Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Marta 09:42, 27 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Bluszcz mam od 3 lat i nie rosnie mimo przycinania... Może ten od Ciebie zaskoczy.

.

Bluszcz ma to do siebie (przynajmniej u mnie), że przez pierwsze lata słabo przyrasta, a później już dosyć szybko rośnie. Chyba potrzebuje czasu na zakorzenienie.
Marga 09:47, 27 kwi 2016

Faaaaajna piwniczka! Kiedy kupiłam działkę była na niej taka stara zawalona. Myślałam, że ją odbuduję, ale pewnej wiosny moja mama chciała mi zrobić "niespodziankę", wzięła chłopa i on zrównał ziemiankę z ziemią

Dziewczyny pisały , że jak bluszcz nie chce rosnąć to trzeba go podlać florovitem lub magiczną siłą
Konieczki 09:52, 27 kwi 2016

Reniu a Ty w ogóle użyszasz tej piwniczki? Ma sie rozumiec winko leżakuje
Kawa 09:53, 27 kwi 2016

Reniu fajna piwniczka mam nadzieję że uda ci się ją obsadzić tak jak trzeba
wiesz że ja "zielona" to nie doradzę
07_Rene 10:44, 27 kwi 2016

Krakus napisał(a)

ale każdy Ci zazdrości takiej "nory" ile tam by się wina zmieściło.... ale wtedy mus zasieki zrobić

P.S.

nie kracz z tym śniegiem

Jeszcze będzie ładnie

Marta napisał(a)

Bluszcz ma to do siebie (przynajmniej u mnie), że przez pierwsze lata słabo przyrasta, a później już dosyć szybko rośnie. Chyba potrzebuje czasu na zakorzenienie.

Kupiłam też inne odmiany, o których piszą, że ekspansywne. Może w końcu któryś ruszy.

Marga napisał(a)
Faaaaajna piwniczka! Kiedy kupiłam działkę była na niej taka stara zawalona. Myślałam, że ją odbuduję, ale pewnej wiosny moja mama chciała mi zrobić "niespodziankę", wzięła chłopa i on zrównał ziemiankę z ziemią

Dziewczyny pisały , że jak bluszcz nie chce rosnąć to trzeba go podlać florovitem lub magiczną siłą

Musze go w takim razie wspomóc A to Ci mama zrobiła niespodziankę

Konieczki napisał(a)
Reniu a Ty w ogóle użyszasz tej piwniczki? Ma sie rozumiec winko leżakuje

Winka nie ma, tylko soki i przetwory darowane, bo sama niewiele jeszcze robię. Ja za robionym winem nie przepadam, bo zawsze zbyt słodkie jak na moje upodobania, ale na jakieś nalewki.... znajdzie się miejsce...

Kawa napisał(a)
Reniu fajna piwniczka mam nadzieję że uda ci się ją obsadzić tak jak trzeba
wiesz że ja "zielona" to nie doradzę

Dzięki
Konieczki 21:34, 27 kwi 2016

Mój kumpel robi wyśmienite wytrawne wina kiedyś kupowałam się w takich ulepach babcinych, teraz wytrawne wolę
Jana 22:36, 27 kwi 2016

A u mnie śnieg, jest biało......fajne te inspiracje piwniczkowe, wybrałaś jakąś?
Krakus 22:54, 27 kwi 2016

Konieczki napisał(a)
Mój kumpel robi wyśmienite wytrawne wina kiedyś kupowałam się w takich ulepach babcinych, teraz wytrawne wolę

takich znajomych to fajnie miec dobre wino cięzko zrobić nalewkę łatwiej a tez jest co posmakować
babka 16:25, 29 kwi 2016

Dobre winko nie jest złe Próbowałam robić kilka razy, wychodził kwas
anabuko1 19:55, 29 kwi 2016

Ja wina nie robię,, bo chyba nie umiem.Nie próbowałam.
Ale nalewki różnego rodzaju to robię .I wychodzą suuper!!
A z tymi bluszczami coś jest na rzeczy.U mnie już 3 rok prawie stoi w miejscu