Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Konieczki 16:20, 30 cze 2016

Renia zadziwia mnie Twoja wiedza o każdej roślince. Ja pamiętam nazwy (albo chociaż kojarzę) roślin które posadziłam, ale tych planowanych ni cholerki nie moge spamiętać (dobrze że teraz w telefonie można mieć wszystko)

Całuski
Ewik 17:18, 30 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Zaczyna róża Soul.
Na razie jestem zadowolona. Mimo codziennego deszczu mocno ma ładny kwiat. Nie to co Heritage.... nie zdążyłam nawet obfocić bo najpierw kwiat wytarzał sie z błocie (wątła łodyga), a potem się obsypał.

Z angielkami tak bywa,niektóre choć piękne to nietrwale.
Soul też mi kwitnie , w pąku była czerwoną potem robi się coraz ładniejsza
paniprzyroda 17:37, 30 cze 2016

Część roślin tych samych, a jak pokazanych, szacunek
07_Rene 10:03, 02 lip 2016

anka_ napisał(a)
W tym zestawieniu wspaniale wygląda.

Trochę się zlewa z anabelką, ale dosadziłam tam jeszcze coś...

07_Rene 10:22, 02 lip 2016

Zana napisał(a)
A ja kupiłam Arthur Bell całkiem świadomie. I teraz żałuję, bo w zasadzie nie zachwyca w porównaniu do innych róż. No ale wymyśliłam sobie żółte róże przy tarasie, mam tam półcień a ona podobno dobrze sobie radzi w półcieniu. Ma zaletę, że ładnie pachnie. Chyba będzie zmiana miejscówki, teraz mam inną koncepcję na otoczenie tarasu

W ubiegłym roku przy tych upałach miała kwiaty zaledwie kilka godzin. W tym roku sie lekko zrehabilitowała i nawet pachnie.

Widziałam, że szukałaś opinii o molinii. U mnie rośnie dobrze.

07_Rene 10:35, 02 lip 2016

laurowisnia napisał(a)
Reniu, miło było się poznać, jesteśmy umówione na razie na bliżej nieokreślone zaś. Dobrze, że teraz już temp. spadła i nie trzeba podlewać ogrodu.
Penstemon zimuje bardzo dobrze, mam go kilka lat, agastache różnie ale się wysiewa i kwitnie w tym samym roku, można zebrać nasionka dla pewności.
Bodziszek Endressa, zdarza się, że wymarznie część kępy, ale się wysiewa sam. Fajny jest do podsadzania pod drzewami.

Penstemon świetnie się zaklimatyzował.

Mariatheresia

07_Rene 10:39, 02 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie się ta żółta róża wpisała w te ostróżki i hortensję Oby więcej takich pomyłek

AgnieszkaW 10:40, 02 lip 2016

Lubię tu zaglądać
07_Rene 10:52, 02 lip 2016

AgnieszkaW napisał(a)

To klasyka klasyki Sama zgapiłam od Agi z Jurajskiego ogrodu

Cieszę się, że mogłam być dla Ciebie inspiracją U mnie właśnie teraz szaleje lawenda i Bonica.

Wapienną oprawę też bym zgapiła, ale nie mam możliwości Wykorzytam też Twoją technikę przycinania róż po kwitnieniu, bo nie jestem w stanie na bieżąco wycinać przekwitłych kwiatów z 12 krzaczków... Stanowcza za dużo ich.

Chandos Bauty - wspaniała róża o cudownym zapachu. Za mocno ją przycięłam wiosną, ale ładnie się odbudowuje.

07_Rene 10:57, 02 lip 2016

babka napisał(a)

A ona miałaby sznse ładnie kwitnąć i rosnąć w lekkim półcieniu ? Tzn słońce miałaby latem od godz 13 do wieczora.
Rabatki masz takie ... słodkie a zabawa z kolorem i formą daje świetne efekty, zdolna bestia z Cie
Pozdrawiam

Dzięki Olu

"brzozowa"