Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Zana 16:20, 25 maj 2017

Nowy klon jaki romantyczny, z rozwianym włosem.
Masz rację co do konwalii, nie pomyślałam. Ja Ci tam nic nie słodzę, przecież wszyscy się zachwycają. No nie napisałam jeszcze, że orlik w paproci to cudeńko. Kochana, ja już miałam tyle orlików, że... Chyba szkoda zachodu. Mam jeszcze nowego od Basi, ale ten się uparł, że nie zakwitnie. Ot taka nietolerancja ogrodu na orliki u mnie.
Filomena 17:17, 25 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Renia co to? tego nie mam, a chyba zadarnia?mogłoby iść do lasku? , albo w łąke przy ścieżce?

marzanka wonna - tylko u mnie nie woni
Anda 17:45, 25 maj 2017

07_Rene napisał(a)

To ciekawe co piszesz o orlikach. A próbowałaś z tymi zwykłymi różowymi, czy tylko jakieś odmianowe?

Tak, najpierw sadzilam te najzwyklejsze, potem odmianowe. Posialam orliki z nasionek od Agaci. Te wzeszly, ale nie kwitły. Teraz wyczytałam, że orliki nie lubią ziemi zasadowej, a ja takową mam. Ciemierniki rosną u mnie jak na drożdżach Muszę trochę kwaśniej ziemi im dosypać. Może to coś pomoże.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Marta 22:45, 25 maj 2017

07_Rene napisał(a)

U mnie nie ma lekko. Po zjedzeniu orlików gąsienice przenoszą się na róże i inne rośliny, dlatego nie mam wyjścia. Raz próbowałam je ręcznie zebrać, ale frace się tak maskują, że ciężko.
Octem kiedyś pryskałam.... ale złe proporcje i róże spaliłam... Teraz wolę mydło. Bezpieczniejsze

No to mam szczęście, że nie przeniosly się na inne rośliny
Gruszka_na_w... 23:54, 25 maj 2017

Prześliczna jest ta hostowa rabata z paprotką i orlikiem. A powojnik-cudo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anabuko1 06:45, 26 maj 2017

Ja pochwalę piękne orliki.
A clemek faktycznie piękny. Nawet już dużo kwiatów ma.
Co to za odmiana ??
kerii 19:09, 26 maj 2017

Piękne orliki się powtarzam znowu ale nie można przejść obok nich obojętnie
babka 23:50, 27 maj 2017

Cudowny ten clematis przy studzience, subtelny i piękny! Reszta zresztą też cudna i cieszę się że zaczynasz to zauważać

Zdjęcia jak zawsze na kolana powalają !
sylwia_slomc... 21:47, 28 maj 2017

Renia bardzo dziękuję za przemiłe towarzystwo i za roślinki dzisiaj dokładnie podlalam jutro posadzę bo się już ściemniało jak posprzątałam, a jutro będzie dużo czasu na spokojnie posadzić. Mam nadzieję, że maluszek za bardzo bez mamy nie płakałfotki będą jtro bo mi dzisia net siadł dobrze, że w tel . mam
Jana 21:50, 28 maj 2017

ślicznie