Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Kawa 15:19, 16 lut 2017

Reniu - dzień dobry
no jesteś

nic mi tu prosze nie zawieszać !!

macham i ściskam
alinak 22:12, 16 lut 2017

Jak posieje to Przecież MUSI nam pokazać.
Ale znalazłam irysy na fejsie ...padniesz.
sylwia_slomc... 22:26, 16 lut 2017

Renia bardzo się cieszę, że się pokazałaś
Żadne mi tu o zawieszaniu!!! Zrobisz ogrodzenie i od razu poczujesz różnicęPlany się skrystalizują drzewka ziemi złapią jak już posadzisz, dzieciaczki podrosną i od razu się inaczej zrobiMnie w pierwszym roku wszystkie wsadzone drzewka sarny do korzeni zjadły, po ogrodzeniu walczę już tylko z "moim" zającem i kretami
Co do siania , albo kupisz ręczny siewnik - widziałam nie drogie ostatnio w LM, albo wiadro nasiona do wiadra i siejesz jak dawniej rolnik zboże....ja tak siałam nasze pół ha. masz tyle samo, dacie radęTrawka szybko wiosną wschodzi i szybko rośnie, widoki się zmienia i nastrój poprawi
07_Rene 08:57, 17 lut 2017

anka_ napisał(a)
Witaj Renatko. Jakie zawieszanie wątku, zapomnij...

Juzia napisał(a)
Właśnie....ZAPOMNIJ!

Towarzysko zawsze mogę wpadać

renatamama3 napisał(a)
Reniu ,fajnie że jesteś ,czytałaś o gnojówce z bzu http://niepodlewam.blogspot.com/2014/06/dziki-bez-czarny-gnojowka-na-krety-i.html ?

Reniu, gnojówkę z czarnego bzu już kiedyś testowałam i nie działa. Może atak był zbyt masowy, bo pamiętam że wtedy nic nie podziałało, nornice same odpuściły. Co kilka lat widzę, że jest gorzej.

Pszczelarnia napisał(a)
Nie ma zawieszenia.

Przecież gdzie ja się wyżalę?

Dziewczyny dzięki za wsparcie w sprawie widoków, żywopłotów, siatek, ciężko mi z tymi moimi przemyśleniami odnośnie myśliwych, łowiectwa, pokotów, paśników w lesie. Ostatnio często mam do czynienia z łaniami u nas w ogrodzie (właściwie z jedną łanią tzw. licową), bardzo blisko podchodzę i sobie myślę, zwierzyna ma instynkt przetrwania i to wszystko. Ona myśli instynktem a ja używam rozumu i dlatego nie jest nam po drodze, zwłaszcza w moim ogrodzie.
Nie są aż takie bardzo głodne, kiedyś potrafiły cisy i różaneczeniki jeść. Teraz na razie poprzestają na bluszczach i innych kalinach. Trochę drzewka owocowe skubnęły.

To Ty u mnie, ja u Ciebie się pożalę i będzie nam lepiej
Tej zimy sarny się pasą obok i do mnie nie zaglądają, więc chyba rzeczywiście nie głodne. Ale pamiętam taką zimę, że wszystko obskubały, nawet jałowce, które przecież są trujące. Za to lis się wprowadził w moją okolicę. Od jesieni go widuję.
Też mam różne przemyślenia... Zwierzyna ma instynkt przeżycia, a mi się wymyśliło sadzić rośliny w polu... no cóż...

Drzew będę szukać u okolicy.
07_Rene 09:05, 17 lut 2017

Kawa napisał(a)
Reniu - dzień dobry
no jesteś

nic mi tu prosze nie zawieszać !!

macham i ściskam

alinak napisał(a)
Jak posieje to Przecież MUSI nam pokazać.
Ale znalazłam irysy na fejsie ...padniesz.

Oj, Ty kusicielko!
Napisałam...

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia bardzo się cieszę, że się pokazałaś
Żadne mi tu o zawieszaniu!!! Zrobisz ogrodzenie i od razu poczujesz różnicęPlany się skrystalizują drzewka ziemi złapią jak już posadzisz, dzieciaczki podrosną i od razu się inaczej zrobiMnie w pierwszym roku wszystkie wsadzone drzewka sarny do korzeni zjadły, po ogrodzeniu walczę już tylko z "moim" zającem i kretami
Co do siania , albo kupisz ręczny siewnik - widziałam nie drogie ostatnio w LM, albo wiadro nasiona do wiadra i siejesz jak dawniej rolnik zboże....ja tak siałam nasze pół ha. masz tyle samo, dacie radęTrawka szybko wiosną wschodzi i szybko rośnie, widoki się zmienia i nastrój poprawi

Nie pokazywałam się z braku czasu. Forum wciąga, więc sobie limity ustaliłam, bo czas jednak nie jest z gumy A książki czekają
Dzięki
Milka 12:18, 17 lut 2017

To prawda, ale fajnie że jesteś
14:03, 17 lut 2017
07_Rene napisał(a)

Nie pokazywałam się z braku czasu. Forum wciąga, więc sobie limity ustaliłam, bo czas jednak nie jest z gumy A książki czekają
Dzięki

msze przyznać ci rację

choc dostajesz tu dużą dawke motywacji i wiele dobrych rad ...to jednak czasu potrzeba zeby choc na chwilke do ulubionych watków zajrzeć....i jednak jak czas reglamentowany to lepiej sie nie logować ...bo chwilka szybko zmienia sie w godzinke czy dwie
07_Rene 12:27, 18 lut 2017

Milka napisał(a)
To prawda, ale fajnie że jesteś

Też się cieszę
Już w ubiegłym sezonie bardziej towarzysko tu bywałam
Jesteście wspaniali

eee_taam napisał(a)

msze przyznać ci rację

choc dostajesz tu dużą dawke motywacji i wiele dobrych rad ...to jednak czasu potrzeba zeby choc na chwilke do ulubionych watków zajrzeć....i jednak jak czas reglamentowany to lepiej sie nie logować ...bo chwilka szybko zmienia sie w godzinke czy dwie

O tak, motywacja i rady - bezcenne
Ale jest właśnie tak jak piszesz. Jak się chce do wszystkich znajomych zajrzeć, ssprawdzić co słychać, coś napisać to z godziny robi nagle się kilka

Ja już napawam się kolorem walentynkowego prezentu. Dzielę się z Wami doznaniami

Jana 23:00, 22 lut 2017

wróciłaś super
babka 21:45, 23 lut 2017

Widzę Reniu żeś już całkiem zmotywowana do działania i czekasz w blokach startowych
Walentynkowy upominek bardzo uroczy