Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

justi 09:11, 27 cze 2016

Ta lawenda z Bonicą to mistrzowskie połaczenie! Warte zgapienia, tylko miejsca brak
07_Rene 16:30, 27 cze 2016

alinak napisał(a)
Reniu muszę wpaść na oglądnięcie cudownej różanki w nadchodzącym tygodniu.

Zapraszam zawsze, ale to już wiesz

ryska napisał(a)
Cudowne zdjęcia, też mi opuncja chodzi po głowie tym bardziej po odcinku u Alinki

Lubię kaktusy. Jeden południowy parapet mam zastawiony kaktusami... niektóre mam od dziecka To były moje pierwsze kwiaty. Kiedyś Wam pokażę.

Milka napisał(a)

Ale pieknie uchwycone
Ogrod buja i fajnie, źe malwe zostawiłas

Buja, buja Chwasty niestety też.
Dla Ciebie anafalisa perłowego obfociłam

Gardener27 napisał(a)
Piękne jest to zestawienie na ostatnich zdjęciach Ja mam u siebie Bonicę połączoną z szałwią Deep blue, więcej tam już nie wcisnę bo róże mają ok 1 m

Twoje ostróżki tak stoją na baczność ??? Moje wszystkie połamane po zeszłotygodniowej nawałnicy

Przemku, ostróżki mam owinięte delikatnym drutem, którego nie widać na zdjęciu, trochę wiatr potarmosił, kilka złamał, ale nie było najgorzej. Dzisiaj większość przycięłam.
Kasya 16:32, 27 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Dla Ciebie anafalisa perłowego obfociłam

a jakie to fajne jest...pogooglalam
nie pokłada się ?

Zana 16:33, 27 cze 2016

Ale masz spryciulski sposób na pionowe ostróżki. Muszę sobie zapamiętać!
07_Rene 16:39, 27 cze 2016

Jana napisał(a)
Ślicznie pokazujesz ogród, tym żywopłocikiem ja też się zachwyciłam

Lilia voodu - pałczycha

kosolka napisał(a)
Renia, jak tak strasznie dawno u Ciebie nie byłam, i teraz gdy oglądam fotki, to patrzę jak zaczarowana. Jakbym pierwszy raz tu zaglądala! Bonice z trawami przecudne!! I te malwy!! Kocham malwy! A nie mam..

Miło Róże są bardzo wdzięcznymi roślinami. W pełni wynagradzają czas jaki nalezy im poświęcić.
Malwy łatwo z nasion wyhodować. Rozsypiesz nasianka i już... Można kupić fajne kolory albo z takim pełnym kwiatem Niestety są bardzo podatne na rdzę.

Anda napisał(a)
Pięknie wyglada róża z lawendą, no i foty dobre Malwy też bardzo lubię, w przeciwieństwie do opuncji

Lubię różnorodność.
Mąż się śmieje, bo opuncję umiejscowiłam pod skrzynką na listy a jeszcze agawy czyhają na listonosza

babka napisał(a)
Piękne zestawienie, piękne zdjęcia kochana! Napatrzeć się nie mogę Podczepiam się pod zapytanie Juzi jak wysoka bonica rośnie ?

Bonica, u mnie różnie rośnie. Najdorodniejsze krzaki (o dziwo schowane pod balkonem) mają ok 60cm wysokości.

Anabellki

Kasya 16:41, 27 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Lilia voodu - pałczycha

zrozumialam tylko "lilia"
07_Rene 16:43, 27 cze 2016

Kasya napisał(a)

a jakie to fajne jest...pogooglalam
nie pokłada się ?

Anafalis u mnie bezproblemowy. Ma jedną wadę, w końcówce lata robi się brzydki od dołu, warto go czymś przysłonić w nóżkach.
Zastanawiam się, czy go nie przyciąć, żeby opóźnić kwitnięcie. Wolę go bez kwiatów

07_Rene 16:46, 27 cze 2016

Zana napisał(a)
Ale masz spryciulski sposób na pionowe ostróżki. Muszę sobie zapamiętać!

Potrzeba matką wynalazków
Najpierw każdy kwiat bambusem wzmocniła, ale to była zła droga

MW

Kasya 16:46, 27 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Anafalis u mnie bezproblemowy. Ma jedną wadę, w końcówce lata robi się brzydki od dołu, warto go czymś przysłonić w nóżkach.
Zastanawiam się, czy go nie przyciąć, żeby opóźnić kwitnięcie. Wolę go bez kwiatów

to tak jak z bylicą i czyscem, tez wolę bez kwiatow
jakbys go kiedys ograniczala to ja chętna na parę sadzonek
07_Rene 16:53, 27 cze 2016

jolka napisał(a)

WOW!! Rewelacja Bardzo dziękuję za dedykowaną sesję
Po jej po obejrzeniu wiem jedno - moje bonici muszą koniecznie dostać lawendę do towarzystwa.
Zastanawiałam się jak siewki zagospodarować, to już wiem.
Przepięknie to u Ciebie Renia wygląda!!

Lawenda bardzo ładnie współgra z bonicą

justi napisał(a)
Ta lawenda z Bonicą to mistrzowskie połaczenie! Warte zgapienia, tylko miejsca brak

To klasyka klasyki Sama zgapiłam od Agi z Jurajskiego ogrodu

Zaczyna róża Soul.
Na razie jestem zadowolona. Mimo codziennego deszczu mocno ma ładny kwiat. Nie to co Heritage.... nie zdążyłam nawet obfocić bo najpierw kwiat wytarzał sie z błocie (wątła łodyga), a potem się obsypał.

i rutewka