Im większy jest popyt, tym większe są ceny. Pamiętam jak u nas na targu żurawki sprzedawali po 3zł, a jak zaczęły schodzić to cena za doniczkę podskoczyła do 10zł
Orliki u mnie różnej wielkości, choć większość siałam w jednym czasie. Wiele od stanowiska zależy, te z gorszą miejscówą nie wyrosły.
Bożykwiat po kwitnieniu zamiera i znika. Trzeba się pilnować, żeby nie przekopać. Sa też białe. Widziałam w zeszłym roku, ale nie kupiłam
Tej wiosny dają mi się we znaki nornice Na razie nie mam strat, ale pokażę Wam co się u mnie dzieje pod ściółką. Na jesieni rozłożyłam kartony na ziemi, żeby mi trawa do wiosny wygniła. I oto co pod kartonami.... Wolę już plewić i mieć chwasty.
W tamtym roku wyściółkowałam żywopłot grabowy skoszoną trawą i nornice mi się tak zadomowiły na całego, że dziura na dziurze
U mnie w tamtym roku wyglądało bardzo podobnie plus mrowiska. I też zrezygnowałam z tego rodzaju 'polepszaczy'.