Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 17:02, 27 cze 2016

Kasya napisał(a)

to tak jak z bylicą i czyscem, tez wolę bez kwiatow
jakbys go kiedys ograniczala to ja chętna na parę sadzonek

Kasiu, przypomnij się jesienią.
Ja sadzę go na każdej rabacie, bo będzie u mnie sztandarową rośliną Nie trzeba podlewać, rośnie w piasku i glinie. Zero zachodu.
Sporo sadzonek powymieniałam/rozdałam wiosną. U mnie wyjątkowo szybko rośnie, dlatego sądzę że będę miała Ci co wysłać

I moja pomylona róża.... miała być hansestadt rostock, prawdopodobnie jest ARTHUR BELL. Świadomie żółtej bym nie kupiła, ale jak już jest to rośnie

anka_ 19:39, 27 cze 2016

07_Rene napisał(a)
I moja pomylona róża.... miała być hansestadt rostock, prawdopodobnie jest ARTHUR BELL. Świadomie żółtej bym nie kupiła, ale jak już jest to rośnie
W tym zestawieniu wspaniale wygląda.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Zana 21:20, 27 cze 2016

A ja kupiłam Arthur Bell całkiem świadomie. I teraz żałuję, bo w zasadzie nie zachwyca w porównaniu do innych róż. No ale wymyśliłam sobie żółte róże przy tarasie, mam tam półcień a ona podobno dobrze sobie radzi w półcieniu. Ma zaletę, że ładnie pachnie. Chyba będzie zmiana miejscówki, teraz mam inną koncepcję na otoczenie tarasu
laurowisnia 09:00, 28 cze 2016

Reniu, miło było się poznać, jesteśmy umówione na razie na bliżej nieokreślone zaś. Dobrze, że teraz już temp. spadła i nie trzeba podlewać ogrodu.
Penstemon zimuje bardzo dobrze, mam go kilka lat, agastache różnie ale się wysiewa i kwitnie w tym samym roku, można zebrać nasionka dla pewności.
Bodziszek Endressa, zdarza się, że wymarznie część kępy, ale się wysiewa sam. Fajny jest do podsadzania pod drzewami.
Gruszka_na_w... 20:54, 28 cze 2016

Pięknie się ta żółta róża wpisała w te ostróżki i hortensję Oby więcej takich pomyłek
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgnieszkaW 21:20, 28 cze 2016

To klasyka klasyki Sama zgapiłam od Agi z Jurajskiego ogrodu

Cieszę się, że mogłam być dla Ciebie inspiracją U mnie właśnie teraz szaleje lawenda i Bonica.
babka 22:12, 28 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Bonica, u mnie różnie rośnie. Najdorodniejsze krzaki (o dziwo schowane pod balkonem) mają ok 60cm wysokości.

A ona miałaby sznse ładnie kwitnąć i rosnąć w lekkim półcieniu ? Tzn słońce miałaby latem od godz 13 do wieczora.
Rabatki masz takie ... słodkie a zabawa z kolorem i formą daje świetne efekty, zdolna bestia z Cie
Pozdrawiam
ryska 22:27, 28 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Lubię kaktusy. Jeden południowy parapet mam zastawiony kaktusami... niektóre mam od dziecka To były moje pierwsze kwiaty. Kiedyś Wam pokażę.

Znam taką jedną 13 latkę (mówi, że ma 14 ale to nieprawda, bo dopiero w listopadzie ma urodziny ) co też ma cały parapet w kaktusach i zbiera je od dawna
Jana 23:16, 28 cze 2016

bardzo mi się podoba, ta żółta róża też masz dużo roślin, których nie znam i to właśnie lubię, idę zaraz kolejne sprawdzić w internecie
Pszczelarnia 17:08, 29 cze 2016

Ach, jak ja lubię żółte róże!