Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 09:14, 09 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sukulenty dadzą radę
Byłam dzisiaj w Krakowie na targach ogrodniczych i powiem Ci , że wybór obłędny, rośliny piękne , ale ceny też o zawrót głowy mogą przyprawić Kupiłam kilka drzewek, ale się targowałam

Im większy jest popyt, tym większe są ceny. Pamiętam jak u nas na targu żurawki sprzedawali po 3zł, a jak zaczęły schodzić to cena za doniczkę podskoczyła do 10zł

Kawa 09:16, 09 maj 2016

już łubin i ostróżki musze moje sprawdzić bo przez te dwa dni to nie miałam czasu zaglądność
orliki u mnie za to szaleją a jeden to jakis gigant

ten Bozykwiat jest cudny !!!
07_Rene 09:17, 09 maj 2016

Bogdzia napisał(a)
Ja tez shirasawy posadziłam na słonku , trzeba bedzie przesadzic.Macham.

Odmachuje

Tajemnicza roślinka od Karoli będzie kwitnąć.

07_Rene 09:23, 09 maj 2016

Kawa napisał(a)
już łubin i ostróżki musze moje sprawdzić bo przez te dwa dni to nie miałam czasu zaglądność
orliki u mnie za to szaleją a jeden to jakis gigant

ten Bozykwiat jest cudny !!!

Orliki u mnie różnej wielkości, choć większość siałam w jednym czasie. Wiele od stanowiska zależy, te z gorszą miejscówą nie wyrosły.

Bożykwiat po kwitnieniu zamiera i znika. Trzeba się pilnować, żeby nie przekopać. Sa też białe. Widziałam w zeszłym roku, ale nie kupiłam

Tej wiosny dają mi się we znaki nornice Na razie nie mam strat, ale pokażę Wam co się u mnie dzieje pod ściółką. Na jesieni rozłożyłam kartony na ziemi, żeby mi trawa do wiosny wygniła. I oto co pod kartonami.... Wolę już plewić i mieć chwasty.

W tamtym roku wyściółkowałam żywopłot grabowy skoszoną trawą i nornice mi się tak zadomowiły na całego, że dziura na dziurze
Izoldka 11:58, 09 maj 2016

Piękne tunele Ci porobiły parszywce.... Mnie wyżarły większość cebul tulipanów, na jednej z rabata wyrósł tylko jeden, JEDEN! A sadziłam chyba z 20
anka_ 13:15, 09 maj 2016

07_Rene napisał(a)
....Na jesieni rozłożyłam kartony na ziemi, żeby mi trawa do wiosny wygniła. I oto co pod kartonami.... Wolę już plewić i mieć chwasty.

W tamtym roku wyściółkowałam żywopłot grabowy skoszoną trawą i nornice mi się tak zadomowiły na całego, że dziura na dziurze
U mnie w tamtym roku wyglądało bardzo podobnie plus mrowiska. I też zrezygnowałam z tego rodzaju 'polepszaczy'.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Pszczelarnia 13:18, 09 maj 2016

A ja w tym roku rozłożyłam świeże trociny na jednej oczekującej rabacie. Bo była oczyszczona i żal zostawiać odkrytą do jesieni.

Czy więcej korzyści ze ściółkowania czy więcej kłopotów - to jest pytanie!
Pszczelarnia 13:20, 09 maj 2016

EDIT: piękne zdjęcia.
13:43, 09 maj 2016
07_Rene napisał(a)

Bożykwiat Meada

a właśnie widziałam go u Sylwii ..masz go długo? ...zimuje? ..ile czasu kwitnie?

dla mnie to sa rózowe lotki ...nie wiem dlaczego bozykwiat?
13:45, 09 maj 2016
o nornicach czytam ...u mnie to juz swojski widok ...tyle trutki co ja juz w walilam do ziemi .....posiałam za tujami nostrzyka ...jako zasieki na nornice ...oby okazały sie skuteczne!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies