Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 14:03, 18 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytałam u któregoś ogrodnika różanego, albo może w Mai widziałam, że lawenda na dłuższą metę różom odbiera energię do życia. Chyba to jednak było w archiwum Mai

To było w programie Maja w ogrodzie

Widziałam ten odcinek. Zobaczymy co życie przyniesie.
Ostatnio jedna lawenda strasznie mi się rozlazła, bo ją wężeniem niechcący staranowałam...
07_Rene 14:05, 18 cze 2015

Kawa napisał(a)
ojjjjj
lawenda z bonicą pięnie to wygląda

Dzięki
07_Rene 14:10, 18 cze 2015

margaretka3 napisał(a)
Reniu, już któryś raz wchodzę, żeby podziwiać Twoje róże z lawendą (też mam, ale jeszcze w pąkach, ja między róże dałam czosnek główkowaty, kwitnący w lipcu - nie mogę się doczekać kwitnięcia) i studzienkę z różą (nie mam)

Chciałam nawet zapisać sobie zdjęcie studzienki jako tapetę, żeby mnie ten piękny widok witał co rano w pracy, ale zdjęcie w pionie i się paskudnie rozciąga. Bardzo mi się ten widok podoba. Mogłabym patrzeć godzinami.

A to mnie zaskoczyłaś z tą tapetą))) Hi hi... Bardzo miłe jest to co piszesz...

Składam wniosek, żebyś na kwitnięcie swoich róż i czosnków w końcu wątek założyła, bo chciałabym to zobaczyć

Widziałam u Reni, że spotkanie w Jawoniku proponowałaś. Jakoś tam mi nie po drodze, ale jakbyś czasem do Krzywaczki się wybierała to daj znać, chętnie też podjadę
07_Rene 14:24, 18 cze 2015

Potrzebuję Waszej pomocy projektowej...

Chciałabym udoskonalić rabatę ze świerkiem inversa. Powiem szczerze, że te obwódki bukszpanowe, które tam są przestały mi się podobać. Poza tym mam wrażenie, że tam zbyt wiele sie dzieje, przynajmniej w samym przodzie.

To rzut całości....

W dwóch miejscach są takie obwódki z buszpanu, jedna przy niwaki, druga przy kulce buszpanowej w rogu po lewej. Sam niwaki jest obecnie podsadzony barwinkiem dwukolorowym.

Zastanawiałam się, żeby niwaki podsadzić carexem frosted curls (teraz jest on w rządku za żurawkami w środkowej części rabaty).

Rozważałam też, żeby wszystkie kulki bukszpanowe, które idą jakby w trzecim rzędzie, posadzić razem własnie z trawami, a żurawki puścić falą po całości. Ale w którym miejscu? i gdzie niwaki?

Sama nie wiem, nie umiem się zdystansować Na pewno nie chce ruszać dużego bukszpana, inversy, drzewa, to ma być tylko kosmetyka....

Macie jakiś pomysł?
margaretka3 08:50, 19 cze 2015

07_Rene napisał(a)

A to mnie zaskoczyłaś z tą tapetą))) Hi hi... Bardzo miłe jest to co piszesz...

Składam wniosek, żebyś na kwitnięcie swoich róż i czosnków w końcu wątek założyła, bo chciałabym to zobaczyć

Widziałam u Reni, że spotkanie w Jawoniku proponowałaś. Jakoś tam mi nie po drodze, ale jakbyś czasem do Krzywaczki się wybierała to daj znać, chętnie też podjadę

Na tapetę wylądowała Twoja pastella w pączku
Kurczę, oficjalny wniosek? I jak tu z tego wybrnąć...??

Ale zawsze możesz w realu zobaczyć

Tak, proponowałam, ale mi się coś nie składa i w ciągłym niedoczasie jestem (ilość różnych szkolno-przedszkolnych spotkań po południu mnie wykańcza), właśnie miałam pisać do Ciebie i drugiej Reni, że może 4 lipca byśmy się umówiły w Jaworniku, choć i Krzywaczka tez może być, mam do K. 3 km, więc 5 minut i jestem

07_Rene 14:32, 19 cze 2015

margaretka3 napisał(a)

Na tapetę wylądowała Twoja pastella w pączku
Kurczę, oficjalny wniosek? I jak tu z tego wybrnąć...??

Ale zawsze możesz w realu zobaczyć

Tak, proponowałam, ale mi się coś nie składa i w ciągłym niedoczasie jestem (ilość różnych szkolno-przedszkolnych spotkań po południu mnie wykańcza), właśnie miałam pisać do Ciebie i drugiej Reni, że może 4 lipca byśmy się umówiły w Jaworniku, choć i Krzywaczka tez może być, mam do K. 3 km, więc 5 minut i jestem

To jak już do tej szkółki uda nam się umówic, to może kiedyś w realu zobaczę Wychodzi, że mieszkasz 17 km ode mnie, bo do Krzywaczki mam 14km. Ale o założeniu wątku możesz jeszcze pomyśleć
Z tego co wujek Google podpowiada, do Jawornika też nie mam wcale daleko 23 km. Pokazuje mi, że gdzieś w Izdebniku muszę odbić z drogi krajowej - nic skomplikowanego. To może jednak ten Jawornik? Ciekawe co Renia na to? Termin mi odpowiada.

Dla Ciebie Pastella...

07_Rene 14:39, 19 cze 2015

rozkwita Mariatheresia

Z róż jesiennych najlepiej u mnie rośnie jak na razie. Zawiązała sporo pąków i ma zwarty,kompaktowy krzaczek. Inne przy niej liche...

07_Rene 14:45, 19 cze 2015

Powoli zbierają się wysiewane ostróżki, dalej kwitnie piwonia Nic nowego

07_Rene 14:48, 19 cze 2015

Kawa 14:56, 19 cze 2015

moja piwonia już po
teraz jeszce leje i zimno nie wiem czy pozostałe pączki się ruszą

a Twoja pastella piękna