Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 16:08, 05 maj 2016

Kasya napisał(a)
u ciebi enaprawde zimno ?
u mnie dzis taki upal ze az ucieklam z ogrodu bo na sloncu nie da sie nic robic

Rano było pochmurnie i dosyć zimno, +10. W południe się wypogodziło i zrobiło się duszno. A teraz jest burza, wczoraj też była.
Pszczelarnia 16:35, 05 maj 2016

Która odętka się nie pokłada we wszystkie strony? Ktoś kiedyś mówił ale nie spamiętałam?
07_Rene 16:41, 05 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Która odętka się nie pokłada we wszystkie strony? Ktoś kiedyś mówił ale nie spamiętałam?

A to odętka się pokłada? To dla mnie nowość. Nie pomogę, nigdy nic nie czytałam na ten temat.
07_Rene 19:20, 05 maj 2016

Tyle zostało u mnie z mszyc po zastosowaniu mydła potasowego o zapachu czosnku. Jak nie będzie padać muszę jutro powtórzyć oprysk, bo jakieś pojedyncze dziady dalej siedzą. Zastanawiam się tylko czy mydło potasowe działa też na skoczka różanego?

babka 22:26, 05 maj 2016

Reniu a gdzie się kupuje takie mydło ? Dziś właśnie odkryłam stado mszyc na stokrotkach i róży.
Też nic nie słyszałam o tym że odętka lubi się pokładać, jeśli tak jest rzeczywiście to niefajnie :/
Moja obecnie wygląda tak: (Zdjęcie oczywiście usunę)

Jana 22:49, 05 maj 2016

nie mam jeszcze odętki, ale jeśli wysoka to pewnie się pokłada...muszę popatrzeć u siebie czy też nie mam mszyc. Reniu masz piękną przestrzeń, ogród wydaje się ogromny, a może taki jest...parkowy - dobre określenie, pasuje
Zana 06:26, 06 maj 2016

Dzień dobry Reniu. Wreszcie zatrzymałam się u Ciebie trochę na dłużej. Przepiękną masz okolicę! Przez to, że nie masz ogrodzenia, ogród sprawia wrażenie, jakby się w nią wtapiał. Ale pewnie będziecie się grodzić, to zrozumiałe, bo i chwaściory mają teraz używanie a zimą pewnie wiatry trochę hulają i zwierzyna dzika przychodzi. Fajnie, że dumasz nad piwniczką, dzisiaj to rzadkość taki obiekt. Nie dość, że praktyczna to jeszcze ciekawy element ogrodu. Dużą masz przestrzeń, mnie to by chyba przerażało! Ja mam malutką działeczkę, a i tak jest dla mnie nie lada wyzwaniem. Fajne rabaty tworzysz, będę zaglądać. Miłego dnia życzę.
margaretka3 08:07, 06 maj 2016

Dziewczyny, odętka ma ponad metr, nie pamiętam dokładnie, ile, ale się nie pokłada
07_Rene 08:13, 06 maj 2016

babka napisał(a)
Reniu a gdzie się kupuje takie mydło ? Dziś właśnie odkryłam stado mszyc na stokrotkach i róży.
Też nic nie słyszałam o tym że odętka lubi się pokładać, jeśli tak jest rzeczywiście to niefajnie :/
Moja obecnie wygląda tak: (Zdjęcie oczywiście usunę)

W sklepie ogrodniczym. Ja lubię kupować w takim małym sklepie dla rolników, bo oni zorientowani są. Jak kiedyś chciałam mocznik kupić w sklepie wielobranżowym, to było ciekawie A w supermarketach nigdy nie mogę znaleźć tego, czego szukam.

Fotki nie usuwaj Musze oddzielić swoją odętkę od tej drugiej rośliny.
Patrz... czosnki od Ciebie się pozbierały.

07_Rene 08:19, 06 maj 2016

margaretka3 napisał(a)
Dziewczyny, odętka ma ponad metr, nie pamiętam dokładnie, ile, ale się nie pokłada

Właśnie miałam Cię pytać
To nawet nie wiedziałam, że ona taka wysoka. Pewnie róże w tym sezonie mi takie wielkie nie urosną.

Cynie (i inne wysiewy) wywaliłam na pole. Dobrze, że noce ciepłe. Pouszczykiwałam je jakiś czas temu, ale wcale się nie zagęściły.

Werbeny nawet nie przepikowałam.

Dziwaczek.