Dziękuję
Jestem tak stęskniona za kolorem, że nawet mi się podoba a wiadomo, że do swojego ogródka człowiek podchodzi zawsze z dystansem i marudzi
Ja się też stęskniłam za zielenią, kwiatami.
Irysy koniecznie muszę w tym roku pogrupować kolorystycznie - takie mam założenie
Stipa szybko rośnie, nie ma się co spieszyć. U mnie część stipy chyba przezimowała, bo zielona w środku kępy, nie wiem jakim cudem? Na razie zostawię i zobaczę czy się odrodzi.
Miło
Oglądając zdjęcia z zeszłego roku nawet mi się podobało u mnie
OMG!
To będzie szał
Irysy niebieskie masz zaklepane, jak będziesz mieć miejsce przygotowane to dzwoń. Chyba, że jeszcze wcześniej jakaś kawka?
Żywopłot grabowy posadziłam praktycznie zaraz za dużą rabatą z werbeną, jeżówkami, trawami. Od rabaty w kształcie nerki z brzozami, irysami, liliowcami, rozchodnikami itd. do żywopłotu jest ok, 2,5 metra. Mniej więcej wygląda to tak - zielone linie to żywopłot grabowy.
Nie wiem czy widać, ale po obu brzegach są 1,5 metrowe "dziury" na furtki. Na środku żywopłot jest posadzony 5 metrów dalej w formie ekranu. W ten sposób stworzyłam jakby bramę. Zależało mi na zachowaniu jednostajnego tła przy możliwości jeżdżenia traktorkiem, czy ewentualnie jakimś cięższym sprzętem - nie wiadomo co mnie jeszcze czeka
Wysiałam ubiorek wiecznie zielony i drżączkę większą. nic na razie nie wschodzi Myślisz jak długo mam czekać?
Ta drżączka, którą dostałam w ubiegłym roku od Ciebie to jaka?
Ciekawe rozwiązanie wymyśliłaś, ile metrów ogrodu sobie zostawiłaś?
Moja to briza media, sprawdziłam, wschodziła po tygodniu, jak długo czekasz?
Ubiorek mogę mieć w sadzonkach dla Ciebie.