli

Kadry focę, ale nie zawsze pokazuje
Stożek już nawoziłam Na razie trochę krzywy jest, cięzko się go tnie, bo nożyce zacinają się przy grubszych gałązkach. Muszę wszystkie te grube wyciąć nieco niżej - Toszka tak radziła

ryska napisał(a)
Też lubię Twoje widoczki sielskie. Miłego dnia

Miło mi. Powoli doszłam do tego, że pasują tu wszystkie wiejskie rośliny typu łubin

katel napisał(a)
Piękne widoki u Ciebie , tulipany szaleją . U mnie jedna sąsiadka kosiła 2 lata temu, druga jeszcze nie kosiła od 2008 chwasty są na 1,5m.

Współczuję...
Póki ogrodzenia nie mamy to obkaszamy brzegi za naszą działką, ale nie będę przecież kosić wszystkiego... Czekam aż tuje urosną, może będzie lepiej.
Marta 08:46, 04 maj 2016

Mi też podobają się Twoje szersze kadry Fajnie masz
renatamama3 09:03, 04 maj 2016

Reniu,moja sunia była taka sama ,ja sadziłam ona wyciągała ,M się śmiał ,że ma w domu dwie ogrodniczki ,z sąsiadem mam to samo ,twój chodź kosi dwa razy w roku ,mój kosił raz i to nie całą ,w tamtym roku a wcześniej 2009 pamiętam ,bo wtedy kupiliśmy działkę .Dobra decyzja co do bodziszka ,nawet zimą ,dość atrakcyjny .Polecam jeszcze ubiorek (chodź czasem lubi podmarznąć ,ale pojedyncze gałązki ,na obwódkę może Zawciąg ,po 3 zł kupisz i to i to w Jaworniku.
07_Rene 13:10, 04 maj 2016

Marta napisał(a)
Mi też podobają się Twoje szersze kadry Fajnie masz

Dziękuję, miło mi

renatamama3 napisał(a)
Reniu,moja sunia była taka sama ,ja sadziłam ona wyciągała ,M się śmiał ,że ma w domu dwie ogrodniczki ,z sąsiadem mam to samo ,twój chodź kosi dwa razy w roku ,mój kosił raz i to nie całą ,w tamtym roku a wcześniej 2009 pamiętam ,bo wtedy kupiliśmy działkę .Dobra decyzja co do bodziszka ,nawet zimą ,dość atrakcyjny .Polecam jeszcze ubiorek (chodź czasem lubi podmarznąć ,ale pojedyncze gałązki ,na obwódkę może Zawciąg ,po 3 zł kupisz i to i to w Jaworniku.

Była? To już jest nie masz?
Co do zamiłowania psa - taki potencjał zawsze można wykorzystać i nauczyć go wkładania do koszyka albo przynoszenia narzędzi Ale kopanie w doniczkach jest dosyć uciążliwe. Nie biorę ich żeby go nauczyć, że nie wolno tego robić, ale szybki jest Czasem ledwo co się obejrzę i już za późno
Z bodziszkiem będę chyba próbować tym co mam. Na razie wszystko dalej na etapie rozważania/planowania

renatamama3 13:16, 04 maj 2016

Reniu ,sunia dalej z nami ,po prostu wyrosła z tego psocenia ,wiesz co jeszcze robiła ,chodziła i urywała łebki kwiatowe kwiatom ,ma jeszcze dwa minusy ,kładzie się na rabatach ,ma swoje ulubione i sikanie na trawniku .