Mój bluszcz w całości idzie pod sekator, wypożyczę przyczepkę i Ci go przywiozę. Starczyłoby na dwie piwniczki
Ale czytam, ze skłaniasz się ku irdze. To dobre kierunki
Renia, a wiesz, że ja mam taką mini skarpę obrośniętą irgą, którą chętnie w całości bym Ci przekazała, wygląda jak ta szwedzka, dostałam ją kiedyś dawno od sąsiadki. Spełniła już swoją rolę.
Ja mam od zeszłego roku kalinę Eskimo oraz kalinę hordowina aureomarginata - na zdjęciu niżej, i na szczeście przezimowały bez okrycia, ale ciągnie mnie do innych
Ha ha...
Dalej jestem w fazie rozważań. Nie jestem przekonana do żadnego pomysłu Chciałabym, żeby w większości te nasadzenia skarpy były zimozielone. Niby ta irga szwedzka jest zimozielona... ale...
Kupiłam w zeszłym tyg 4 szt tej irgi skogholm - muszę poobserwować, upewnić się.
Moje orliki też już tuż, tuż...
Witaj Jolu
Pokażesz w wolnej chwili? - nawet u mnie.
A ta irga wysoka? Zimozielona?
Na co planujesz ją zamienić?
Mnie kaliny ładnie przezimowały Ale burkwoodi Anne Russel cieniutko narzuciłam po pierwszych mrozach. Jedna kwitnie pięknie, a druga pąki zrzuciła, blisko siebie rosną nie wiem o co chodzi
Tak wygląda po tej zimie, jak jest łagodniejsza to pozostaje cała zielona, wys. 0,6m. Można to oczyścić albo i nie bo nowe przyrosty zasłonią to co podmarzło.
Mam zamiar posadzić jedną z kalin i hortensje ogrodowe, możliwe też, że w międzyczasie coś innego wymyślę.